PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi programları öğrenmeliyim

user600712
23-06-2009, 17:59
arkadaşlar ben bir inşaat teknikeri olarak çizim konusunda kendimi geliştirmek istiyorum autocad 3dsmax ve photoshop kullanabiliyorum bunun dışında bana hangi programları önerebilirsinz şimdiden sağolun

karaden
03-07-2009, 00:31
Bence İdecad sta4cad ve daha önemlileri olan çoğu mühendisin bilmediği çelikpro gibi çelik programları ve netcad gibi programları öğren Çelik bugün çok yaygın olmasada ilerisi çok açık. Ama Şunuda unutmamalıyız Betondan daha iyi bir yapı malzemesi henüz bulunamadı. istersen Çelik öğrenmeye çalış zor değil zaten. birde Netcad gibi bir programı öğrenirsen de Extra olur. 3-5 program öğrenmek zor değil Önemli olan kararı verebilmen.. saygılar

CELİKKOLLU
03-07-2009, 12:07
arkadaşlar ben bir inşaat teknikeri olarak çizim konusunda kendimi geliştirmek istiyorum autocad 3dsmax ve photoshop kullanabiliyorum bunun dışında bana hangi programları önerebilirsinz şimdiden sağolun

Anladığım kadarı ile tekniker sin.Bildiğin programlar yeterli.Özel bir çaılışma yapmana gerek yok..

saygılar
Ahmet ÇELİKKOLLU
İnşaat Mühendisi
celikkollu@mynet.com
ESKİŞEHİR

pinturicchio
03-07-2009, 20:13
Sta4-Cad,SAP2000 ile Xsteel öğrenirsen çok faydalı olur...SAP2000 ile Xsteel'i layıkı ile kullanabilen eleman çok az...Bunları öğrenirsen bir kaç adım öne çıkarsın...

ay_se_gul
12-12-2009, 21:24
Bende inşaat teknikeriyim bizde teknik resim verilmediği için sorunlar yaşıyorum.Bu konuda kurs bulamadım nasıl geliştireceğimi bilmiyorum.Sta4cad,acad biliyorum.Sta4cad biraz olsun yardımcı oldu .Teknik resim kitapları genelde makina mühendisleri için var .Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim...

ylmzzz
06-01-2010, 12:47
Program öğrenmeden önce statik mantığı bir mühendislik bürosunda öğrenmeni tavsiye ediyorum. Programlarla ne değişik hesaplar yapanları görüyoruz. 25/50 kirişe 25/80 kirişi saplama yapanlar var. Direk program elemanı olursan çok hata yaparsın.

shadow_88
06-01-2010, 15:54
Anladığım kadarı ile tekniker sin.Bildiğin programlar yeterli.Özel bir çaılışma yapmana gerek yok..

saygılar
Ahmet ÇELİKKOLLU
İnşaat Mühendisi
celikkollu@mynet.com
ESKİŞEHİR
iyi günler ahmet bey galiba eskişehride iş yapıyorsunuz bende eskşeihrde öğrenciyim . aslında benımde öğrenmem gereken programlara tam karar veremiyorum biraz yardımcı olursanız sevirim. büyük bi ihtimalle ben şantiye şefi olacağim yurtdışında onun için hangi programlar gerekiyor sizce .
iyi günler

turrrannn
06-01-2010, 16:12
program öğrenmek iyi güzel de o programlarda piyasaya iş yapmadan önce şantiyelerde pişmek gerek benim fikrim

EmreDalgic
07-01-2010, 20:54
buyuk bi ihtimalle santife sefi olcuaksanaz, buyuk bi ihtimalle program kullanmaya vakltiniz olmucalk :)

iyi günler ahmet bey galiba eskişehride iş yapıyorsunuz bende eskşeihrde öğrenciyim . aslında benımde öğrenmem gereken programlara tam karar veremiyorum biraz yardımcı olursanız sevirim. büyük bi ihtimalle ben şantiye şefi olacağim yurtdışında onun için hangi programlar gerekiyor sizce .
iyi günler

Muptela
08-01-2010, 14:28
yurtdışında şanatiye şefi olmak için önünde 25 yılın var, bol bol öğrenirsin artık program :)

ama kullanır mısın bilmem

EmreDalgic
08-01-2010, 17:57
konudan uzaklasiyorz ama 5 yil tecrubeli muhendise proje mudurlugu yaptiran firmalar biliyorm. ayrica bu is gercektn yila bakmior. tecrubeye, kabileyte bakior. icinizde yoksa 30 yilda ayni dalda calisasaniz o dalin santiye sefi olamzsinz