keynesrvs
20-06-2009, 21:39
merhaba arkadaşlar sap2000 de 2 açıklı tablalı bir kirişin betonarme analizini yapmak istedim.fakat bir hatayla karşılaştım .bulunan tasarım momentlerıyle el ile çözum yaptıgımızda donatı alanı sap'ın vermış oldugu donatı alanının açıklıkta cokdaha fazla yaklaşık altı kat olduguyla karsılastım.tablalı kirişi section designerde modelledım fakat bunu kiriş olarak değıl kolon olarak alıyor dikdörtgen bir kirişde bir sorunla karşılaşmadım eklentideki dosyaya bakarak nerde yanlış yaptığım konusunda yardımcı olurmusunuz? ayrıca biraz fazla olacak ama kusura bakmayın şunlarıda sormak istiyorum.
1-sap2000 de weigth of unigth volume değerini 1 almayıpta analizde dead yukunu hesaba katmasakda sonuçlar neden fark ediyor.
2- ayrıca beton basınç dayanımı elastıse modulu gıbı degerleri değiştirtirdiğimiz halde tasarım sonuçları neden değişmiyor?
herkesin ilgisine teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
1-sap2000 de weigth of unigth volume değerini 1 almayıpta analizde dead yukunu hesaba katmasakda sonuçlar neden fark ediyor.
2- ayrıca beton basınç dayanımı elastıse modulu gıbı degerleri değiştirtirdiğimiz halde tasarım sonuçları neden değişmiyor?
herkesin ilgisine teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.