Orijinalini görmek için tıklayınız : 3d Max ve Autocad dersleri Yorumlar ve Sorular...
Arkadaslar sitenin yeni üyesiyim.. gordüğüm kadarıyla projeleri görselleştirme konusunda biraz zayıf kalmış. Bu konuda size yardımcı olmak isterim. Site yöneticileriyle gorüserek eğer mumkunse bu konu adı altında yeni bir forum açarak mimar arkadaşların projelerini 2boyut 3boyutlu olarak sunum yapmalarına yardımcı olmak isterim.. Ben 3d max programını kullanıyorum. Bu konuda yardıma ihtiyacı olan veya yeni başlamak isteyen arkadaşlar benimşe irtibata geçebilir. Tekrar yönetici arkadaşlardan rica ediyorum bu konuya lütfen ağırlık verelim..
Bakıyorumda bu başlığa pek ilgiyok. Neyse ben birkaç çalışmamı koyayım belki bu sizin ilginizi biraz çekebilir..
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Mühendis 04-08-2006, 11:44 Değerli üyemiz; göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Açtığınız başlığı sabitledim. Yani her zaman açılan konuların en üstünde yeralacaksınız. Siz paylaşımlarınızı yapınız. Zamanla bu konuya da ilgi olacağını göreceksiniz.
Teşekkür ederim Mühendis. Umarım arkadaşların ilgisini çekebilirim bu konuya. Yukarda eklediğim resimler hakkında bilgi vermek istiyorum. 3 boyutlu modellemesini autocad ile yaptım, daha sonra 3dmax e geçip bazı duzeltmeleri yaptım, son olarak 3dmax e render eklentisi olan vray (gerçekci render almayı kolaylaştıran bir yazılım) ile renderları aldım, ve sunumu photoshop ile hazırladım.. Arkadaşlar eğer bu konuya yeterli ilgiyi gösterirseniz size bu başlık altında yada yönetimin bana göstereceği yere bu aşamaları ders olarak hazırlayıp sizin hizmetinize sunacağız. Burda amacımız Türk Genc Mimarlarının Bilgisayar grafiği kullanarak sunum yapmalarını sağlamak, bu öğrenci arkadaşların projeleri için yararlı olacak, Mimar arkadaşlarında kendilerine gelir olarak geri dönecektir. Bu yüzden bana manevi olarak destek olursanız bu forumda cok iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum.. Herkese iyi çalışmalar.....
Bunlarda canımın sıkıldığı zamanlarda yaptığım çizimler..
[img=[Only registered and activated users can see links]] ([Only registered and activated users can see links])
[img=[Only registered and activated users can see links]] ([Only registered and activated users can see links])
Merhaba ben siteye sizin yazılarınızı okuduktan ve de calışmalarınızı gördükten sonra kaydolmaya karar verdim. Gercekten de calışmalarınız benim ilgimi cok cekti. Bende bunları yapabilmeyi cok isterim. ama nasıl olacak hiç bilmiyorum. Ben mimarlık üçüncü sınıf ögrencisiyim ve autocad de 2D çizim yapmayı iyi biliyorum diyebilirim ama 3D konusunu bilmiyorum. Özellikle de 3D max ögrenmeyi cok istiyorum.
mrb ufuk ilgin hosuma gitti. Biraz daha bekleyip bu konuya ilginin artmasıyla autocad de 3 boyutlu modelleme, 3dmax ile 3 boyutlu modelleme ve render tekniklerini ders olarak yayınlamaya başlıcam. Ama dediğim gibi ilgi biraz artsın..
Diğer çalışmalarımdan...... Arkadaşlar bunlar ilginizi çekmek için lutfen ilgi gosterelim...
esat_tuna36 06-08-2006, 14:29 sevgili hi-laz. Bende yeni mezun bi mimarım. bulunduğum şehir de mimarlar ve inşaatcılar 3 d de sunum yapmıyorlar. ben okurken bi kursa gittim ama eksiklerim çok var. bende sizi destekliyorum. saygılar.
evettt ilgi artıyorr hadi arkadaşlar daha çokk ilgi daha çabuk bilgiii..
peripatos 07-08-2006, 12:03 merhaba
çalışmalarınız gerçekten çok güzel. ben daha çok autocad 2d kullanıyorum ama şu an 3d üzerine yoğunlaştım. kursa gidip 3d max öğrenmek istiyorum. burada bizimle paylaşacağınız bilgilerin bizlere çok faydası olacağını düşünüyor ve merakla bekliyorum.
Gelecek arkadaşlar yakında dersleri hazırlamaya başlıyorum.. İlginiz için teşekkurler..İyi çalışmalar...
SerMimar 07-08-2006, 14:44 ilk dersi ben vermek istiyorum tabi müsade edilirse;)
Tabiki neden olmasın. Yalnız önce site yönetimiyle bi görüşelim bu başlık altındamı yoksa yeni bi başlık açıp orayamı koyalım belli olsun banada hangi konuda ders hazırlıyacağınızı soylerseniz bende onu hazırlamıyım... İyi çalışmalar...
SerMimar 07-08-2006, 17:24 benim için farketmez istersen konu paylaşımı da yapabiliriz...
Olur ozaman zaten ilk olarak modellemeyle başlanır sen modellemeyle ilgili bir ders hazırla. Ardından kaplama ışıklandırma ve render la devam ederiz... Bana msn den ulaşabilirsin.. İyi Çalışmalar... [Only registered and activated users can see links]
nacican1986 07-08-2006, 18:36 merhabalar ben inşaat müh. öğrencisiyim
bende 3D max i öğrenmek istiyorum
bu CD yi veya Cd nin demosunu nasıl bulabiliriz
yardımcı olursanız memnun olurum.. . .
M.Kemal VARCIN 07-08-2006, 21:30 mrb kardes ben bu sene Karadeniz Teknik Üniversitesi İnsaat Muh bolumunden mezun oldum.autocad i insaat muh bildigi kadar biliorum ancak 3 boyutlu çizimi öğrenmek istiorum.Bu konunun acılması cok gusel oldu umarım bize bu konu baslığı altında cok seyler ögreteceginizi umuyorum.Ayrıca arkadasın sordugu gibi bu programın demosunu nasıl temin edebiliriz? Şimdiden çok teşekkur ediyorum hersey için....
[Only registered and activated users can see links] arkadaşlar bu 3d max in yapımcı sitesidir direk bu linki açtığınızda sağ tarafta Get a Free 30 day Trial gorceksiniz onu tıklayın ve download edin demo versiyonunu... İyi Çalışmalar...
Unutmadan arkadaşlar modelleme konusu isteğe bağlıdır. Eğer autocad ile iyi modelleme yapıyosanız onunla devam edin ve 3d max e atıp çiziminizin kaplama ve render ini yapın. Bende oyle yapıyorum once autocad ile 3 boyutlu modelliyorum sonra 3d max e import edip render alıyorum. Bu sizin tercihiniz. 3d max ile daha organik çalışabiliyosunuz yani autocad ile bi insanı 3 boyutlu çizemezsiniz ama 3d max ile bu mümkün. Mimari projelerde ben 3dmax i tercih etmiyorum çünkü autocad ile daha hızlı çiziyorum.. İyi Çalışmalar...
Biz bu başlıkta 3d max ile ilgili dersler sunacağız autocad ile 3 boyutlu modellemeye girmicez ama çok istek olursa autocad de 3 boyutlu modelleme diye bi başlık açarız ordada onun derslerini yayınlarız yeterki siz isteyin. Bilgiler paylaştıkça çoğalır.. İyi Çalışmalar...
