Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendinize Ait "Render" ları Bu Başlık Altında Yayınlayabilirsiniz

İsmail SKBN
22-07-2006, 14:58
Archicad,Accurender,maxvell,arcon,brazil render,final render vb ile yaptığınız......Kendinize Ait "Render" ları Bu Başlık Altında Yayınlayabilirsiniz.

FORUMUMUZDA GALERİ BAŞLIĞI ALTINDA RENDER BÖLÜMÜ AÇILMIŞTIR

RENDERKARINIZI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK RENDER BAŞLIĞI ALTINA EKLEYEBİLİRSİNİZ

[Only registered and activated users can see links]

renderlarınız forumda sizin isminizle yayınlanacak ve üyeler tarafından beğenilen renderlar haftanın "render" ı olarak seçilecektir.
Katılımlarınızı Bekliyorum.

Not: Eğer katılım olursa forumda bir render bölümü açılacaktır

Hi-Laz
04-08-2006, 22:29
İsmail biliyosun ben mimarlık derleri nin içine bune benzer bir konuda başlık açtım. Bir şekilde bunları aynı başlık altında toplayalım cok dağınık duruyorlar. Aslında pek kimsenin bu konuya bi heveside yok gibi yada başlamaya üşeniyorlar.

İsmail SKBN
04-08-2006, 22:56
olur toplarız ama sen keşke buraya açsaydın en azından örnek teşkil ederdin. bu aralar yoğunum. zamanım olunca render başlığı açacağım zaten ama bunun için biraz katılım olması lazım. ilgine teşekkürler..

Hi-Laz
05-08-2006, 22:51
Aslında haklısın İsmail daha formu tam araştırmadan o konuyu açtım ama neyse sağlık olsun. Ben buraya genede bi render koyayım ilk olsun hade bakalım...

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

İsmail SKBN
06-08-2006, 19:43
teşekkür ederim katılımlarını bekliyorum.diğer konulardada mimarlık bölümü size emanet

kral0044
10-08-2006, 22:10
bende eklemek isterim ama baaşaramadım bi türlü

İsmail SKBN
11-08-2006, 19:55
[Only registered and activated users can see links] u tıkla gözat butonu çıkacak onu tıkla ve bilgisayardan ekleyeceğin dosyayı seç ve upload butonunu tıkla upload tamam lanınca çıkan 2. link i buraya yapıştır.kolay gelsin

Hi-Laz
14-08-2006, 23:23
Ben bitane daha koyayım bari...İyi çalışmalar...
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Ş.ÇELİK
15-08-2006, 13:01
kültür merkezi
Mimar Sibel Özdemir tarafından tasarlanmıştır.

Hi-Laz
24-08-2006, 21:27

newar61
25-08-2006, 07:45
@hi-laz hocam, bu renderi hangi programda yaptın. Görüntü bayağı güzel olmuş. Eline sağlık.

Hi-Laz
25-08-2006, 14:02
Autocad ile 3 boyutlu modelledim sonra 3dmax e import edp kaplamalrını yaptım vray ile render aldım. Bu binanın baştan sona yapımını video ders olarak hazırlıyorum yakında eklerim. İyi çalışmalar...

as12asdf
25-08-2006, 20:08
derslerinizi büyük bir istekle bekliyoruz iyi çalışmalar

Hi-Laz
30-08-2006, 21:23
Autocad ile modelleme 3dmax vray ile render, photoshop ile düzeltmeler...

mimar_x
31-08-2006, 12:27
hi-laz bunuda ben ekleyeyimde sana bisey sorayım senin vray daki degerleri kaca alıyorsun normal bi gun için soruyorum cunku ben alınca baya aydınlık oluyor degerleri hakkında bilgi versen iyi olur
sebnem2003:arkadasım gonderdiğin resimlere baktım bi an int. zaha hadidin yapılarını inceliyormusum gibi oldum mimarının ve senin eline saglık

mimar_x
01-09-2006, 17:28

İsmail SKBN
01-09-2006, 21:00
mimar_x sanırım yanlış linki yapıştırıyorsun. . ama istersen imageshack.us u kullan daha basit.üsttekini düzelttim ama senin eklediğin çalışma olduğun için belki boyle istyorsundur diye düzelmiyorum

İsmail SKBN
01-09-2006, 22:46

mimar_x
04-09-2006, 12:56
ya baba anladım saollasın sana bişey sorayım sizzin renderler bu kadar gercekci oluyor benimki deyimi yerindeyse dandik oluyor burda yazılan vray notlarını alıp yaptım otaya bole bişey cıktı niye boyle oldu bilen var mı:(

İsmail SKBN
04-09-2006, 15:03
valla güzel olmuş bence ..bu konu hakkında "hi-laz" dan bilgi al bölümün sorumlusu o.

mimar_x
04-09-2006, 15:18
tamam umarım hi-laz burayı okurda cevap verir ozel mesaj atma taraftarı dgilim benden baskalarının işine de yarıyabilir sadece ben ogrensem forumun bi anlamı kalmaz degil mi?

