PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : work and travel-- yaz stajı --

yasin07
08-09-2009, 00:06
merhabalar..
bu yıl ikinci sınıf inşaat müh. öğrencisi oluyorum..
bildiğiniz gibi yaz dönemi staj var. ancak gelecek yıl work and travel ile gitmeyi düşünüyordum. ancak karar veremesim nasıl olacağına. ikisi çakışır büyük ihtimalle.
aslında work and travel ile para için değil dil için gitmeyi düşünüyorum. kurslarla pek ilgimi çekmiyo verim alamıyorum. ancak staj işi de olunca zorda kaldım.

forumda gördüğüm kadarıyla staj çok önemli. çok yakın bir akrabamda inşaat okuyor. o bu yıl yaptı stajı. şimdi anladım okulda gördüklerimi, staj çok önemli dedi.
benim için de staj daha önemli şimdilik. ancak wat'ı da göz ardı etmek istemiyorum.
stajı yazın yapmasam olmaz herhalde. herkes birşeyler öğrenmişken ben hiçbir şey bilmeden üni. ye gitmem abes kaçabilir diye düşünüyorum..

bu konuda yardımcı olabilecek var mı? sizce nasıl yapmalıyım. kafam çok karışık.:confused:

cuneytoz
10-10-2009, 21:44
şöyle diyim eğer gidersen mesleğinde cvine ingilizceni ve yurt dışı dil tecrübeni yazabilirsin bu da sana ek bir artı getirir kimi şirketler bunu istiyor bir iş başvurumda çatır çatır ingilizce konuşabilir misin dedi :) ve eğer o seviye ingilizcem olsa belki şimdi güzel bir maaşla iş sahibi olmuştum :) ama staj yapacaksan da bunu ilerde iş hayatında yada bazı kaynaklarlada telefi edebileceğini düşünüyorum bu sekilde artı ve eksilerini düşün derim

MahmutAy
10-10-2009, 22:25
Ben 2006 mezunuyum ve arkadaşlarımla son yıl araştırdım fakat son sınıfları almadıkları için gidemedik. Tabir yerindeyse içimde büyük bir yara kaldı. Keşkeler içinde herp önceki yıllarda başvursaydım dedim.
Onun için dilin yurtdığında yaşanarak öğrenebileceğini düşünen biri olarak kesinlikle tavsiye ederim.