Orijinalini görmek için tıklayınız : Sap2000 de analizler
Sap 2000de bir çelik proje üzerinde çalişiyorum, space frame olarak çözdüğüm design checkini yaptiğim köprüde belli parçalar sarı görünümde yani ratiosu %70 (indian)... fakat yönetmeliğini değiştirdigimde o parça birden koyu yeşile yani % 60(euro) lara iniyor. Bu tasarımda o parça ile ne kadar güvenli bölgede kalıyorum ve bir çelik projesinde o parçanın o yönetmelige göre ratiosu ne olmalı... Şimdiden teşekkürler
maximilien
06-03-2009, 02:02
sen normalde çelik kitaplarında ne yazıyorsa öreğin TSE'ye göre çözüm yapacaksın lakin bizim TSE sap2000'de olmadığı için sanırım Aisc... da çözüm yapman gerekiyor.
hani çok genel bir bilgi oldu ama dilim döndüğünce izah etmeye çalıştım sap2000 bilgim o kadar iyi değil
Peki Sap2000de bir çelik projesi dizayn aşamasında TSE ile çözdüğümüzü varsayarsak, ve check structure dedikten sonra ordaki degerlerin yani renklerin turuncu %80 i görürsek sizce o degerle ne kadar güvenli bölgede kalırız?
Böyle bir projenin uygulanabilrliği var mıdır???
CELİKKOLLU
06-03-2009, 13:14
Ratio 1 den küçük olduğu sürece güvendesin.....
Ahmet ÇELİKKOLLU
İnşaat Mühendisi
celikkolluqmynet.com
Yükleme değişmedikçe, gerilme oranları: malzeme ve boyutlama cinsine göre değişir. Ama SAP 2000 de kabul gören Türk Çelik Yapı Yönetmeliği yoktur!
elmali123
06-03-2009, 15:29
Sap2000 de ön boyutlandırma yapabilirsin. Önerim ellede kesitleri kontrol etmen.
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.