Orijinalini görmek için tıklayınız : guseler

torunoğlu
20-08-2006, 04:51
forumda guseler dikkatten kaçıyo gibi geldi.ne amaçla yapılır bu guseler??yönetmelikte bi karşılık gözükmüyo.ayrıca yarar we zararları nelerdir??guselerin :confused: kısa kolon etkisini nası önleriz

SerMimar
20-08-2006, 08:19
affınıza sığınıyorum cahilliğimi hoş görün nedir bu gusel dediğiniz şey? inanın ilk kez duydum....

M.Kemal VARCIN
20-08-2006, 14:18
Bu linkte guse'ler hakkında fotograf var.Guseler kısa konsol olarak calısırlar...

[Only registered and activated users can see links]

SerMimar
21-08-2006, 07:51
teşekkürler bugün yeni bir şey öğrendim...

halimtoptac
21-08-2006, 08:45
Guseler momentin açıklığa göre mesnetlerde çok fazla çıkması durumunda mesnetlerde kesiti güçlendirmek için kullanılır. Ayrıca mimarlar cephede estetiklik yaratmak içinde kullanırlar. Yerinde dökme köprü kirişlerinde çok sık kullanılır.

mimnn
21-08-2006, 11:26
teşekürler bugün bende sayenizde yeni birşey öğrendim guse yi daha önce bende duymamıştım çok teşekürler bilgilerinizi paylaştığınız için:)

SerkanÇelik
21-08-2006, 20:01
Guse = betonarmede kısa konsol (ağır tekil yükleri taşıyan değişken kesitli kiriş) ve yönetmeliklerde gerekli açıklamalar mevcut.Sanayi yapılarında büyük açıklıklı kirişlein mesnetlendirilmesinde veya Kren kirişlerinin taşınmasında kullanılırlar.Hem yatay hemde düşey yük taşırlar.Kesitleri diktörtgen veya değişken olabilir gerilme durumunda hemen hemen hiç değişiklik yapmaz.

paranoyax
27-11-2006, 16:12
birde şunu belirteyim gusseler prefabik yapılarda da kullanılmaktdır.kolona belirli bir kot verilip burdan 25 ile 30 cm çıkma yapılır. bu çıkmalara (güsselere) prefabrik kirişler oturur...

Erman GÜDÜ
28-08-2007, 13:43
Guse = betonarmede kısa konsol (ağır tekil yükleri taşıyan değişken kesitli kiriş) ve yönetmeliklerde gerekli açıklamalar mevcut.Sanayi yapılarında büyük açıklıklı kirişlerin mesnetlendirilmesinde veya Kren kirişlerinin taşınmasında kullanılırlar.Hem yatay hemde düşey yük taşırlar.Kesitleri diktörtgen veya değişken olabilir gerilme durumunda hemen hemen hiç değişiklik yapmaz.

konuyu çok güzel bir şekilde özetlemişsiniz. guse uygulamalarına kapalı otoparklarda.köprülerde (yüklerin fazla olduğu yapılarda ) rastlamak mümkündür....

kumpas
09-09-2007, 19:11
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Bir kaç guseli kolon...