Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaz Beton İle Tuğla Kıyaslaması

turrrannn
15-09-2006, 22:00
Arkadaşlar İnşaatımızda Gaz beton ile tuğla arasında kıyaslama yapıyoruz ona göre yapıp yapmamaya karar vereceğiz Dış cephe için ya 20 lik gaz beton yada sandaviç çift sıra 8.5luk tuğla arası strafor kullanacağız tabi sıva ve işçilik maliyetlerini de karşılaştıran detaylı bi bilgi varsa çok iyi olur. Saygılar

bimar
03-10-2006, 00:53
bu ürün yutongdan daha etkili işçilik maliyeti düşük ilgilenirsen [Only registered and activated users can see links]

bimar
03-10-2006, 00:55
resimler çıkar inşallah daha yeniyim bu olayda

[Only registered and activated users can see links]

[Only registered and activated users can see links]

turrrannn
04-10-2006, 08:30
Bize bi broşür yollayamazmısınız ilk kez görüyorum malzemeyi? daha açıklayıcı bişeyler?

bimar
05-10-2006, 11:25
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

ahmetkale
05-10-2006, 16:26
ısı yalıtkanlığı iyide fiyatı nedir bunun

ahmetkale
05-10-2006, 16:28
birde bu nasıl örülüyo geçmeli filanmı yoksa yine harçlamı örülüyo..eğer harçla örülüyosa nerde kaldı bunun yalıtkanlığı

sivil
04-05-2007, 18:04
ısı yalıtkanlığı iyide fiyatı nedir bunun

BU malzemenin ısı yalıtımı sadece tuğlaya göre iyidir.
Expande polistren köpük ısı iletim katsayısı 0.04 W/mK dir. Bu malzemenin ise 0.127 W/mK dir. Isı direnç katsayısı R = Kalınlık/Isı iletim katsayısı formülünden çıkar.
Bu durumda 5 cm lik strapor 5/0.04 = 125 m2K/W lik bi direnç sağlar.Bu malzemede aynı ytong gibi,Ekspande polistren köpük kadar ısı yalıtımı yapabilmesi için uygulanamaz kalınlıkta örülmesi gerekir. Yani malzeme yeteri kadar ısı yalıtımı sağlıyor denemez.. Duvar malzemeleri ve ısı yalıtımı olayını ayrı ayrı değerlendirmek gerekir...:rolleyes: Saygılarımla.........

geotech
17-09-2007, 08:42
Sayın Meslekdaşım,
Böyle bir karşılaştırmanın doğru olmayacağı kanısındayım. Çünkü gazbeton yalıtım malzemesi değildir diye biliyorum, bunun yanında çift duvar arası yalıtım malzemesi mümkündür. Bazı avantajları vardır. Ancak en çok tavsiye edilen dış cephe mantolamasıdır. Eğer bir karşılaştırma yapılacaksa bu iki durumu kıyaslarsanız daha faydalı olur.

A.Gökhan ALPTEKİN
17-09-2007, 15:09
Arkadaşlar fotoğraflardaki malzeme uygulamada yaptırdığımız sandviç duvardır dış cepheye ayrıca yalıtım malzemesi gerektirmez sadece ısı köprülerine yalıtım uygulanması yeterlidir...Fakat denildiği gibi bu sadece sandviç uygulamasıdır tuğla ile de yapılır gaz betonla da... Fiyat araştırmasına giderseniz mantıklı sonuçlar alabilirsiniz...

sivil
20-09-2007, 13:27
bU malzemenin arasında Expande polistren köpük varsa ısı iletim katsayısının 0,04 W/mk olması gerekmez mi? Neden katsayının 0.127 W/mk olarak verildiğini anlayamadım. Ya aradaki malzeme EPS diil yada çelişkili bi durum var ortada...................

dincerrr
17-02-2008, 18:14
evet bu katsayıyı nerden buldun adam zaten strafor kullanmıs

mh_prof_1
28-02-2008, 13:30
Arkadaşlar ürün ortaya atılmış ama uygulama ve fiyatla ilğili açıklama yapılmamış yaptıran uygulayan varsa fiyatı nedir. maliyat analizi yapan varmı

sniffer
11-05-2008, 17:54
Bu ürün hakkında bir araştırma yapmadım.Ama tanıdığım birçok müteahhit ve inşaat firması 5 katlı bina gibi küçük ölçekli işlerde tuğla üzerine mantolama tekniğini uygulamaktadırlar.

marslan23
08-02-2009, 04:21
arkadaşlar bu sandviç uygulalamayı ahşap panel olarak da yapmak mümkün müdür