Hi-Laz
04-09-2006, 16:39
Mimar_x hemen sana vray de render ayarlarını video ders olarak hazırlıyorum. Yalnız benim kullandığım vray 1.43.07. 3dmax dersleri başlığının altından ulaşabilirsin...İyi çalışmalar...

mimar_x
05-09-2006, 13:28
hocam saol emegine saglık cok makbule gecti allah razı olsun

Hi-Laz
20-09-2006, 21:35
Ne demek mimar_x herzaman yardımcı olmaya calısırım eger elimden gelirse.İyi çalışmalar...

Ş.ÇELİK
10-10-2006, 09:22
bir arkadaşımın renderları...

Hi-Laz
28-11-2006, 16:34

Ticari bi çalışma. Gecen hafta yapmıştım. İyi Çalışmalar...

skyhan
30-11-2006, 20:11
Ben bitane daha koyayım bari...İyi çalışmalar...
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) bende yapmak istiyorum.
ama daha yeniyim.
inşaat teknikeri olduk ama boşuna olmuşuz.

Hi-Laz
30-11-2006, 20:15
Skyhan hemen "3dmax ve Autocad video dersleri" başlıgının altından dersleri indirip ogrenmeye baslayabilirsin. Merak etme eger azmedip zamanından feragat edersen kısa zamanda yaparsın. İyi Çalışmalar...

abelard
03-12-2006, 23:38

Hi-Laz
04-12-2006, 16:42
Abelard oncelikle eline saglık ilk çalışmaya gore baya bi başarılı olmuş. Yalnız merak ettigim bi iki konu var. Aksam havası verip içerde ışıkmı yakmak istedin eger oyleyse golge ayarından golgeyi biraz daha kıs cok sert olmuslar. Birde sana tavsiyem eger içerde ışık yakmadan vazgecersen her pencereye dısardan birer vraylight koy onlarla aydınlat sahneyi daha gercekci olcaktır. Birde acaba render ayarlarından GI (global illumination)' ı actınmı?.. Ama tekrar soyluyorum ilk calışmaya gore baya başarılı boyle devam et. İyi Çalışmalar...

abelard
07-12-2006, 03:06
hi-laz kardesim ewet tahmin ettiğin gibi aksam görüntüsü vermek istedim. evet GI açık. birde senin dediğin şekilde camlara vray light koyarak render alıcam. sonucu tekrar paylaşmak isterim. yorumların ve önerilerin için teşekkürler

SerMimar
10-12-2006, 08:52

logona hayran kaldım. çok emek harcamışsın belli.

burcuhmtl
10-12-2006, 20:53
izmitte kıyı-kent arasında varolan problemleri çözmeye yönelik bir proje.

İsmail SKBN
10-12-2006, 21:00
burcuhmtl ([Only registered and activated users can see links]) render yayınladıysan resim çıkmamış

burcuhmtl
10-12-2006, 21:27
mımarı proje-5
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

burcuhmtl
10-12-2006, 21:29
ben sadece bır resım koyabıldım anlamadım nıye yuklemıyo

burcuhmtl
10-12-2006, 21:38
Mımarı tasarım-5

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

İsmail SKBN
10-12-2006, 23:54
teşekkürler burcu resimleri düzenledim.foruma dosya yüklerken bağlantı hızına göre problem yaşayabilirsin. bu yüzden resimleri [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) yada [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) u kullanbilirsin
paylaşımlarının devamı dileği ile ..

Hi-Laz
11-12-2006, 21:38
Bu aralar işlerden bi boşluk oldu o arada bu çıkıverdi. Umarım sizde benim kadar seversiniz. 3ds Max render için vray son olarak renk duzeltmeleri için Photoshop kullandım. İyi Çalışmalar...

