Orijinalini görmek için tıklayınız : autocad komut sorunları
İş yerımızde Autocad 2004,2007 ve 2009 kullanıyoruz.Kımımızın bilgisayarı xp kımımızınkı vista.Son bir ıkı haftadır kısa yol komutlarında sorunlar yasıyoruz normal olarak çalişan kısa yollarımız bir anda çalişmaz oluyor.Örnegin copy komutu.Kısa yolu ne yaptıysam çalişmıyo.Kontrol c ve kontrol v de çalişmıyo.Benzer durumlar iş arkadaşlarımdada mevcut.Programı kaldırıp tekrar kurduk ancak sorun yıne devam edıyor.Diger arkadasımda scale yada polyline çalişmıyor bende başka komutlar çalişmıyor.Bazılarında ise sorun yok:)Neden oluyodur ne yapmalıyız ?Şimdiden teşekkür ederim
muratall01
05-06-2009, 15:28
autocad virüsü kapmış olabilirsiniz web'de bununla ilgili sorunlar ve çözüm yolları mevcut.
bu şekilde arama yapmanızı önerebilirim.
Clausewitz
05-06-2009, 16:24
Kisayol sorununu hic duymamistim ama ctrl kombinasyonlarinin hicbirinin calismamasi basima geldi. Kaldirip tekrar kurmak zorunda kaldim maalesef.
highcivil
05-06-2009, 16:53
ctrl+c ctrl+v de çalışmıyorsa sorun Autocad ten bağımsız demektir word te excel de çalışıyor mu bi denermisiniz? çalışıyorsa office programlarında virüs olabilir birde acad.pgp dosyasındaki kısayol komutlarını kontrol edermisinz?
kontrol c ve kontrol v word excell vs programlarda çalişıyor.Toolsdan program parametrelerınden çalişmayan komutların kısa yollarını degıstırdım ancak yıne çalişmıyo.Program files-autocad2007 in altında acad.pgp dosyasını bulamadım.aceba bundan mı kaynaklıyor?
highcivil
06-06-2009, 04:22
altugg acad.pgp dosyasına en kısa yoldan şöyle ulaşabilirsin Autocad açıkken menülerden Tool___Custamize___edit program parameters (acad.pgp) OK buradan bir kontrol edersen komutlarını inşallah düzelir.
Kolay gelsin
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.