tünel kalıp sisteminde merdiven uygulamaları ile ilgili bilgi (mümkünse resimli)rica ediyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Aşk davaya,cefa çekmek şahide benzer.Şahidin olmadan davayı kazanamazsın...
slm.benim gördüğüm tünel kalıp teknolojisinde merdivenler bir nevi prefabrik yapı gibi yapılıyor.Donatıları proje dahilinde hazırlanan ve kalıba koyulduktan sonra dökümü yapılan merdiven ve sahanlık gibi elemanlar belli bir süre bekleniyor ve prizi tamamlandıktan sonra kalıptan alınıyor.Bu elemanlarda önemli olan bir nokta var;donatıya daha sonra montajı yapılırken kullanılmak üzere ankaraj donatıları koyuluyor.Bu donatılar zopçuk diye tabir edilen genelde dikdörtgen veya kare kesitli metal elemanlar üzerine oturtulup kaynaklanmak suretiyle monte edilmiş oluyor.elimde buna ait iki resim var ama umarım işine yarar.
[img=[Only registered and activated users can see links]] ([Only registered and activated users can see links])
[img=[Only registered and activated users can see links]] ([Only registered and activated users can see links])
osse verdğin bilgi için cok teşekkür ederim benim gördüğümde de tünel betonu döküldükten sonra merdiven filizleri duvar delinerek epoksi ile tutturuluyor aslında perde içinde merdivenlerin filizlerini strafor la saklayıp daha sonra cıkarmak gerekiyormuş ama işçiler kotlarını ayarlıyomıyolar tekrar tşk
bu fotolarla herhade daha iyi anlarsın
cicero bende sana teşekkür ederim buda benim için bi bilgi oldu..kolay gelsin...:)
sarıaslan
31-10-2006, 13:13
osse verdğin bilgi için cok teşekkür ederim benim gördüğümde de tünel betonu döküldükten sonra merdiven filizleri duvar delinerek epoksi ile tutturuluyor aslında perde içinde merdivenlerin filizlerini strafor la saklayıp daha sonra cıkarmak gerekiyormuş ama işçiler kotlarını ayarlıyomıyolar tekrar tşk
arkadaşlar tünel kalıp şantiyelerinde kalıpları ayarlamak hassas bir iştir, bu yüzdende genellikle topograf olur, yani kotlar ayarlanabilmeli. tünel kalıpta herhangibir delme işinin öncelkili tercih olmaması gerekir. (bunu özellikle elektirk tesisatı için sölüyorum)
işin kötü yanı ben kalıbın içine strafor konmasınında ii birşey olduğuna inanmıyorum. çünkü straforrun boyutları büyük ollursa yada staror sürekli olursa gene kesiti etkileyecektir.
zaten bu nedenlerden dolayı tünel kalıpta merdivenler genellikle prekast (yukarıda anlatılmış) olarak yapılıyor.
zzmegaron
23-12-2006, 08:48
arkadaşlar çok teşekkürler...ben bu yaz tünel kalıp yapılan bir şantiyede çalıştım ve halen devam etmekde bizim şatiyelerde merdiven verinde dökme uygulkanıyor bence iyi birşey degil OSSE ARKADAŞIMIN VERMİŞ OLDUGU RESİMDEKİ GİBİ OLMALI YANİ PREFABRİK OLMAŞLI tünelle yapılan binaların %85 yerinde dökme yapıyorlar o nu da tam yapamıyorlar.....
Uygun şekilde yapıldıktan sonra yerinde dökme bence daha iyi olur
Erman GÜDÜ
30-08-2007, 23:18
Paylaşım için teşekkürler. Yalnız bazı resimlerde gördüğüm kadarıyla daha önceden dökülen perdelere ankraj yapacaz derken baya betonu zedelenmiş. Yerinde dökme olsa bence daha güvenli olur.
Saygılarımla...
ben tünel kalıp sistemi kullanılan bir şantiyede staj yaptım,ordaki tekniker bir abiden duyduğuma göre ankara da merdivenin prekast olarak sonradan yerleştirildiği bir binada ankraj donatıları iyi kaynaklanmadığından merdivenlerden biri çökmüş,bu olaydan sonra prekast olarak merdiven imalatına nazaran daha çok zaman almasına rağmen yerinde döküm tekniğine geçmişler..acaba böyle bir olay yaşandı mı,,doğruluğu nedir?