SerMimar 08-08-2006, 13:52 mrb kardes ben bu sene Karadeniz Teknik Üniversitesi İnsaat Muh bolumunden mezun oldum.autocad i insaat muh bildigi kadar biliorum ancak 3 boyutlu çizimi öğrenmek istiorum.Bu konunun acılması cok gusel oldu umarım bize bu konu baslığı altında cok seyler ögreteceginizi umuyorum.Ayrıca arkadasın sordugu gibi bu programın demosunu nasıl temin edebiliriz? Şimdiden çok teşekkur ediyorum hersey için....
selamlar eğer inşaat mühendisi isen archicad yada idecad i önerebilirim
sonuçta o kadar ahım şahım bir şey bilmene gerek yok...
SerMimar 08-08-2006, 13:55 Unutmadan arkadaşlar modelleme konusu isteğe bağlıdır. Eğer autocad ile iyi modelleme yapıyosanız onunla devam edin ve 3d max e atıp çiziminizin kaplama ve render ini yapın. Bende oyle yapıyorum once autocad ile 3 boyutlu modelliyorum sonra 3d max e import edip render alıyorum. Bu sizin tercihiniz. 3d max ile daha organik çalışabiliyosunuz yani autocad ile bi insanı 3 boyutlu çizemezsiniz ama 3d max ile bu mümkün. Mimari projelerde ben 3dmax i tercih etmiyorum çünkü autocad ile daha hızlı çiziyorum.. İyi Çalışmalar...
haylaz aslında yeni çıkan autocad in 2007 versiyonu ile de çoğu şey yapılabiliyor. ve yine bu yeni versiyonda da kaliteli render lar almak mümkün.
aslında arkadaşları illaki max öğrenmelisiniz diye zorluyoruz gibi geliyor bana. Ne dersin...
M.Kemal VARCIN 08-08-2006, 16:26 Sermimar ben zaten idecad sta cad ve probinayı biliorum yani insaat muh ile ilgili programların dısında 3 boyutu da ogrenmek istiorum benim amacım ileride 3 boyutlu çizim yapabilmek.eger 3 boyutlu çizim hakkında bilginiz varsa büyüğümüz olarak bize bilgilerinizi sunarsanız cok mutlu oluruz.Biliosunuz bilgi paylaştıkca cogalır yardımlarınızı beklioruz...
İYİ ÇALIŞMALAR...
Sermimar dikkat ettiysen bu başlık 3d max dersleri. Ben kimseyi 3dmax öğrenin diye zorlamıyorum. Eğer seninde bi fikrin varsa tabiki bize soyle. Ama eleştirisel bakma burda benim amacım yardımcı olmak. Tabiki birçok program var bu konuyla ilgili Softimage, lightwave, Maya, cinema4d falan filan. Yani demek istediğim ben neyi biliyosam o konuda yardımcı olurum. Eğer senin bu yazdığım programları biliyosan sende bizimle paylaş. Ama dediğim gibi ben bu konuyu 3d max dersleri olarak açtım ve bu konuya devam edeceğim.. İyi çalışmalar...
Ayrıca nick im deki espiriyi yakaladığın için teşekkurler...
Ayrıca sermimar ilk dersi ben hazırlıyım demiştin hazırmı artık dersleri koyalım yavaş yavaş. sabırsızlanıyo arkadaşlar. Eğer ilk ders için modellemeyle ilgili bi ders hazırlarsan iyi olur. lutfen beni haberdar et vaktin falan yoksa ben hazırlıcam.. İyi çalışmalar...
SerMimar 09-08-2006, 09:35 haylaz msn adresini ekledim ama msn i açmıyorsun sanırım;)
tamam ilk konu olarak max kurulumunu anlatmayı düşünüyorum. daha sonra max in arayüzü. daha sonra komutlar. daha sonra materyal daha sonra ışık daha sonra ise animasyon şeklinde diye planlıyorum. galiba bu mantıkla anlatıldığı taktirde kesin bir sonuç alıncaktır.
ilk ders benden olsun;) bu akşam hazırlayıp yarın eklerim lakin max dersleri şeklinde bir konu açmayı öneriyorum ne dersin??
kolay gelsin çalışmalarında başarılar dilerim
İsmail SKBN 09-08-2006, 21:29 Arkadaşlar yazdıklarınızı okuduktan sonra mimarlık başlığı altında hertürlü katılımlarınızı bekliyorum. teşekkürler
SerMimar 10-08-2006, 07:41 ismail bey ve haylaz;
burada o kadar konunun anlatılmasının zor olduğunu düşünerek kendime bir sayfa hazırladım ve bu dün akşam oldu isterseniz ordan bakma imkanınınız olabilir.
kesinlikle REKLAM değildir...
[Only registered and activated users can see links]
Hi-Laz böyle bir konu açmış olman çok güzel...ben de archicad ve art-lantis çalışıyorum ama artık daha gerçekçi modelleme ytapmanın zamanı geldiğini düşünüyorum..açıkçası 3d max gözümü korkutuyor..bi ara cinema 4d yle ilgilenmeye çalıştım ama internette 3d max kadar kaynak bulamadım..sanırım en uygun program max... ..nerden başlayacağımı da bilmiyorum , en baştan bize bu programı anlatmaya başlarsan çok sevinirim........;)
as12asdf 10-08-2006, 12:02 bende mimari görselleştirme ile ilgili ders paylaşımlarını sabırsızlıkla bekliyorum.
autocad de çizdiğim bir mimari projeji 3 boyutlu görsellestirmek istiyorum.Bu aralar 3d max öğrenmeye çalışıyorum.Bu mimari görselleştirme ile ilgili detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
Arkadaşlar derslere başlıyoruz fakat size bir sorum olacak ilk dersi autocad ile modellenmiş bir çizimi 3dmax de render lamayımı yapayım yoksa direkt mimari projenin 3dmax de modellenip yine 3dmax te renderlenmesinimi yapayım lutfen cevap yazın ona göre biran önce başlayalım..İyi çalışmalar...
as12asdf 11-08-2006, 00:45 bence ilk önce autocad ile çizilmiş mimari bir projeyi 3dsmax a atıp orada modelleyelim.Sanırım en çok kullanılan olay bu?
bence ilk önce autocad ile çizilmiş mimari bir projeyi 3dsmax a atıp orada modelleyelim.Sanırım en çok kullanılan olay bu?
bencede...
Son çalışmam zevk için daha bitmedi üzerinde çalışcam....İyi çalışmalar...
as12asdf 12-08-2006, 11:33 desler nezaman başlıyo?
Arkadaşlar birtürlü site yönetimiyle irtibata geçemedim oyüzden dersler sarkıyo. acaba word de mi hazırlıcaz yoksa konunun altına mı hazırlıcam bilemiyorum bunu konuşalım yönetimle hemen başlıyoruz...(Yönetim duy sesimi) İyi Çalışmalar...
merhaba arkadaşlar siteye internette gezinirken rastladım ilgimi çekti.ben mimar yada mühendis değilim.teknik öğretmenim.Branşımla alakalı değil ama mimari çizim ve grafik proğramlarına aşırı merakımdan dolayı photoshop-corel draw-autocad-3d max proğramlarını kendi kendime kurs almadan kitap ve dökümanlardan öğrendim.halende öğrenmeye devam ediyorum.Özellikle mimar arkadaşların özellikle autocad ve 3d max tecrübelerinden istifade etmek isterim.bilgilerimizi paylaşalım.site yöneticisi arkadaşlara da böyle bir site açtıkları için teşekkür ederim.Özel ilgi alanım 3 d bina modellemesi
sayın hi-laz hocam derslerinizi bir an önce bekliyoruz.Eminim bilgilerinizden çok istifade edeceğiz.Paylaşımın için teşekkürler.
as12asdf 12-08-2006, 16:49 sayın hi-laz hocam derslerinizi bir an önce bekliyoruz.Eminim bilgilerinizden çok istifade edeceğiz.Paylaşımın için teşekkürler.
katılıyorum
SerMimar 12-08-2006, 17:12 desler nezaman başlıyo?
