Ekskavatörler genel olarak değişik cins ve seviyelerdeki zeminleri kazmak, gevşek ya da
kazılmış malzemeyi yığmak veya yüklemek,için kullanılan iş makinasıdır.
Özel ataşmanlar kullanarak kırma , çakma, kaldırma, itme, çekme,beton, kaya, taş ve benzeri
sert cisimleri parçalamak işlerinde bu işleri yer değiştirmeden, dönerek çalışabilme kabiliyeti
sayesinde verimli bir şekilde kullanılan Ekskavatörler:
1.TIRMANMA ŞEKİLLERİNE GÖRE
a. paletli
b. lastik tekerlekli
2. ÇALIŞMA SİSTEMLERİNE GÖRE
a. Mekanik ekskavatörler; ( kullandıkları kepçelere göre )
- Kavram kepçe. (klemşel)
- Çekme kepçe. (draglayn)
- Kürek . (şovel)
- Ters kepçeli. (Beko)
b.Hidrolik ekskavatörler
- Ters,düz kepçeli
- Teleskopik
sağol. çok iyi hazırlanmış hepside. eline sağlık valla.
birinci resimdeki ne yav öyle
zor koşullarda çalışanlar için.Makine çamura gömülmeden de çalışmak mümkün.
[Only registered and activated users can see links]
makina naklinde dikkatli olmak lazım.
Şantiyede çalışırken dikkatli olun.Oparatörler ile iyi anlaşın.
operator
02-11-2006, 19:19
büyükleri genelde normal inşaatlarda görmek mümkün değil bunların çalışacağı yer madenler yanındada dev kaya kamyonları olmak şartıyla
buda normal inşaat tiplerinden
loder:[Only registered and activated users can see links]
excavator:[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
224
Pahali Makİnalar Deneyİmsİz Ellerde.
operator
07-11-2006, 14:20
nassıl girmiş oralara yaw ne biçim operatörmüş kullanan ala ala:confused: :confused: :mad: :mad:
nassıl girmiş oralara yaw ne biçim operatörmüş kullanan ala ala:confused: :confused: :mad: :mad:
Böyle özel yapım makineler ile yapılacak işleri normal excavatorla yapmaya çalışırsalar daha çokca görürüz.
229
Operatörle direkt alakası var ama bazen bu gibi kazalar yine de yaşanıyor bu bir gerçek.
1995'te yol yaparken dağda gece 03:00 te bir dozer tamamen bataklığa gömülmüştü. Gece başladık ama sabah 08:00 gibi ancak çıkarabildik.
Bir çok kaza deneyimsizlik bir yana şöför ve operatörlerin kendisine olan aşırı güveninden kaynaklanıyor.
Bir kez de mikser yatmıştı. Şöför alkollü idi. işten atmam gerekirken atmadım. Şöför değiştirdim. Adamı değil çoluğunu çocuğunu düşünmüştüm.
Ama bugün olsa farklı davranırım.Bizim meslek böyle işte. İşin incelikleri yanında "İNSAN" faktörü o kadar önemli ki böyle eğitimli bir entellektüel insan grubunun insanların en eğitimsiz grubu ile uğraşanı benim bildiğim bir de askerlerde var o kadar.
İlk resimde görülen ekskavatörlerle çalışmanızı, onların kazılarını görmenizi öneririm. Arkadaşımın bahsettiği o kaya kamyonlarının(CAT veya Oklit de deriz) işleyişlerini görmenizi isterim.O dağlar nasıl yarılıyor apayrı bir zevktir.
operator
17-11-2006, 13:21
bende bir olaya şahit olmuştum temelini kendim excavatorla kazmıştım şantiyede 2 gün sonra beton atılacaktı pompa geldi şoför tam pompanın ayaklarını açmamış pompa temelin içine girecekti az kalsın yattı neyse ucuz atlattık benim excavatorla zor kaldırdık valla pompayı ama pompa devrildiğinde pompa şoförünün yüzünü görmeliydiniz dondu kaldı herif ama birdaha yapmayacağı kesin :D:D :p:p
eminedamar
17-11-2006, 21:17
arkadaşlar bu paletli vinçlerin tahrik sistemlerini arıyorum elinde autocad çizimleri olanlar varsa lütfen yardımcı olsunlar bana
Arkadaşlar başlığa dikkat edersek burayı excavator için açtık vinç fotoğrafı koymanın ne anlamı var.aynı fotoğraf zaten vinç kısmında var
bolukbas
18-11-2006, 10:44
Ne makinalar ama buna taş mı dayanır