FATİHMEHMET
13-12-2006, 11:25
Bu aralar işlerden bi boşluk oldu o arada bu çıkıverdi. Umarım sizde benim kadar seversiniz. 3ds Max render için vray son olarak renk duzeltmeleri için Photoshop kullandım. İyi Çalışmalar...

sunduğun renderleri takip ediyorum gerçekten çok güzel ben daha yeni başladım 3 ds max a ama sen Photoshop ta kullandığını söylüyorsun bu konuda da biraz ip uçları yayınlarsan sevinirim çakışmalarını paylaştığın için teşekkürler

abelard
22-12-2006, 13:21
arkadaslar bu sahnede vray light ile birlikte target direct kullanıyorum ve pencereden gelen target direct ışığı resimdeki gibi görüntü veriyor. duvara bembeyaz ışık veriyor.ışıgı biraz yukarı kaldırıyorum bu sefer zemin aynı şekilde oluyor. birde ışık içeriyi aydınlatmıyor. neleri açıp kapatmam ve değerleri ne yapmam gerekir istediğim sonucu alabilmek için. yardımlarınız için teşekkürler
3 tane vray light var ve multipier değerleri 2. direct target ise 1 değerinde

Hi-Laz
22-12-2006, 14:18
Keşke biraz daha buyuk bi resim koysaydın. O parlayan direct light degerini istedigin etkiyi alana kadar dusur. odayı aydınlatmak içinde vray light ların degerini artır. Kolay gelsin...

Hi-Laz
13-08-2007, 12:12
Autocad+3dmax+vray+Photshop kullanarak yaptıgım ticari bi calısma....

nirengi
27-09-2007, 10:07
Kendi çalışmam. Saha mühendisliğini yaptığım otel şantiyemizde tasarlamıştım. bir hafta yağmurdan dolayı iş yapamamıştık.
Bende otel sahiplerinden biriyle konteynırda oturup birşeyler yapmaya çalışmıştım. Beğenmişlerdi ama nasıl uygulandığını göremeden askere gitmiştim.

nirengi
27-09-2007, 10:10

nirengi
27-09-2007, 10:11

nirengi
27-09-2007, 10:14

Hi-Laz
27-09-2007, 11:43
Eline sağlık tasarımda renderda guzel.. basşka çalışmalarınıda gormek isteriz...

nirengi
27-09-2007, 14:30
Bu da aynı otel odasının animasyonu..
Hatalarımın farkındayım ama yinede paylaşmak istedim.
Ayrıca yorumlarınızı da bekliyorum.

( Aşağıdaki firma logomda da 3dmax'in payı var..)

Saygılarımla...

Hasan Çolak
İnşaat Mühendisi

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] )

...

nirengi
27-09-2007, 14:39
Eline sağlık tasarımda renderda guzel.. basşka çalışmalarınıda gormek isteriz...

Teşekkür ederim. Sizin çalışmalarınız da çok güzel. Özellikle ışık konusunda benden baya iyisiniz itiraf etmeliyim.

Gerçi sürekli 3d max le uğraşmadığım için ihtiyaç olmuyor. arkadaşlarımın özel isteği olursa onlara çalışıyorum zevkine. logo falan.

bu otel odasını da aynı şekilde sevdiğim bir abimin hatırına (ki kendisi otel sahiplerindendi) yaptım.
şurası şöyle olsun. aman pahalıya kaçmasın gibi yönlendirmelerinden dolayı animasyonun sonuna "yönetmen" olarak onun ismini yazdım. ve görüntüleri benden alıp diğer patrona heyecanla göstermeye gittiğinde farketmişti kendi adını. Herkesi almış bir kahkaha.. Benim istediğimde buydu.

Bir anı olarak kaldı işte.

Herkese iyi çalışmalar..

nirengi
28-09-2007, 08:34
Hi- Laz kardeş,

V-ray hakkında bilgi verebilir misin? Hiç kullanmadım.

Hi-Laz
28-09-2007, 17:44
Vray 3DsMax programına eklenen bir render motorudur. Gerçek ışık yansımaları, patlamalarını hesaplayarak gerçekci bir render almanızı sağlar.

Hanedan
20-10-2007, 07:41
Vray 3DsMax programına eklenen bir render motorudur. Gerçek ışık yansımaları, patlamalarını hesaplayarak gerçekci bir render almanızı sağlar.

Sadece bu kadar mı?
Bende merak ettim bu programı..

Biraz daha açıklayamaz mısın?

Eklenti midir? ayrı bir programmıdır? Zor mudur? kolay mıdır?

SerMimar
20-10-2007, 12:05
Vray Başlangıç Dersi

Vrayde Fixed Rate, Adaptive QMC, ve Adaptive Subdivion özelliklerinin ne işe yaradıklarını ayrıntılı anlatan bir video ders tam 19 dakika bu özelliklerin nasıl kullanıldığını anlattım arkadaşlar. çok gec bir saatte dersi hazırladığımdan bazı kelime hataları doğmuş olabilir Dalgınlık [Only registered and activated users can see links] hee bu arada biyerde telefonum çaldı felan diyorum bunları şimdiden söliyim

Arakadaşlar dersleri çok ince anlaşılır bir dilde ve tane tane üzerinde uzun uzun durarak anlattım. Bu yüzden sıkılmayarak izleyeceğinizi umuyorum kolay gelsin başarılar.