[Only registered and activated users can see links]***********.com dan dersleri takip edebilirsin. görüş ve düşüncelerinizi sabırsızlkla bekliyorum...
as12asdf 14-08-2006, 11:50 mrb dersini indirdim.eline emeğine sağlık.
sormak istediğim bişey var.autocad ile 3 boyutlu bir projeyi kaplıyorsun dersinde.
Peki proje 3d değilde tek boyutlu çizilseydi autocad te (yani önden,yandan ayrı ayrı çizilseydi) nasıl yapacağız modellemesini.
hepsini ayrı ayrı modelleyip birleştirebiliyormuyuz acaba?
iyi çalışmalar
peripatos 14-08-2006, 13:22 slm
dersleriniz çok güzel olmuş. elinize emeğinize sağlık.
Arkadaşlar bu derste autocadde 3 boyutlu çizilmiş projenin 3d max te kaplamasını anlattım. Eğer istek çok olursa autocad ile 3 boyutlu çizim derside hazırlarım. Bu aralar biraz yoğunum o yüzden bu ilk dersi kısa tuttum ama şimdi ilk olarak bu dersin devamı olan ışık koyma ve render alma dersi hazırlıcam. Birde video ders hazırlamayı düşünüyorum bu dersleri ama dosya boyutu çok büyük oluyo ona bi çare bulayım video derslerle daha çok şey anlatabilirim. Siz isteklerinizi buraya yazın autocad ve 3dmax ile ilgili ben ona göre değerlendirme yapıp ders hazırlayayım.. İyi çalışmalar...
esat_tuna36 15-08-2006, 22:07 evet kardeş video dersleri koyarsan daha verimli olur bence. onu movie makeer diye bi proğram var orda parçalayabilirsin bildiğim kadarıyla. saygılar ellerine sağlık.
M.Kemal VARCIN 15-08-2006, 23:07 Autocadte 3 boyutlu cizim dersini hazırlarsanız istegin cok olacagından eminim.. ii çalışmalar
mrblar.emeğiniz ve çabanızdan dolayı teşekkür ederim.mimarlık 4. sınıfa geçtim.autocadi pek geliştiremedim ama max kursuna gittim.derdimi anlatacak kadar öğrendim yine de bilgilerime pek güvenemiyorum.sayenizde bilgilerim tazelenecek.
bi de archicad kitabı aldım.çalışıp öğrenicem.duyduğum kadarıyla pek zor bi program değilmiş.
neyse iyi çalışmalar ve tekrar teşekkürler
Arkadaşlar hiçbir görüşü, isteği, yada düşüncesi olan yokmu? ders hazırlamaya devam edecem ama bu şartlar altında değil. Kimse ne istediğini söylemezse ben neye göre ders hazırlıyım yada kime ders hazırlıyım. Eğer ilginiz yoksa kapatalım bu konuyu bitsin. İyi çalışmalar...
Arkadaşlar kendi hazırladığım video dersleri koymaya başladım 3dmax video dersleri başlığının altına. Sizler için emek sarfediyorum fakat kimse bi yorumda bulunmuyo yada "arkadaş şu dersi hazırlasan iyi olur" diyende olmuyo oyüzden derslere bu şekilde devam etmek çok zor. Ben zamanımdan feragat edip sizlere kendi bildiğim acizane şeyleri aktarmaya çalışıyorum. Bu başlığı 3dmax ile ilgili sorular diye açtık ama ne bi istekte bulunan var nede bi yorumda. Şimdi Hidoofethiye arkadaşımızın istediği autocad ile 3 boyutlu çizim dersi hazırlıcam çünkü o istemişti eğer bundan sonra bi istek gelmez ise bu konuyu kapatacağım haberiniz ola. İyi çalışmalar...
Mühendis 20-08-2006, 00:46 Arkadaşlar kendi hazırladığım video dersleri koymaya başladım 3dmax video dersleri başlığının altına. Sizler için emek sarfediyorum fakat kimse bi yorumda bulunmuyo yada "arkadaş şu dersi hazırlasan iyi olur" diyende olmuyo oyüzden derslere bu şekilde devam etmek çok zor. Ben zamanımdan feragat edip sizlere kendi bildiğim acizane şeyleri aktarmaya çalışıyorum. Bu başlığı 3dmax ile ilgili sorular diye açtık ama ne bi istekte bulunan var nede bi yorumda. Şimdi Hidoofethiye arkadaşımızın istediği autocad ile 3 boyutlu çizim dersi hazırlıcam çünkü o istemişti eğer bundan sonra bi istek gelmez ise bu konuyu kapatacağım haberiniz ola. İyi çalışmalar...
Sayın üyemiz; sizden biraz daha sabır etmenizi isteyeceğim. Neden derseniz, yaz ayındayız. Şuanda bir çok kişi tatilde. Ama okullar açılınca göreceksiniz ki, sorulan sorulara cevap yazmayı yetiştiremeyeceksiniz. Lütfen biraz daha sabredelim. Değerli zamanınızı ayırıp bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
M.Kemal VARCIN 20-08-2006, 14:00 Sayın moderatorum ben soyle bir oneri sunuyorum hi-laz hocam ne dusunur bilemiorum ona cok yuk olacagını dusunuorum ama rica ediorum.suanda arkadaslar tatilde olabilirler suanda istek olarak autocad e baslayalım okul doneminde 3D max ve diğer isteklere devam ederiz die dusunuyorum siz ve sayın hi-laz hocam ne dusunur bilemiorum....bunu kendim için istiyorum die dusunmeyin sakın suanda autocad 3 boyut dersi olsa herhalde kimse hayır diemez die dusunuorum
Kararlarınız için simdiden tesekkurler ii çalışmalar....
SerMimar 21-08-2006, 07:54 aslinda O Fİkİr De Fena DeĞİl...
hi-laz hocam 3d max ile görselleştirme konusunda fotogerçekçi renderlerin ve ışıkların kullanımı ile ilgili video dersleri hazırlayabilirseniz.Bildiğiniz gibi 3d max ışıklarını ve render ayarlarını iyi yaptığımız zaman çok gerçekçi görüntüler yakalanabiliyor.Bu konuda destek olursanız çok seviniriz.
Ozaman arkadaslar bi yandan autocad ile 3 boyutlu çizim derslerini biyandanda 3dmax ile foto gerçekci render alma dersleri hazırlayayım herkesin isteği yerine gelmiş olur. En kısa zamanda dersleri hazırlıyorum. Dersler hakkında yorumda bulunmayı unutmayalım. İyi çalışmalar...
mrb hi_laz mimarlık 2 öğrencisiyim çizimle ilgili hiç bi program bilmiyorum program öğrenme isteğim çok vardı bana bişeyler çizmek çok eğlenceli geliyor ama çizimle ilgili öğrenmem gereken okadar çok şey var ki afalladım resmen nerden nasıl baslamam gerekiyo die bu yıl kursa gitmem gerekio sence öncelikle nerden baslamalıyım bide okul zamanı gitmemin bi zararı olurmu çünkü fazla zaman kaybetmekte istemiyorum bi yandanda dersler zorlanırmıyım sence? ayrıca bize göstermiş olduğun çalışmalarından dolayı çok teşekür ediyorum eline sağlık
SerMimar 21-08-2006, 13:12 sayın mimnn;
autocad ve photoshop u artık herkes biliyor yada bilmek zorunda..
autocad i kesinlikle öğrenin daha sonra sırasıyla 3ds max, archicad idecad bence en uygun olan.. bu arada office programlarını iyice öğrenin onun yanısıra coreldraw programını bilmek de size extra kazandıracaktır....
okul ile birlikte yapılabilir. okulda verile dersler yeterli değil. en azından benim görüşüm...
autocad e hemen baslıyım şimdilik kendim öğrenmeye çalışcam zaten bizim okulda bunlarla ilgili hiç ders verilmiyo çok yetersiz kalırsam kurs u denerim kendi kendime öğrenebileceğim bi program bulmamda yardımcı olabilirmisin şimdiden çok teşekürler
SerMimar 21-08-2006, 14:46 tabiki neden olmasın mimnn ;)
msn adresimi ekle yada istediğin programları özel mesaja atarsan yardımcı olabilirim neden olmasın ki...
