PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : s2k - sap dosya uzantısı - sdb

muratall01
15-04-2009, 13:35
merhaba sayın üyeler.

s2k nasıl bir sap uzantısıdır.ne işe yarıyor?
iki gündür üzerinde çalıştığım sap programı hata verdi ve şuan projemden geriye sadece bir s2k uzantılı dosya kaldı.
s2k uzantısını windowsta sdb olarak değiştirdim fakat bi işe yaramıyo dosyam açılmıyor yinede.ne yapmam lazım.projeyi nasıl kurtarabilirim?

ayrıca sap2000 havuzunda bazı projeler indirdim onlarda sadece s2k uzantılı dosyalar idi ve açmayı başaramamıştım.

ilginiz için teşekkür ederim.

Clausewitz
15-04-2009, 13:47
.s2k (ya da .$2K) gorsel ortamda hazirlanan sap2000 dosyasinin text halidir. Bir text editoruyle, mesela notepad le acip icini okuyabilirsiniz. Tum joint, frame bilgileri, koordinatlar, birlesim kosullari, yukler, tanimladiginiz ya da degistirmeden kullandiginiz default degerlerin hepsi icindedir. File-Import yolu ile kolayca acabilirsiniz.

Eskiden SAP2000 öncesi dönemde SAP90 kullanilirdi (hatta o gunlerde Windows 3.1 diye bir program oldugu, MS-DOS ta komut satirina komut yazarak degil saga sola tiklayarak kullanildigi rivayet ediliyordu). O zamanlar modeli direkt olarak text editorunde olusturup, yani s2k dosyasini elcagizimizla olusturup oyle calisiyorduk. Sap 2000 in atasi olan SAPIN diye bir sey oldugunu ogrendigim sirada SAP2000 cikti. O zamanlar Suleyman Demirel başbakandı (tabi tabi).

Yahu alt tarafı 32 yasindayim, su yaptigim dede muhabbetine bak.

muratall01
15-04-2009, 18:56
sayın clausewitz,
mesajınızı üçüncü kez okuduktan sonra projeyi kurtarabileceği anladım ve denedim oldu ;)
beni büyük bir eziyetten ve zahmetten kurtardınız.
binaenaleyh , gerçekten çok teşekkür ederim.
Demirel ekolünde iyi yetişmiş olduğunuz belli , şu 32 yaş meselesini bir gözden geçirmekte fayda var.
saygılar vede selamlar

torunoğlu
24-05-2009, 22:16
.s2k (ya da .$2K) gorsel ortamda hazirlanan sap2000 dosyasinin text halidir. Bir text editoruyle, mesela notepad le acip icini okuyabilirsiniz. Tum joint, frame bilgileri, koordinatlar, birlesim kosullari, yukler, tanimladiginiz ya da degistirmeden kullandiginiz default degerlerin hepsi icindedir. File-Import yolu ile kolayca acabilirsiniz.

Eskiden SAP2000 öncesi dönemde SAP90 kullanilirdi (hatta o gunlerde Windows 3.1 diye bir program oldugu, MS-DOS ta komut satirina komut yazarak degil saga sola tiklayarak kullanildigi rivayet ediliyordu). O zamanlar modeli direkt olarak text editorunde olusturup, yani s2k dosyasini elcagizimizla olusturup oyle calisiyorduk. Sap 2000 in atasi olan SAPIN diye bir sey oldugunu ogrendigim sirada SAP2000 cikti. O zamanlar Suleyman Demirel başbakandı (tabi tabi).

Yahu alt tarafı 32 yasindayim, su yaptigim dede muhabbetine bak.

O zamanlar Suleyman Demirel başbakandı (tabi tabi).

forumda okuduğum en güzel cümlelerden biriydi. okudukça halimize gülüyorum.
çok teşekkürler... :D