Orijinalini görmek için tıklayınız : inanılmaz mühendislik resimleri...
statiker 21-09-2006, 13:47 gerçekten bu ülkede böyle uygulamalar varsa ve kontroller buna müsaade ediyorlarsa,mühendisliğin niye bu hallere düştüğünü sorgulamamak lazım..gerçekten çok şaşırtıcı??
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
turrrannn 21-09-2006, 19:29 bu istanbulda belediyenin ruhsatsız olduğu için yıkmaya çalışıp yarım bıraktığı bir bina teleskobik direkler tutuyor binayı rezalet tek kelimeyle
İsmail SKBN 21-09-2006, 20:43 nerde bu binalar .hangi zihniyet ne amaçla kesmiş kolonları anlamadım sanki yıkmaya çalışıyormuş gibi ama alt kata yeni cam takılmış demekki yıkmaktan çok yapmaaya çalışıyorlar.
SerkanÇelik 21-09-2006, 21:49 Bir binanın yıkılma kararı çıkınca bu şekilde mi yıkılıyor.Orta kattan başlayarak.Bindiği dalı kesmek diye buna denir herhalde.Bizim memlekette heran herşey yapılabilir.Şaşırmadım...
M.Kemal VARCIN 21-09-2006, 21:54 eee burası turkiye ben sasırmadım kesinlikle serkancelik in dedigi gibi bindigi dalı kesmek gibi kolonlar kesilmiş ama bise dikkatimi cekti biraz daha yakın cekim olsa belki daha ii anlasılır betonarmedeki adaptasyon kolon kesilmesine ragmen sehim gorunmuo cok kucuktur ama ancak yakın cekimde anlasılır die dusunuorum...
ii çalışmalar...
Bir yanlış anlamanın önünen geçmek gerekiyor. Bu kolonları inşaat sahibi kesmiyor. Belediye -bir arkadaşımın da dediği gibi- binayı yıkmaya geliyor. Ancak mal sahibi dişli çıkıyor. Binanın yıkılmasını durduruyor. Yani bu halde iken ancak yetişebiliyor. Sonra da yıkıma izin veren Belediye Başkanını ayağından vuruyor. Belediye de binayı bu halde bırakıp gidiyor.
M.Kemal VARCIN 21-09-2006, 22:34 ya yıkılmaya calısıldı da neden orta kattan baslıolar ki yine yanlıs bir uygulama bence.Yine bir hata bence...Yinede konuyu acıklamıs olman için tesekkurler...
ii çalışmalar...
İsmail SKBN 21-09-2006, 23:47 Bir yanlış anlamanın önünen geçmek gerekiyor. Bu kolonları inşaat sahibi kesmiyor. Belediye -bir arkadaşımın da dediği gibi- binayı yıkmaya geliyor. Ancak mal sahibi dişli çıkıyor. Binanın yıkılmasını durduruyor. Yani bu halde iken ancak yetişebiliyor. Sonra da yıkıma izin veren Belediye Başkanını ayağından vuruyor. Belediye de binayı bu halde bırakıp gidiyor.
evet dediğin gibi olmalı yoksa boyle bir zihniyet olamaz. bide genelde binanın yük taşıyan noktalarını sistemli şekilde patlacak sistem olmadığı için binanın taşıyıcı sistemine zarar vererek yıkmaya çalışıyorlar. ilk kattan yıkmamalarının sebebi binanın devrilme ihtimali sanırım. ama kesinlikle yıkılıyordur aksini düşünmek bile istemem
Bu olay henüz yeni bir olay, İstanbul Bahçeköy'de meydana gelen bir olay. Detaylı bilgi için:
[Only registered and activated users can see links]
gokhanyilmaz 11-10-2006, 05:17 ya orta katı kaçak yapmışlar orayı yıkıyolar sadece :)
arkadaşlar ülkem insanı en son yapması gereken işi önce yapar böyleliklede 4 katlı bir binada da zemin ve 1.kattan yıkıma başlarlar
Bence Esas yapılmak istenen şu: Binanın yıkımını müteahhide yaptırmak. Orta katı kullanılamaz hale getirip bina işe yaramaz hale gelince müteahhit kendisi yıksın, biz bir de yıkımla uğraşmayalım diye buldukları uyanıkça bir fikirdir diye düşünüyorum.
erdincozkara 13-10-2006, 05:10 [Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]
Binayı müteahhite yıktırmak için belediye binaya zarar veriyor.
Ardından da müteahhit belediye başkanı nı tabanca ile vuruyor.
Haber: [Only registered and activated users can see links]
Bu geçen aylarda oluyor , olay televizyonda gösterildi.
BRAVO.
Aynı şeyleri düşünüyoruz.
Sanırım bu binadan sonra inşaat mühendisliği,konsollar, taşıma gücü kavramı vs vs konularında birçok kabulü gözden geçirmek zorundadır.
Boyutlandırma yapılırken o kolonların orada ne aradığı, kaldırılınca 2-3 adet kıytırık dikmenin -güvenli olmasa bile- yine de yıkılmaya engel olduğunu kabullenmek bir hayli zor görünüyor.