SerMimar 23-08-2006, 09:50 sayın elifsu bu sorduğunuz sorunun burayla yani bu konuyla ne alakası var merak ediyorum açıkçası. bilen biri varsa yardımcı olsun sizi anlamam konusunda....
ustat arkandayım bende 3d uzerine ugrasıyorum istersen sana yaptıklarımdan bir tanesini gondereyim
[Only registered and activated users can see links] bakarsan gorursun acemiyimdir diyim:)
ordan gorunmuyorsa burdan bakabilirsin
as12asdf 23-08-2006, 14:04 sayın hocam mesala elimizde aşağıdaki gibi bir mimari proje var yani autocad te 3 boyutlu olarak çizilmemiş.Ben bu çizimi 3dsmax a import edebiliyorum.
yani binayı şöyle yandan görecek şekilde ön çizimi ve yan çizimi modelleyip birlestirebiliyormuyuz.Yada böyle projeleri nasıl görselleştirebiliriz
Yani sorum 3boyutlu modellenmemiş mimari projelerini biz kendimiz modelleyebilirmiyiz 3dsmaxta.Yani plane falan kullanarak modellesek olur mu?
Bu arada derslerinizi ilgi ile takip ediyorum.Çalışmalarınızda başarılar.
emeğinize sağlık.
bak ustat sen o dosyayı import erdesen iki boyutlu gidiyor senin max te tekrar ustunden gecmen lazım yada extrude yapman lazım ok modellemeni maxte yaparsın rahat ol oki
as12asdf 23-08-2006, 15:11 bak ustat sen o dosyayı import erdesen iki boyutlu gidiyor senin max te tekrar ustunden gecmen lazım yada extrude yapman lazım ok modellemeni maxte yaparsın rahat ol oki
sizde örnek dosya varmı yada nasıl yapacağımz hk. açıklayıcı ders
Arkadaşlar bir iki güne kalmaz mimari bir projenin autocadde nasıl 3 boyutlu çizileceğini anlatan video dersi hazırlıcam merak etmeyin. Bu aralar biraz yoğunum ama 2 gune kalmaz hazır. İyi çalışmalar...
mimkutay 28-08-2006, 11:27 Burhan Merhaba İsmİm Kutay Bu Sene Mİmarsİnan Mİmarlik BÖlÜmÜnÜ Kazandim Sana Sormak İstedİĞİm Şeyler Var İstanbula Gelİcem
(02.09.2006)geldİĞİmde GÖrÜŞebİlİrmİyİz. Telefonum 05365861076 Bana Mesaj Atarsan Sevİnİrİm.
Kutay ben Ankarada oturuyorum. Bana msn den istedigin zaman ulaşabilirsin....İyi çalışmalar...
Arkadaşlar Autocad ile 3 boyutlu çizim derlserini koymaya başladım ders birkaç bölümden oluşuyor. Zamanla diğer bölümleride koycam umarım faydalı olur. Anlamadığınız şeyleri burdan sorabilirsiniz. 3Dmax ve autocad video dersleri başlığı altından derslere ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar...
baba inannmayacaksın dedim bi derlerine bakayım diye indirdim media player yavas calısıyo kesik kesik winamp ise ters gosteriyor calısmanı:D
neden olabilir?
mimar_x orda derslerin altına codec koydum onu indirip bilgisayarına kur. Sonra Media playerda izleyebilirsin , nedenini anlayamadım ama dediğin gibi winamp ta ters cıkıyo. Olmadı media player classic ile izleyebilirsin...İyi çalışmalar...
rıdvan civan 05-09-2006, 03:38 ben yeni başlamak isteyenlerden biri olarak bir çelik proje hazırlama görevini üstlendim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Rıdvan tam olarak nasıl bir yardım istediğini açıklarsan yardımcı olabiliriz. Biraz daha detay ver. İyi çalışmalar...
arkadaşlar dersler ne zaman hocam bize bu konularda ne zaman bilgi verceksiniz bide bence autocad 3d çiziminde başlasanız bence daha yararlı olur
elros dersler zaten "3dmax ve autocad dersleri" başlığının altında var. Autocad ile 3 boyutlu çizim ilk dersinide koydum zaten Ders2 video diye. Onun devamı gelcek ama inanılmaz dercede yoğunum oyüzden biraz sarkıyo dersler yakın zamanda İnşAllah yenilerinide eklicem. Siz yinede bi isteğiniz yada sorunuz veya yorumunuz olursa bu başlık altına yazın ben elimden geldiğince yardım etmeye çalışcam. İyi çalışmalar...
selam hi-laz harikasın bende yeni üyeyim ve seni sonuna kadar destekliyorum... yeni mezun inşaat teknikeriyim autocad kullanıyorum 2D çizim yapıyorum yeni yeni 3D ye geçtim bizlere yardımcı olmanı bekliyoruz..... Teşekkürler...:)
celalzumrut 27-09-2006, 21:26 merhaba bende max kullanmaya başladım ve baya bilgim az eğer yardımcı olursan bizleri sevindirirsin. bu konuyu açtığın için ayrıca teşekkürler.. şu an tek yardım aldığım adres tr3d bana ayrıca yardım lazım bu forumda bunu görmek beni sevindirir bir başlık açıp bence bu işe bir an önce başlamalısın ki ilgiler artabilsin...
valla bu konuda bişey yapılması lazım daha artık moderatorle bişey yapar umarım:)
civilengineer24 09-10-2006, 11:27 slm bana 3d max konusunda yardımcı olursan iyi olur.videolu anlatım vs.prg. anlatımı varsa paslaşalım.:) msn:[Only registered and activated users can see links]
insaatepoksi 09-10-2006, 11:49 merhaba, ben gökhan ihsan aşı, inşaat mühendisiyim, genelde saha şefliği, proje uygulama ve proje yönetiminde görevler yaptım. ancak 3dmax' e hep bir ilgim ve isteğim oldu. ancak iş temposundan yada zaman bulamamaktan gerçekleştiremedim.
öncelikle ilk başlangıçta ne yapmam lazım, ne tür bir donanım gerekli? gerek pc gerekse kendi kişisel donanınım ne olmalı?
ayrıca çalışmalarınızı inceledim. tebrikler , emek harcanmış ve özenilmiş çalışmalar.
merhaba,
ben de derslerinizi ilgiyle bekliyorum.iyi çalışmalar...
insaatepoksi 09-10-2006, 12:32 Merhaba, Demİn Bende İlgİmİn Ve ÖĞrenme İsteĞİmİn OlduĞuna Daİr BİrkaÇ CÜmle YazmiŞtim Ama Nedense ÇikmamiŞ. Ben İnŞaat MÜhendİsİyİm, Adim GÖkhan İhsan AŞi, 3dmaxİ ÖĞrenmek İstİyorum Uzun Zamandir Ama İŞlerden Dolayi İmkanim Olmadi. Sİzİ Desteklİyorum Ve Yenİ Adim Atilirken Neler Yapmamiz Gereklİ Ne TÜr Donanimlar Gereklİ, Hem Pc Olarak Hemde KİŞİsel Olarak ÖĞrenmek İsterİm.