Download ; [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Şifre ; [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

barbaros
18-11-2007, 02:00

3ds max 8 mental ray ligth tracer duşakabin lavabo ve dolapların modellemesi bana ait jakuzi mülteci :-)

pencerenin kolu da bu kadar şey arasında modellemesi en zor gelen şey oldu.bir kere render aldıktan sonra üşendim ekrar eklemeye..

bir forum sitesinde paylaştığım ilk render'im hocalarımız biraz kulağımızı çekerse sevinirim... :-)

saygılar hürmetler...

mrozde632
29-12-2007, 11:15
basit bir çalışma, hataları da var elbette. herkese kolay gelsin...

İsmail SKBN
29-12-2007, 12:21
FORUMUMUZDA GALERİ BAŞLIĞI ALTINDA RENDER BÖLÜMÜ AÇILMIŞTIR

RENDERKARINIZI AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK RENDER BAŞLIĞI ALTINA EKLEYEBİLİRSİNİZ

KIRCA001®
03-02-2008, 19:49
bunlarda benden olsun

URL=[Only registered and activated users can see links]][Only registered and activated users can see links][/URL]

[URL=[Only registered and activated users can see links]][IMG][Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

gakko42
13-02-2008, 20:34
3ds max 2008 de yaptığım ve tasarım-render adına bakılabilir ilk çalışmam diyebilirim.mental ray de alınmış olu yaklaşık 10 dk sürmüştür...

ozcanyuruk
25-05-2008, 18:44
Max8 + vray + PS render süresi 34 dk Sahnede hazır model yoktur...

Volkan Donbaloğlu
25-05-2008, 19:30
Çok hoş, eline sağlık. Bende yapabilmek isterdim sanırım.

ozcanyuruk
25-05-2008, 20:03
Yaza güzel dersler hazırlamayı düşünüyorum . Herkes öğrensin çok güzel bir program ...

technician
30-05-2008, 11:47

ozcanyuruk
03-06-2008, 22:18
Sahnede biraz orantı problemi var . Masa çok büyük olmuş mutfak dolaplarına nazaran . Yeni başlayan biri için çok güzel . Çalıştıkça çok daha iyi olacaktır...
Tebrikler...

technician
06-06-2008, 21:42
yorumunz için teşekkür ederim

technician
09-06-2008, 19:56
arkadaslar bu sahnede vray light ile birlikte target direct kullanıyorum ve pencereden gelen target direct ışığı resimdeki gibi görüntü veriyor. duvara bembeyaz ışık veriyor.ışıgı biraz yukarı kaldırıyorum bu sefer zemin aynı şekilde oluyor. birde ışık içeriyi aydınlatmıyor. neleri açıp kapatmam ve değerleri ne yapmam gerekir istediğim sonucu alabilmek için. yardımlarınız için teşekkürler
3 tane vray light var ve multipier değerleri 2. direct target ise 1 değerinde

target ışığı oda içine alın,sol ekran sağ tuş views den direct 01 seçin ,sağ alt ekran light falloff light hotspot ışık ayarını yapmak gerek birde bu şekilde deneyin

lahaclar
08-07-2008, 23:01
ismail abi biz dış cepe işine girdik biz şuanda kütahyadayız abi bu diş cepe giydirme programı nı bitürlü bulamadım bursada konyadan kütahya ya gelip fotoyu çekip tasarımı yapıyolar valla girdik ama pişman olduk sırf bu program yüzünden abi bana yardımcı olursan sevinirim şimdiden allah razı olsun abi bana mailde atabilirsin [Only registered and activated users can see links] ocağına düştüm abi allah rızası için

kadir.xz
30-08-2008, 11:31
seLam arKadaşLar yaptıgınız modeLLeri inceLedim vede artık bende 3 dmaX ve buna benzer modelleme programLarı örenmek istiyorum bana başlangıc olarak ne önerirsiniz nasıL ve nerden başLamalıyım iLLaki kurs a mı gitmem GereKiyor. sizLerden yorum bekliyorum

solo
29-01-2009, 13:48
bazı arkadaşlar başkalarının sahnelerini rendırlayıp buraya koyuyor ben yaptım diye.hele bide bunu site yöneticisi yaparsa ....:eek:

ozcanyuruk
24-03-2009, 00:08
Pek mimari değil ama yine de paylaşmak istedim . Daha önce yapılmış bir çalışmayı yeniden modelleyip render aldım . Beğenirsiniz umarm ...