focainsaat
25-08-2006, 15:08
çatı tahtası üzerinde yapacağımız su izolasyonu
delinmeden nasıl yapılır?
delinmeden nasıl yapılır?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : su izolasyonu focainsaat 25-08-2006, 15:08 çatı tahtası üzerinde yapacağımız su izolasyonu delinmeden nasıl yapılır? SerkanÇelik 25-08-2006, 21:18 Bitümlü izolasyon membranları mevcut şalamo ile altındaki bitümlü tabaka yakılarak çatı döşemesine direkt yapıştırılarak uygulanabiliyor ama tahta üzerine uygulaması yapılabilir mi bilemiyorum.. mimnn 25-08-2006, 23:38 arkadaslar ben stajda bu konuyla ilgili bi kac fotograf cekmiştim umarım sizin için faydalı olur. işte link: [Only registered and activated users can see links] mühoni 02-09-2006, 23:11 evet tahta üzerinede aynı yöntemle yapılabilir,yanma ihtimali düşünülebilir fakat tahtayı değil membranı yakarlarsa o problemde ortadan kalkıyor :) ustam 13-09-2006, 19:07 Ahşap catılardada su izolasyonu olarak membran uygulaması yapılabilir, başlama yeri olarak derelerin uzerine 5 cm taşırarak ,ilk sırayı serdikten sonra ikinci sıra ilkin uzerine 10cm taşırarak ve tüp ve pürmüz yardımıyla tahtaya değilde birbirine yapıştırarak daha sağlıklı sonuca ulaşabiliriz saygılar agdasan 14-09-2006, 14:23 ahşap yapılarda da önce btm 300 daha sonra da üzerinden btm 400 kullanılarak(pürmüz ve tüp kullanılarak) tecrit işlemi yapılabilir focainsaat 22-11-2006, 15:23 ilginize teşekkürler ben membran kullanarak yapıyorum kiremit veya başka malzeme kullanarak çatıyıda kapatıyoruz. su da almıyor ancak kaplama sırasında membran yada kullanılan başka malzeme ne ise onu deliyoruz ben deliksiz çatı su yalıtımı varmı onu öğrenmek istiyorum Thermaflex 22-11-2006, 22:01 Tüm Yukarıda ki arkadaşların Anlattıkları detaylar eksiktir. öncelikle onu anlatmak istiyorum çatı hava alması gereken ve yoğuşmanın bol olduğu bir mekandır. Çatı bir binada kondenstop un en bol olduğu bir mekan olduğu için terleme ani ısı değişimleri ve bunun gibi sürekli bir değişime maruz kalır bu bağlamda çatıyı tecrit ederken özellikle çatı şiltesi dışında her türlü malzemeden uzak durmak önemli bir olay olarak görünmektedir. Günümüzde yeni teknolojiler vardır örnek brass firması divorol dediğimiz şilteyi çatıya sermektedir. Başka firmalarda başkasını son dönemlerde yanlış bir uygulama daha gene mebran tarzı fibrocam keçeli 300 p arduvaz diye geçen ve tamamen çatıyı 10 mm osb üzerine şalomo ve tüple yapıştırılan malzede binanızın çatısındaki hava sirküsünü yok eder hemde belli oranda yoğuşma oluşturur unutmayalım ki çatılarda muhakkak hava sirküsü sağlamak ve bu detayı düşünmek çok önemlidir.Ayrıca bir olaya daha deyinmek istiyorum.baca dipleri çatılarda en fazla sorunlu olan bölgelerdir özellikle kırma çatı ve beşik çatıda muhakkak polyester keçeli alimünyum folyolu (400 pal) mebranlar kullanılmak zorunluluğunu hissedin çinkodan daha güvenli bir materyaldir.Ayrıca Çatılarınızda eğer paranız varsa yakafleksi tavisiye ederim. Saygılarımla... oskii 14-03-2007, 06:55 arkadaşlar yapı teknolojisi dersiyle ilgili bi ödev aldım ödevim yalıtım ve izalasyon yardımcı olacak arkadaşlara sesleniyorum lütfen yardım edin :) googledan aldıgım bilgileri hocamız eksik dedi daha bu işe yeni atıldıgım için biraz çömüm... erdaltek 09-02-2008, 11:26 selam ben izolasyon ustasıyım ekibim var yurt dışında işleriniz varsa yapabiliriz ilgilenirseniz tlf numaram 0532 545 77 54 |