ÇaliŞmalariniz Çok DeĞerlİ Tİtİz Ve Özenlİ, Tebrİkler
BaŞarilar İŞ Hayatinizda
Öncelikle hepinizden derslerin gecikmesi konusunda özür dilerim ama inanın iş yoğunluğundan dolayı hiç vakit ayıramıyorum. Sanırım bayrama dogru ve bayram süresince bu konuya kafa yorcam ve yeni dersleri hizmetinize suncam İnşAllah. Umarım şimdiye kadar koymuş olduğum dersler size hiç olmazsa biraz fikir vermiştir. Aslında autocad ile 3 boyutlu modelleme derslerine devam edip etmeme konusunda kafam biraz karıstı. Çünkü gördüğüm kadarıyla autocad 2007 de bu iş baya bi kolaylaşmış ben bu derslere devam edipte sizin değerli zamanınızı harcamak istemiyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yani sizce Autocad ile modelleme Bölüm 1 dersinin devamı gelmelimi sizce yoksa autocad 2007 ile 3 boyutlu çizim derslerinemi yoğunlaşalım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum bu konuda. Diğer bi mevzu ise arkadaşlar "kendi renderlerinizi bu başlık altında yayınlayabilirsiniz" adlı başlığımız var. Fakat hiçbir arkadaşımız oraya render gondermiyor. Arkadaslar ciziminiz veya renderiniz ne kadar kotu olursa olsun hiç çekinmeyin ve oraya koyun. Bilgisi olanlar eleştiride bulunup sizi yonlendirerek daha iyi şeyler elde etmenize yardımcı olur yani sadece derslere bakıp onları taklit ederek bişiler yapmanız cok zor. Hatta oraya koydugunuz bi renderi eleştirirken bir derste gorduklerinizden daha çok şey öğrenebilirsiniz. Ve bu başlık altında sorular sorun şu nasıl olur bu nasıl olur diye bizde kısa kısa cevaplıyalım inanın dersler kadar faydası olacaktır. Gelelim insaatepoksi arkadaşımızın isteğine. Arkadaşım ilk olarak kişisel donanım olarak bilgisayarı az çok tanıman yeterli. Yani hiç autocad bilgisine yahut o tarz bir program bilgisine ihtiyacın yok 3dmax öğrenmek için. Bilgisayar olarak donanım ise henüz bu aşamada yani yeni başlayan birisi için sana şöyle şöyle bi donanım edin diyemem çünkü mali olarak çok büyük bi külfet. Bence bu aşamada elinde mevcut makina ile idare et, zaten profesyonelleştikçe neye ihtiyacın olduğunu muhtelemen anlıcaksın. Ama ben yinede bi donanım yazayım;
İşlemci : DualCore Intel Pentium D 930, 3000 MHz (15 x 200)
Anakart : Intel Atwood D945PAW / La Mesa D945PLM / Rio Vista D945PVS / Sandusky D945PSN
Bellek : 1024 MB DDR2 533 Mhz : 2 tane olması dahada iyi olacaktır
Sabit Disk : 160 Gb 7200Rpm SATA Hdd : aslında bu sizin ne kadar belleğe ihtiyacınız olduguna bağlı fakat kesinlikle 7200rpm sata olmalıdır
Ekran Kartı : 256MB nVIDIA GeForce 6200 TurboCache
Monitör : Philips 190s 19" Monitör
Kasa: Herhangi bir gercek 350watt kasa
Böyle bi makina baya bi işinizi görecektir. İyi Çalışmalar...
M.Kemal VARCIN 09-10-2006, 22:47 Dusuncenizde cok haklısınız.Autocad 2007de 3 boyuta yonelmek daha mantıklı geliyor.Benim dusuncem Autocad 2007 de 3 boyutlu dersler daha faydalı olacaktır.Ancak bu durumda soyle bir sorun ortaya cıkacaktır.Herkesin bilgisayarı autocad2007yi kaldırmayabilir.Yada 3 boyut için simdiye kadar alıstıgı alıskanlıklardan vazgecip autocad2007 yukleme durumu olurmu bilmiyorum...
iyi çalısmalar...
merhabalar ben de yeni mezun inşaat teknikeriyim AutoCad'a çok ilgiliyim ama 3dmax derslerini merakla bekliyorum.....
elinizde 3dmax ile modellenmiş bir bina örneği varsa gönderirmisiniz.....
Teşekkür ederim Mühendis. Umarım arkadaşların ilgisini çekebilirim bu konuya. Yukarda eklediğim resimler hakkında bilgi vermek istiyorum. 3 boyutlu modellemesini autocad ile yaptım, daha sonra 3dmax e geçip bazı duzeltmeleri yaptım, son olarak 3dmax e render eklentisi olan vray (gerçekci render almayı kolaylaştıran bir yazılım) ile renderları aldım, ve sunumu photoshop ile hazırladım.. Arkadaşlar eğer bu konuya yeterli ilgiyi gösterirseniz size bu başlık altında yada yönetimin bana göstereceği yere bu aşamaları ders olarak hazırlayıp sizin hizmetinize sunacağız. Burda amacımız Türk Genc Mimarlarının Bilgisayar grafiği kullanarak sunum yapmalarını sağlamak, bu öğrenci arkadaşların projeleri için yararlı olacak, Mimar arkadaşlarında kendilerine gelir olarak geri dönecektir. Bu yüzden bana manevi olarak destek olursanız bu forumda cok iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum.. Herkese iyi çalışmalar.....
Vallahi Bravo yardım ve gayretleriniz taktire şayan doğrusu.
Başarılar
slm ben yenı uye oldum 3dmax derslerıne baslamanızı bekleyecegım.
benım ıstedıgım 3dmax da dıs cephe calısması ogrenmek...
umarım bıran once derslere baslarsınız kolay gelsın :)
celalzumrut 19-11-2006, 12:39 arkadaşlar uzun bir süredir bu konu konuşuluyor konuşuluyor ve konuşuluyor artık birileri bir yerden başlasa diyorum ve moderetörlerden biri bir girişimde bulunsa ve bu konu için bir başlık açsa iyi olmazmı. valla artık girip okuyasım gelmiyor 9 sayfa oldu ve herkes bir şeyler bekliyor ama kimsenin birşey yaptığı yok... sesimizi duyannnnnnnnn birileri varmıııııııııııııııııııı????????? max öğrenmek istiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuz
msaproje 19-11-2006, 15:32 Guzel bir konuyu açmışsınız arkadaşlar..Artık gunumuz de bu tip sunumlara çok ihtiyaç var..modern mimari göstermek adına bu konuya yeteri desteği tum uyelerin vermesi gerekli....
Saygılarımla
msaproje 19-11-2006, 15:34 Arkadaşımız güzel bir konuya girmiş ama biraz ilgi gelince sanırım derslerden gözü korkmuş olmalıkı kendisini geri çkeiyor
:)
Arkadaslar ne deseniz haklısınız dersler cok gecikti ama inanın bu benim iş hayatımdaki yogunluktan dolayı boyle. Ama merak etmeyin en gec Pazartesi günü (27-11-2006) dersleri hizmetinize sunacagım.. Su an mevcut olan 3Dmax ve Autocad Video derlsleri baslıgının altında olan dersler hemenpaylas sitesi kapandıgı icin su an linkler calısmıyor. Pazartesi (27-11-2006) günü dersleri ekledigimde bu linklerin hepsini duzeltecegim. Derslerin sırası su sekilde olacak "1-Autocad ile 3 boyutlu modelleme 2-Autocad ile 3 boyutlu modellenmis projenin 3D max programına atılması ve kaplama 3-Isık ve render ayarları" herkese İyi çalışmalar...
junior eng. 21-11-2006, 11:13 merhaba ben inşaat müh. son sınıf öğrencisiyim..üç boyutlu çizim yapmayı çok istiyorum 2d autocad çizimde iyiyim ama 3 boyut kullanmadım..yardımların için şimdiden teşekkürler
fhattatoglu 21-11-2006, 16:32 Sayın Hi-Laz, ÇAlışmalarınız çok güzel gerçekten. Yeni başlayanlar için bir anlatım prosedürü uygulayabilirseniz çok memnun olacağız. Ufak derslerle bu iş başlar ve ilerler sanırım..