Üst katlarda Adamakıllı bir sehim bile göze çarpmıyor. Ben bu esnada binanın kaliteli yapılmış olduğu gibi bir sonuca varmaktan da kendimi alamayacağım.
burda asmolen yapıdan bahsediyoruz aşıklık çok çekme kuvveti ve sehim çok az ne olur bu tabiki ayakta kalır ne olcek burası necip olsa istanbul alana ihtiyacımız yok mu söleyin
Evet Asmolenden söz ediyoruz. En az 15 m açıklık ve 2 adet kolonun bastığı altında 4-5 adet dikmenin üstünde duran asmolenden...
Daha dikkatli bakmanızı öneriyorum.
Raphsody 28-10-2006, 11:27 Bence belediye ekiplerine fırlamak için kolonları kırmışlar... Geldiklerinde taş stoğumuz hazır bulunsun diye... :D
Şimdi ister misiniz müteahhit dikmeleri de alıp havada duran binayı göstererek :
"GEL VATANDAŞ BİNAYA GEL KOLONSUZ AYAKTA DURAN BİNA YAPIYORUZ" diyerek müşteri toplasın ve kesilen kolon başlıklarına geçmeli, çelik perdelerden oluşan bir sistemle binayı güçlendirip UYGUN KOŞULLARDA TAKSİTLENDİREREK müşteri bulup binayı satsın !
-Vallahi olmaz değil. Burası Türkiye !
M.Kemal VARCIN 28-10-2006, 20:45 burda asmolen yapıdan bahsediyoruz aşıklık çok çekme kuvveti ve sehim çok az ne olur bu tabiki ayakta kalır ne olcek burası necip olsa istanbul alana ihtiyacımız yok mu söleyin
Arkadasım bence yanlıs dusunuyorsun.Plak doseme asmolen dosemeden daha rijittir ve daha az sehim olusturur.Cunku plak doseme bir butun olarak calısır ve asmolen doseme gibi heterojen degildir...
İyi çalışmalar...
statiker 14-11-2006, 15:44 Arkadasım bence yanlıs dusunuyorsun.Plak doseme asmolen dosemeden daha rijittir ve daha az sehim olusturur.Cunku plak doseme bir butun olarak calısır ve asmolen doseme gibi heterojen degildir...
İyi çalışmalar...
hidoo arkadaşımıza katılıyorum..plak döşeme daha rijittir ve her zaman asmolenden daha emniyetlidir..bir bütün olarak çalışmaktadır.
ferdimandal 06-01-2007, 12:21 aaaa öyle demeyin arkadaşlar bu bir "flystructure " çalışması.Bu ülkemiz için çığır açıcak bi gelişme.Bunları bize gösteren dehalara haksızlık etmeyelim.Mutlaka bi açıklaması vardır,hatta şöyle bişey duyarsanız bile şaşırmayın:"oradaki kolonların taşıyıcı sistem teşkiline hiçbir katkısı yoktur,zaten o kolonlar zamanında fazladan konmuştu,güvenli tarafta kalmak için" v.b gibi.Biliyosunuz arkadaşlar bizim ülkemizde herşey fos(Faktory of Safety) anlayışı üzerine kurulu,o nedenle bunlara hiç şaşırmamak lazım
Erman GÜDÜ 04-08-2007, 09:54 Gerçekten içler acısı bir durum ve yıkım ile ilgili olayları hayret içinde okudum. Ne yapılmalı veya nasıl olmalı ben cidden anlamadım. Bu inşaat içinde can taşıyacak can ben cahiller !
(ya orta katı kaçak yapmışlar orayı yıkıyolar sadece :))
BUDA İLGİNÇ Bİ YORUM TABİ.
cömezmüh 04-08-2007, 21:56 BRAVO.
Aynı şeyleri düşünüyoruz.
Sanırım bu binadan sonra inşaat mühendisliği,konsollar, taşıma gücü kavramı vs vs konularında birçok kabulü gözden geçirmek zorundadır.
Boyutlandırma yapılırken o kolonların orada ne aradığı, kaldırılınca 2-3 adet kıytırık dikmenin -güvenli olmasa bile- yine de yıkılmaya engel olduğunu kabullenmek bir hayli zor görünüyor.
Üst katlarda Adamakıllı bir sehim bile göze çarpmıyor. Ben bu esnada binanın kaliteli yapılmış olduğu gibi bir sonuca varmaktan da kendimi alamayacağım.
bu binada sehim görülmüyor kolon olmamasına rağmen ama ben geçenlerde bi residance inaşaatına gittim kalıp direklerinin ucundaki 5*10 luk tahtalar bile kırılmıştı.düşünün sehim kontrolünde 5*10 üzerine cam koyulur cam kırılırsa sehim vardır denir.gördüğüm binada camı bırakın 5*10lar bile kırılmıştı.ilerde bu anlattığımı resim olarak ekleyeceğim görmenizi isterim....
ya bu resmi yıkımdan hemen sonra çekmişler yada gerçekten dayanıklı bi binaymış...
|