PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : radial replicate

torunoğlu
28-04-2009, 00:36
arkadaşlar örnekteki sistemin dörttebirini çizip radial replicate den 3 kez 90 derece ile çoğaltıyorum. sistemi analiz edince saçmasapan bi deforme olmuş şekil ve mafsal koymama rağmen m22 momenti çıkıyor. nedenini bitürlü bulamıyorum. sistemin tamamını replicate yapmadan kendim tanımlayınca bi problem çıkmıo.
yardımcı olursanız çok sevinirim.
iyi çalışmalar dilerim...

torunoğlu
02-05-2009, 01:34
ya arkadaşlar yanlış anlamayın ama benim sorduğum sorularda bi yanlışlık mı war yoksa bende mi bi proble war?? forumda 100 soru sorsam 80 ine cawap alamıyorum :( örneğe bakan arkadaşlar en azından bençözdüm bir problem yok yada aynı hata bende de oluo ama nedenini bende bilmiyorum deseler bu çok mu zor??? böyle olunca aklıma ilk gelen kimse bizi adamdan saymıo gibi oluorum. yanlış anlamayın kimseye karşı bi tavrım yok. hatayı kendimde aramaya çalışıyorum ama benden kaynaklı bi problem yok gibi. lütfen olumlu yada olumsuz sorularla ilgili yada benle ilgili fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim. şimdiden vereceğiniz cewaplar için teşekkür ederim...

m.hassan
03-05-2009, 02:48
modelinin analizini yaptım.sadece 3d bakışta arka taraftaki kafes sistemde farklı bir deformasyon görüntüsü olduğu doğrudur.fakat hiçbir elemanda m22 momenti oluşmadı ve ratio değerleri her kolon için birbirinin aynısı oluyor.
bence bu modelde sadece programın bir görsel hatası var bunuda nasıl sende test edebilirsin.
1.bütün sistemi bir yöne 90 derece döndürdüğün zaman yine arka taraftaki kafes kolonda farklı deformasyon görüntüleniyor.
2. -3d- den bakma arka taraftaki kolona y-z düzleminden bak ve deformasyon değerlerini kontrol et diğer kolonlar ile aynı.yani bence bu modelde bi problem yok.

torunoğlu
03-05-2009, 16:21
modelinin analizini yaptım.sadece 3d bakışta arka taraftaki kafes sistemde farklı bir deformasyon görüntüsü olduğu doğrudur.fakat hiçbir elemanda m22 momenti oluşmadı ve ratio değerleri her kolon için birbirinin aynısı oluyor.
bence bu modelde sadece programın bir görsel hatası var bunuda nasıl sende test edebilirsin.
1.bütün sistemi bir yöne 90 derece döndürdüğün zaman yine arka taraftaki kafes kolonda farklı deformasyon görüntüleniyor.
2. -3d- den bakma arka taraftaki kolona y-z düzleminden bak ve deformasyon değerlerini kontrol et diğer kolonlar ile aynı.yani bence bu modelde bi problem yok.

hasan kardeşim çok teşekkürler, sen de olmasan yazan yok Allah razı olsun...

m.hassan
04-05-2009, 19:46
sayın torunoglu
rica ederim yalnız sizde sorunu çözebildiniz mi tam anlayamadım.onuda belirtirseniz memnun olurum.
bu arada
soyadım hassan ama adım hasan değil mustafa :)
hoşçakalınız.

torunoğlu
04-05-2009, 20:44
düzlemde 2 kafesi birden tanımlayıp 1 kere doksan derece replicate yaptığımda (yani şeklin yarısını kendim tanımladım diğer yarısını çoğalttım) hiç bi problem çıkmadı. ama sistemin dörttebirini çizip 4 kere replicate yapınca aynı sorun çıkıo major ve minor momentleri de mafsalladığım halde sistemde moment çıkıo. galiba crack olduğundan olsa gerek başka bi sebep bulamadım. bi arkdaşımda orjinal sap war bi ara onda da çözücem bakalım crackten mi???