Cok tesekkur ederim umarım sizler daha iyilerini yaparsınız.. merak etmeyin pazartesi gununden itibaren dersler konmaya baslıyo umarım faydalı olur. İyi çalışmalar...
Eveeeettttt sonunda dersleri bitiriyorum. İlk ders olan autocad ile 3 boyutlu cizimi "3dmax ve autocad video dersleri" başlıgının altına koydum arkadaslar. dosya boyutu biraz buyuk ama yapcak bisi yok elimden geldigince kısa tutmaya calıstım. Derste tek katlı bir villanın 3 boyutlu cizimini anlattım. autocad dosyasınıda ders linkinin aktına koydum onuda indirip aynen dersi takip edebilirsiniz. yarında diğer dersi koycam inşAllah. Dersler hakkında bu baslık altında mutlaka yorumlarda bulununki diger derslerde aynı hataları yapmayım. İyi Çalışmalar...
İkinci derside ekledim arkadaslar. İkinci derstede autocad ile 3 boyutlu cizdigimiz projeyi max programında kaplama, ışıklandırma ve render almayı anlattım. Ders daha baslangıc duzeyinde olanlar icindir. Lutfen ders hakkında yorumda bulunun bir sonraki derslerde hata yapmıyım. İyi Çalışmalar...
Evet arkadaslar derslere iyi bi giris yaptık. Suan forumumuzda bulunan dersler baslangıc icin harika herkes bisiler ogrenebilir. Bundan sonra derslerin gidisatı size baglı yani sizin istekleriniz dogrultusunda ders hazırlıcam. Hic cekinmeden hangi konuda ders istiyosanız Autocad yada 3dMax buraya yazın bende hazırlıyım. Bu arada Ders1 ve Ders2 deki projeyi yapan arkadaslar elde ettikleri renderları Kendinize ait renderları bu baslık altında yayınlayabilirsiniz baslıgının altına koysun beraber hatalar ve basarılar uzerinde konusalım buda faydalı olacaktır. İyi çalışmalar...
celalzumrut 30-11-2006, 18:29 sayın hi-laz dersleri az önce indirdim ve bende yapmaya çalışacam... gerçi tam inceleme fırsatım olmadı ama bir konu hakkında ders yaparsanız sevinirim VRAY RENDER hakkında baya bilgi döküman bulmakta zorlanıyorum nedir nasıldır nasıl kullanılır hangi komut ne amaca hizmet eder bilmiyorum bana bu konu hakkında yardımcı olursan sevinirim.. yada güzel bir ders ama yeterli olacak şekilde :D gerçekten ihtiyacım var şimdiden çalışmaların için çok teşekkürler...
celalzumrut 30-11-2006, 18:31 bu rada şunu söylemek istiyorum bana yeni başlayan biri için biraz hızlı hareket ediyorsun gibi geldi gerçi sende halısın :D ama ben yinede söyliyeyim dedim yazdıklarını birkaç saniye daha bekletmelisin :)
CelalZumrut vray ile ilgili istedigin dersi birkac gune kadar hazırlıcam. Dersler biraz hızlı cunku dosya boyutu cok buyuyo ozaman siz indirirken problem olcaktı. Derslerin sesli olmama sebebide o dosya boyutu cok buyuyo. Daha kısa derslerde hem sesli hemde yavas anlatıcam merak etme. Derslerde not olan kısımlarda pause yapmak simdilik bi cozum size. İyi Çalışmalar...
Oshamafe 01-12-2006, 04:00 Selamlar.. Ben 3D Max değil Maya Programını kullanıyorum.. kısa yolları veya kullanımı daha kolayıma gidiyor. ama bu kadar ilerletmiş değilim daha yeni başladımda :) Hi-Laz çalışmaların çok güzel. walla ellerine sağlık. bu arada şu olayın farkına vardım. gerek mühendisler olarak gerek mimarlar olarak bazı programlarda çok pasifiz. bazı şeyleri ya okuldan ya da hazır bekliyoruz sanırım..
celalzumrut 01-12-2006, 23:47 hi-laz hocam hassasiyet için çok teşekkürler. V-RAY dersini dört gözle bekliyorum... ayrıca verdiğin diğer linklerde baya faydalı forumdaki tüm max kullanıcılarına tavsiye ediyorum.
Celalzumrut istedigin gibi vray dersini ekledim foruma. Fakat tam senin istedigin gibi cok acıklamalı degil sadece basit ayarları gosterdim. Acıkcası ben bu hazırladıgım gibi bi kac dersten ogrendim vrayi demek istedigim biraz senin kurcalaman lazım ayarları anca oyle anlayabilirsin neyin ne oldugunu. Ben yinede detaylı bir şekilde anlatmaya calıscam bir sonraki derste.
Bu arada arkadaslar dersleri ya beyenmediniz yahut hersey super. Hic dersler hakkında sesiniz cıkmıyo. Nasıl faydalana biliyomusunuz yoksa hepsi bosamı. Ayrıca yaptıgınız renderları "Kendi renderlarınız bu başlık altında yayınlayabilirsiniz" başlığına yollayın uzerinde konusalım dedik ama bir iki arkadastan baska kimse ilgi gostermedi. Derslerden daha faydalı olcagını soyluyorum. Bu program sadece dersleri izleyip onları uygulamayla tam olarak ogrenilmez. Yaptıgınız cizimleri koyun oraya konusalım ne eksik ne uzerine daha yogunlasılmalı falan diye. Ozellikle bu sozlerim öğrenci arkadaşlara, çok faydası olcak size bu programların. Neyse ben hali hazırda bekliyorum bir sorunuz yada yeni bir ders isteginiz olursa soyleyin hazırlarım yeterki Türk gençliği olarak grafik ve 3B sunumda sozumuz gecsin. İyi Çalışmalar...
celalzumrut 07-12-2006, 15:13 sayın hi-laz hocam ben eoruma çalışma eklemek isterim kusura bakma bu aralar vizeler felan baya yoğunum çalışamdım henüz en yakın zamanda foruma bir çalışma yapıp ekleyecem inşallah. ve şunu söylemek istiyorum bu alanda yaptığınız çalışmalar harika lütfen devamını kesmeyin herşey için teşekkürler... :)
SirValterS 08-12-2006, 20:03 Hi-laz abimi bende destekliyorum.saygılar(:
celalzumrut 04-01-2007, 13:59 arkadaşlar bir süredir yokum bakıyorum burası durulmuş heralde hi-laz hocam bizlere darılmış haklıda valla hiç bir çalışma gayret göstermedik... hocam özürdileriz.... valla ben şahsen sınavlardan dolayı ilgilenemedim gerçi mazeret olarak kabul etmeyebilirsin...
