Orijinalini görmek için tıklayınız : probina ile perde çözümü

cemali hasdemir
05-09-2006, 11:59
arkadaşlar merhaba;
probinada bodrum kat perdelerini girdiğimiz zaman perde içindeki kolon eksenel yükleri azalıyo. kolon hesaplarında bazı kolon yükleri perdeli katlarda sıfır bile olabiliyo. bu durumda ben sistemi kolonlu ve perdeli olarak ayrı ayrı çözüyorum.
perdesiz sistemden eksenel yükleri alıyorum.
bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum . teşekkürler

İsmail SKBN
05-09-2006, 16:24
arkadaşım pro bina başlığı altında sabit bir başlık var konunu oraya aç ilgili arkadaş yardımcı olsun

afatsum021
18-09-2006, 10:44
mrh ben inş.müh.mustafa coşgun 3 yıldır probina ile sayısız konut prj hazırladım ilk başlarda aynı sorunla ben de karşılaşılaşıyordum kolon eksenel yüklerinde ciddi azalmalar oluyordu hattta bir üst katta boyutları büyüyen kolonlar alt katlarda boyutları büyümüyordu bu da olumsuz sonuçlar ve temel sisitemlerinde boyutların gerçek değerleri çıkmıyordu ve bunun sebebi ise dağıtma katsayılarını kullanmasadır probinanın fartklı çözümler yapan arkadşalar var ama ben kolonların oturduğu akslardan değil de onlara yakıın aksalardan perdeler
tanımılıyorum umarım yardımcı omuşumdur eğer yapamza isen afatsum021@hot. msn adresim yardımcı olmaya çalışırım

cemali hasdemir
18-09-2006, 12:27
arkadaşım cevabın için teşekkür ediyorum
dediklerini yapmaya çalışcam.

onurtunaboyu
18-09-2006, 13:30
Peki bodrum perdesi altına kirişli radye de radye kirişlerini görebiliyor musnuz?

Yani bodrum perdesi tanımladığınız yapıda kirişli radye çözümünü nasıl yapıyor sunuz?

:confused:

typhoon
18-09-2006, 17:10
Bu tip bodrumlu yapılarda probinanın teknik servisi ara kat tanımlamamızı istiyor ama bence bu tamamen yanlış probinanın en büyük eksiği bu verilen cevap perdelerin altına temel kirişine gerek yoktur.( Gelde sen bunu belediyeye anlat) en basit sabunlama yöntemide perdesiz çizip autocad programında perdelerin olduğu yeri belirtmek

madxxx
14-11-2006, 11:11
typloon a katılıyorum. belediyeye anlatamassınız. en iyi çözüm sabunlama autocad ta perdeleri çizmek

onurtunaboyu
14-11-2006, 11:25
Evet başlı başına bir dert. Bodrum perdesi bodrum katı boyunca olduğu zaman problem yok fakat, bodrum kat yüksekliği fazla olduğu durumlarda toprak kotuna kadar perde yapmak istersek geçenlerde yine bu forumda yayınlaan japonların yaptığı kısa kolon deneyindeki olay meydana gelir. Böyle bir durumda o kat için bütün kolonlarda kesme ona göre hesaplanıp etriyeler kat yüksekliği boyunca sıkıştırılmalıdır. İzlemediyseniz şiddetle o kısa kolon deneyini izlemenizi tavsiye ederim. Hatta inş. Müh. sırasına oturan her kişiye izletmek lazım onu. Yayınlayan arkadaşa birde burdan teşekkür etmek isterim.

Bütün versiyonlar için konuştum. V14 te dahil.

H.Kumral
14-11-2006, 17:02
arkadaşlar sizlerden ricam var probina ile ilgili konuşurken hangi sürümü kullandığınızı belirtirseniz memnun olurum İsmail Sekban ın uyarınıda dikkate alalım lütfen konu bütünlüğü ve takip açısından