Orijinalini görmek için tıklayınız : Karadeniz Teknik Üniversitesi

İsmail SKBN
21-07-2006, 16:38
mimarlık bölümü

[Only registered and activated users can see links]

iç mimarlık bölümü

şehircilik bölümü

Genel tanıtım

Mimarlik Bölümü 19 Eylül 1963 tarih ve 336 sayili kanunla kurulmustur.

Mimarlik farkli zamanlarda farkli kisiler tarafindan, farkli kapsamlarda ifade edilmistir. Mimarlik; insanlarin yasamini kolaylastirmak ve barinma, eglenme, dinlenme, çalisma gibi eylemlerini sürdürebilmeleri için gerekli mekanlari, estetik, islevsel gereksinmeleri,teknik ve yönetsel zorunluluklarla bagdastirarak insaa etme sanati, yapi sanati olarak ifade edilebilirken, saglamlik, kullanislik, güzellik olarak da tanimlanabilmekte veya toplum yapisina, toplumun gereksinmelerine, ekonomik verilere, teknolojik gelismeler bagli olarak gelisen bir sanat olarak ifade edilebilmektedir.

Mimar; yapilarin tasarimini yapip, bunlarin uygulamasini yöneten sanat ve fen/bilim adami olarak tanimlanabilmektedir. Türkiye'de mimarlik meslegi 6235 sayili Türk Mühendis Mimarlar Odasi Birligi Kanunu ile korunmustur.

Mimarlik meslegini yerine getirecek vasiflara sahip olacak mimarlari yetistirmek mimarlik egitiminin ana amacini olusturmaktadir. Detaylica açiklamak gerekirse; mimarlik egitiminin amaci, ögrencilerin yaraticiligini ortaya çikarmak, gözlem ve arastirma gücünü gelistirme-yönlendirme, egitim-ögretim sürecine katilimlarini saglamak dogrultusunda, mimarlik mesleginin temeli olan uygulamali derslerin yaninda kuramsal derslerle destekleyerek, ileri tekniklerle en çagdas kosullarda egitim-ögretimlerini saglayarak onlari, hayata mimar olarak yetistirmektir.

Mezunlarimizin görev alabilecegi kurum-kuruluslar genis bir açilim sergilemekte olup bunlarin içinde; Bakanliklar, Belediyeler, Üniversiteler, Enstitüler, Bankalar, Özel Sirketler sayilabilir.

Bölüm Imkanlari/Laboratuarlar

Bölümümüz derslik ve atölyelerin yaninda çok amaçlı kullanıma elverişli; Mimarlık Laboratuarı ve Bilgisayar Laboratuarına sahiptir.

Bilimsel ve Sosyal Etkinlikler

Bölümümüzde hemen her dönem sergi, seminer, konferans, onur ve yüksek onur belgeleri dagitim törenleri, teknik gezi programlari yapilmakta ve gerçeklestirilmektedir. Bölümümüzde programlanan bu etkinliklerin ve egitim-ögretimin programinin gerçeklestirilmesinde komisyonlarimizin rolü önemlidir. Bu komisyonlarindan içinde, iletisim komisyonu, bina programlama komisyonu, staj komisyonu, gezi ve alan çalismasi komisyonu, burs komisyonu, yatay geçis ve uyum komisyonlari sayilabilir. Sergi, seminer, konferans vb etkinlikleri düzenleyen iletisim komisyonu bünyesinde sinif ögrenci temsilcilerinin yer aldigi iletisim komisyonu ögrenci grubu da bulunmaktadir.

Bölümümüz de ulusal ve uluslar arasi konumlarda kongre ve yaz okullari düzenlenmektedir. Bunlardan “Yasanabilir Çevreler ve Mimari” konulu Livenarch uluslar arasi kongresinin birincisi 2001 yilinda gerçeklestirilmis olup, 2. si 2003 yilinda yaz okuluyla birlikte gerçeklestirildi. Bu toplantimiz iki yilda bir olmak üzere tekrarlanacaktir.

Bölümümüz etkinlikleri için de her gün saat 10.oo ve 15.oo seminer salonunda bütün akademik ve idari personelin bulustugu geleneksel çay saatimiz bulunmaktadir.

Kisaca toparlamak gerekirse, mimarlik egitim-ögretimi gerek derslerin kapsami, uygulanisi, sergileri, seminerleri, törenleri, eglenceleri vb. etkinliklerle hareketli ve renkli gündemini her zaman korumakta, ögrencilerle hocalari bira yara getirmekte, birlikteligi, beraberligi, paylasmayi yasatmakta ve ögrencilerini egitim-ögretim süresince edinilen bilgi ve deneyimleriyle birçok problemi çözebilme yetenegi kazandirip-gelistirip hayata hazirlamakta, hayatin tüm alanlarinda basarili olabilecek alt yapiyi vermeye çalismaktadir.

M.Kemal VARCIN
21-08-2006, 00:55
ismail kardesim benim mezun oldugum ve gurur duydugum universitemin tanıtımını yaptıgın cok tesekkurler...

İsmail SKBN
21-08-2006, 09:07
Ne demek kendi üniversitemin tanıtımını yapmayacağım da. Gurur duymakta haklısın

M.Kemal VARCIN
21-08-2006, 11:03
sende mi ktu mezunusun??? çok mutlu oldum gercekten e o zman universiteler baslıgında tanıtalım unimizi ne dersin?

İsmail SKBN
21-08-2006, 15:26
tabii ki tanıtalım. tüm formla uğraştığım için zamanım pek yok ama sen başla ben de elimden geleni yaparım

zamora
22-08-2006, 00:12
Sizlerin heyacanını görünce benim de kendi üniversitemle ilgili bazı çalışmalar yapmamın bir borç olduğunu hissettim. Eğer zamanım olursa ben de kendi okulum ile ilgili (İTU)bir şeyler yapacağım. Ama heyacanınız beni de heyecanlandırdır.

Teşekkürler

İsmail SKBN
22-08-2006, 10:36
Tabiki bu konuda yapacağın her şey için arkandayız. çalışmalara başla bence

cyildiz_2000
23-08-2006, 21:34
Sevgili kardeşim ben de KTU Mezunuyum. Sizinki mimarlık herhalde.