merhaba hocam calişmalarını takdir ediyorum bende 3dsmsrtmax a kafayı taktım su anda program ilie ilgili sınır lı bir bilgiye sahibim ama ogrenecegim inşallah tavsiye edebilecegin kitap yada net ortamında herhangi birşey var mı
birde programın demosunu nereden indirebilirim
kolay gelsin
Kusura bakmayın arkadaslar 2 haftadır internete giremedim. Celalzumrut kimseye sitem etmiyorum duruldu bura evet ama sanırım benden kaynaklanmıyo. Dersleri hazırladım koydum ama kimse dersler hakkında bisi yazmıyo iyi yada kotu diye. Yaptıgınız cizimleri koyun buraya uzerinde konusalım dedim kimsede bi hareket yok . E ben kimseye zorla bişi yaptıramam. Oyuzden ilgi ve istek olmadıgı surece derslere ara verdim. Emecan [Only registered and activated users can see links] bu adresten 3dmaxin demosunu indirebilirsiniz. Ayrıca internet ortamında milyonlarca ders var. Google da arama yaptır karsına ilgili siteler cıkacaktır. Burda yazarak reklam yapmak istemiyorum. İyi çalışmalar...
ayyıldız 29-01-2007, 14:02 bu konu ile ilgili anlatacaklarınızı merakla bekliyorum. 3d studio max ı kullanmaya çalışıyorum, derslerin başlamasını istiyoruz. türkçe sitelerde programların uygulamaya yönelik yardımcı dosyaları çok az, 3d studio max ı yapılarda yani mimari olarak öğrenmek istiyorum ilk olarak, sitelerde farklı fakat pek işe yaramayan ya da şu anda benim işime yaramayan bilgiler var, onlar herhalde daha ilerde işime yarayacak, beraber dersleri takip etmek ümidiyle.
İlgi artsın diye yazıyorum. Bu resimleri senmi çektinn abiii :))
sambursa 20-03-2007, 17:46 arkadaşım derslerini eklemeye ne zaman başalyacaksınız vermeye eğer hemen başlarsınız çok iyi olur
Dersler zaten var arkadasım "3dmax derleri diye baslık var bakmadınmı oraya burdan bas bas bagırdım kac kere. Artı baska ders istekleriniz varsa yazın hazırlıyım diye ama kimsenin umurunda olmadı.
valla hayran kaldım o resimlre bana lazım değil ama öğrenmek isterim açıkçası gerçekten tebrik ederim kardeşim çok ii çiziosun, bi mimar arkadaşa yolladım çok beğendi :)
emrepala 26-03-2007, 08:49 Arkadaşlar merhaba,
Bir türlü halledemediğim bir sorunum var, "Hi-Laz" ve "HidoooFethiye" arkadaşlarım da ilgilendiler saolsunlar:), ancak sorunun AutoCAD ile çözülemeyeceğine karar verdik, çözüm 3DMax ya da SolidWorks gibi programlarla olacak, şimdi sizlerden isteğim bu programlardan birini kullanan bir arkadaşımdan bana emin olun 1 saatini bile almayacak bir yardımdır. Herhalde biraz duygu sömürüsü yaptım gibi oldu ama durum biraz vahim:)
Sadece 10-15 tane istinad duvarı (katı model) benim belirttiğim düzlemden kesilecek ve hacim sahibi yeni katılar elde edilecek.
Arkadaşlar en yakın zamanda haberlerinizi bekliyorum...
Saygılarımla...
Autocad ile rahatlıkla bu işi yapabileceğini düşünüyorum. Belki ben sorununu tam anlıyamadım ama bir katıyı istediğin yerden kesmek için "Slice" komutunu kullanman yeterli..
hamit_025 01-05-2007, 14:08 slm bende yeni üyeyim 3d max lede yeni tanıştım bu proğramı geliştrimem için bana yardımcı olursan çok sevinirim.eminim sen dersleri hazırlamaya başladıktan sonra lgide artıcaktır.neyse ben şimdideden teşekkür ederim kolay gelsin
hamit_025 01-05-2007, 14:20 slm hi-laz ya ben derslere başladım çok saol yaptığım modellemeleri sana gönderirsem bana eksiklerim ve dikkat etmem gerekenler hakkında bilgi verirmisin kolay gelsin ii günler
matrax551 21-07-2007, 15:07 bu proğramı öğrenmek istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
MERHABA Hİ_LAZZ.ÇALIŞMALARINIZ İLGİMİ ÇOK ÇEKTİ.BEN HARİTA VE KADASTRO MÜH. 4. SINIFTAYIM.OKULDA NETCAD İN 3D MODÜLÜ İLE UĞRAŞTIM OKULUN HALİHAZIRINDAN 3 BOYUTLU GÖRÜTÜSÜNÜ YAPTIM.FOTOĞRAFLARI ÇEKİP YAPIŞTIRDIM.YANİ 2 BOYUTTAN 3 BOYUT ELDE ETTİRDİLER.ÇOOOOOK HOŞUMA GİTTİ VE 3 BOYUT KONULARI İLGİMİ ÇOKI ÇEKİYOR.BURDA GÖRDÜKLERİMİ NASIL YAPIYORSUNUZ ÖĞRENE BİLİRMİYİM.SİZLE NASIL İRTİBATA GEÇEBİLİRİM.BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOOOK MEMNUN OLURUM.TEŞEKKÜR EDERİM.
:eek: :eek: :eek: :eek:
:o MERHABA Hİ_LAZZ.ÇALIŞMALARINIZ İLGİMİ ÇOK ÇEKTİ.BEN HARİTA VE KADASTRO MÜH. 4. SINIFTAYIM.
OKULDA NETCAD İN 3D MODÜLÜ İLE UĞRAŞTIM OKULUN HALİHAZIRINDAN 3 BOYUTLU GÖRÜTÜSÜNÜ YAPTIM.FOTOĞRAFLARI ÇEKİP YAPIŞTIRDIM.YANİ 2 BOYUTTAN 3 BOYUT ELDE ETTİRDİLER.ÇOOOOOK HOŞUMA GİTTİ VE 3 BOYUT KONULARI İLGİMİ ÇOKI ÇEKİYOR.
BURDA GÖRDÜKLERİMİ NASIL YAPIYORSUNUZ ÖĞRENE BİLİRMİYİM.SİZLE NASIL İRTİBATA GEÇEBİLİRİM.BU KONUDA NASIL YARDIMCI OLABİLİRSİNİZ???????:confused: :confused: NASIL ÖĞRENEBİLİRİM ?????? :confused: :confused: ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.......
ilgilenmene sevindim malumdurki sitedeki bu konuya az olan ilgi ve benimde islerimde olan yogunluktan dolayı forumumuzdaki aktifligim baya bi azaldı... islerdeki yogunluk azaldıgında inşAllah forumda daha aktif olup bildigim ne varsa sizlrle paylasıcam.. bu esnada ufak tefek problemlerinizi sorularınızı msn den de sorabilirsiniz... [Only registered and activated users can see links]......... herkese iyi calısmalar......
sayın hi-laz bu paylaşım teklifiniz için teşekkürler ederim...hem görsel hemde not şeklindeki bilgi paylaşımı yaparsansız sewinirim...3dmx yeni kullanıcısıyım...şimdiden kolay gelsin...ii çalışmalar
hocam öncelikle anlatımların için teşekkür ederim. bu işi tek başına autocad 2007 ile yapabiliriz demişsiniz. bununla ilgili bir ders hazırlayabilirmisiniz. bu arada msninizide ekliyorum.
hocam öncelikle anlatımların için teşekkür ederim. bu işi tek başına autocad 2007 ile yapabiliriz demişsiniz. bununla ilgili bir ders hazırlayabilirmisiniz. bu arada msninizide ekliyorum.
Tresour benim malesef autocad 2007 ile ugrasacak pek bi vakit bulamadım oyuzden 2007 konusunda yardımcı olamıcam.. ama daha alt versiyonlardaki sıkıntılarınızda herzaman yardıma hazırım.. İyi Calısmalar....
betonarme 17-09-2007, 12:19 arkadaşlar 3dmax programıyla alakalı tavsiye edebileceğiniz bir kitap varmı ağırlıkça mimari projelere tasarımlara yönelik ve kıtabın yazarı mimar olabilir çünkü bu kıtapları yazanlar genelde bu programı butun alanlarda kullanıyorlar animasyon vs...
Onur öğret 07-10-2007, 08:03 sayın hi-laz ben de bu forumunuza yeni katılıyorum.
V-Ray renderi hakkında bilgi ve dökümanları nerede bulurum diye soruyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.
xxxfarukxx 24-10-2007, 00:34 merhaba ben antalyadan msj atıyorum.inş.tek. mezunuyum ve burada müteahhitlik yapıyorum.1 aydır unuttuğum autocad derslerine çalışıyorum.şu anda idare eder durumda 2d 3d öğrenmiş durumdayım.3ds max 9 programında çizim yapmak istiyorum.yardımcı olursanız memnun olurum
Faruk [Only registered and activated users can see links] bu linkten 3dmax derslerini indirip çalışmaya başlayabilirsin. Kolay Gelsin...
xxxfarukxx 29-10-2007, 20:11 kardeşim dostum ne desem azdır hersey için çok teşekkürler.verdiğin bilgiler altın değerinde.ben sizin foruma girmeden önce autocad 2007 indirmiştim onun için sizin bilgiler önümü açtı.biraz zorlandım ama değdi doğrusu.en azından böylece bilgiler daha kalıcı oldu.max tede aksilik 9 u indirmiştim şimdi ondada zorlanıyorum.umarım ondada başarılı olurum.Allah ın izniyle.
derslerinizi merakla bekla bekliyorum.aynı zamanda tavsiyelerinizi.tekrar tekrar teşekkür.....
xxxfarukxx 29-10-2007, 20:13 bu arada rumuzunuz yaramaz anlamındamı haylaz yoksa hı --merhaba .laz---karadenız laz ımı anlamında
Faruk bir şekilde yardımcı olabildiysek ne mutlu. Yeni dersler koyacağım yakında merak etme. Nikim hem karadenizli olduğum için hemde içimde bi yaramaz çocuk oluğu için haylaz.. İyi Çalışmalar...
xxxfarukxx 29-10-2007, 21:40 ben bu speedy share ı indiremiyorum galiba pek anlamadığımdan olsa gerek yardımcı olursanız sevınırım
xxxfarukxx 29-10-2007, 21:43 vray ayarlarında vray adv 1.47.03 bolumunu bulamıyorum
ındırmemmı lazım yoksa max 9 olduğu içinmidir
teşekkurler ilginize
xxxfarukxx 08-11-2007, 23:10 iyi aksamlar v ray ı indirdim kurdum bi sorun yok azar azar öğreniyorum.fakat indirdiğim materyalleri library de çoğunu göremiyorum ve ayarlarla oynuyorum ama arkadaşımın ki gibi olmuyor.
eğer ekleyebilirsem size benimkini ve arkadaşımınkini göndermeye çalışacağım.
verdiğin bilgiler için tşk.
İndirdigin vray materialler senin vray versiyonundan daha yuksek bi versiyonda hazırlandı ise goremezsin.. Yada acmayı bilmiyosundur kısaca anlatayım. material editoru actıgında material library i tıkla ve open de ordan materialin nerdeyse bul ac de material editore gelmis olur boylece kullanırsın.. Kolay Gelsin.....
corcimel 10-11-2007, 23:18 Sevgili Hİ-LAZ
Mimari görselleştirme konusunda mesajları okudum.fakat sizin derslerinizi bulamadım.örneğin autocadtaki mimari çizimi autocad veya maxla nasıl görselleyebiliriz,nasıl sunum yapabiliriz,yardımcı olursan sevinirim.şimdiden teşekkürler
Dersler bu linkte indirip calısmaya baslayabilirsin.. Kolay Gelsin...
kaan__1975 11-11-2007, 13:04 sevgili arkadaşım önceliklee çalışmalarını gerçekten çok beğendimm ve bende 3d max konusunda epey bir meraklıyımm sürekli döküman bulmaya çalışıyorum ben özellikle 3d max ta netcad veya autocad dosyalarından 3 boyutlu çizimin nasıl olacağı konusunda bilgi edinmek istiyorum daha doğrusu kotlu ve koordinatlı bir çalışma yapabiliyormuyuz bu 3d maxta bunlarla ilgili dersler yokmu bu konuda bana yardımcı olabilirmisinn teşekkürlerr
Autocadde cizilmiş 2 boyutlu bir çizimin 3 boyutlu çizimi ve 3dmaxde render alınmasını anlattım forumumuzda bulabilirsin. 3dmaxte tabiki koordinatlı çizim yapabilirsin. 3Dmax de autocad ile cizilmiş cizimi (2Boyutlu) maxe import edip yine 3 boyutlu cizebilirsin fakat ben bunu pek onermiyorum biz Mimar, İnşaat Muhendisi, Tekniker gibi arkadaşlar autocad ile çok haşır neşir oldugumuz için bence autocad ile 3 boyutlu çizmek bize daha kolay gelir. Autocad de yapmamızın (2007 versiyonuna kadar) mümkün olmayan bazı kotlamalar var bunuda 3dmaxe import edip orda 3 boyutlandırmamızın imkanı var. Bunun ile ilgili bir döküman müsait olduğumda hazırlarım. Kolay gelsin...
corcimel 20-11-2007, 21:53 sayın hi-laz hocam
kısa süre önce girdim sitenize.autocad te 3boyut çizim dersinizi indirdim biraz izledim çok güzel olmuş elinize ve emeginize saglık.sizden ricam görselleme bittikten sonra bir sunum nasıl hazırlanır(bir forumda birisi fotoshopla hazırlıyorum diyodu)örnek bir projeyle bir ders yaparmısınız.şimdiden teşekkürler
Kendimi hala askerlikten tecilli sanıyodum. Öğrendimki askerlik kapıya dayanmış. Aralıkta askere gidiyorum. Dua edin arkadaşlar kısa dönem cıksın döner dönmez derlere başlıyalım tekrar. Hepiniz hakkınızı helal edin......
xxxfarukxx 22-11-2007, 21:39 kadeş şimdiden hayırlı tezkereler
hayırlısı olsun uzun donemde cıksa canını sıkma ozamanda ıyı yonunden bakmaya calış eve cıkarsın hafata sonları en azından
TURUNCU1 13-12-2007, 08:29 henüz siteye yeni üye olmam rağmen bilgilerinden epey bi faydalandım. teşekkür ederim.
Askere gidiyormuşsun. Hayırlı tezkereler dilerim. Allaha emanet ol.
SirValterS 02-04-2008, 06:23 hayırlı teskereler burhan abi abim de yarım saat önce gitti sınava
dua edelimde onada kısa dönem çıksın.
SirValterS 02-04-2008, 06:23 burhan abi 38 gün sonra burda arkadaşlar!!!!!
SirValterS 20-04-2008, 10:27 [Only registered and activated users can see links]
sorunum bu yardım ederseniz sevincem
arkadaşım 3d max programını kullanmayı öğrenmek istiyorum yardımıcı olursan sevinirim.
kral5887 29-05-2009, 06:29 mrb hi-laz ben yeni mezun bi inşaat mühendisiyim.kendime yetecek düzeyde autocad bilgim var fakat bununla sınırlı kalmak istemiyorum 3dmax programınıda öğrenmeyi çok istiyorum bununla ilgili bazı araştırmalar yaptım fakat gördüğüm kadarıyla bu program kendin uğraşarak öğrenebileceğin bi program değil geliştirmek için kendi çabalarım yetecektir belki ancak şu aşamada programı öğrenme adına isteğim ve çabam tek başına yeterli değil bu konuda yardımcı olursanız eğer size çok müteşekkir olurum.şimdiden çok teşekkür ederim bu fevkalade iyi niyetli çabanız için.iyi çalışmalar
|