Orijinalini görmek için tıklayınız : sap 2000 ile karşılaştırma
torunoğlu
18-02-2009, 04:08
arkadaşlar aranızda hiç üç boyutlu bir uzay sistemi hem sap2000 de hem de probinada çözen war mı??? varsa düğüm noktası ve deplasmanları benzerlik gösteriyor mu??* ben basit bir sistem çözüp deniyorum ama sonuçlar pek alakalı çıkmıyor. sorun benim sap de yanlış tanımlamam olabilir diye de düşünmeye başladım. yardımcı olursanız sevinirim...
iyi çalışmalar dilerim...
H.Kumral
18-02-2009, 10:57
probinanın üretmiş olduğu sap2000 datasını çözmeyi denedinizmi ?
sanırım o zaman benzer sonuçlar elde edeceksinizdir hemde nasıl bir modelleme yaptıklarını görebilirsiniz
torunoğlu
27-02-2009, 18:48
sn. H. Kumral ben bitane çözdüm. biri probina data dosyası biri de kendim sapla çözdüğüm çerçeve. dediğiniz gibi s2k dosyasınını sap a atınca probina ile aynı sonucu veriyo fakat çerçeveyi kendim girince aynı sonucu alamıyorum. nereyi atladığımı bulamadım. ekte iki çerçeveyi de gönderiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. sap da nerede eksik olduğunu bulamıyorum.
iyi çalışmalar dilerim...
Merak ettim sadece. Çözdüğünüz sistemde rijit diyafram varmı ?
torunoğlu
27-02-2009, 22:03
Merak ettim sadece. Çözdüğünüz sistemde rijit diyafram varmı ?
rijit diyafram yok. ama her iki sistemi de diyaframlı çözersem de aynı sonucu alamıyorum.
rijit diyafram yok. ama her iki sistemi de diyaframlı çözersem de aynı sonucu alamıyorum.
Bir yüksek lisans tezi okumuştum ülkemizde kullanılan paket programlarla ilgili. Bu programlardan bir tanesi her türlü sistemde rijit diyafram kabulü yapıp sistemi ona göre çözüyoröuş. Dolayısıyla döşemesi olmayan bir B.A sistemin çözümü sap2000 ile epey farklı çıkıyormuş. Yanlız döşemeli sistemlerde bu fark azdı. Çok güzel bir tez çalışmasıydı . Bulursam paylaşırım...
H.Kumral
02-03-2009, 11:52
torunoglu indirdim datanızı
sap2000 datanız ile probina datanız aynı değiller
bi yanlışlık olmuş sanırım
torunoğlu
02-03-2009, 16:13
torunoglu indirdim datanızı
sap2000 datanız ile probina datanız aynı değiller
bi yanlışlık olmuş sanırım
sayın Kumral sap datasını kendim girdim, sap datasını analiz ederseniz probinadakiyle aynı olmadığını görürsünüz, zaten farketmişsiniz. benim problemim neden ikisi de aynı sonucu vermiyor??? sapdaki eksikliğimi, hatamı bulursanız sevinirim. yada siz sap a aynı kalıp planınnı girin vede probina ile aynı sonucu alabiliyormusunuz bi kontrol edin. aynısı çıkarsa da bana o çözümü gönderirseniz çok sevinirim. ya kusra bakmayın bukadar rahatsız ediyorum ama tez için bu analizlerin sonuçlarının doğruluğunu karşılaştırmam lazım. :) çevremde bunu yanıtlayacak kimse bulamadım.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar...
H.Kumral
02-03-2009, 17:10
beni yanlış anladınız sanırım probina datasını açtığım zaman geometrik olarak sap ile aynı model çıkmıyor bir karışıklık olmuş sanırım bi kontrol edermisiniz
bununla birlikte siz sap datanızda kirişlerin burulma özelliklerine müdahele etmemişsiniz
yani dikkatle incelerseniz probinadan gelen datada kiriş burulma sabiti ( define/frame sections/set modifiers/torsional constant )
torunoğlu
02-03-2009, 19:31
beni yanlış anladınız sanırım probina datasını açtığım zaman geometrik olarak sap ile aynı model çıkmıyor bir karışıklık olmuş sanırım bi kontrol edermisiniz
bununla birlikte siz sap datanızda kirişlerin burulma özelliklerine müdahele etmemişsiniz
yani dikkatle incelerseniz probinadan gelen datada kiriş burulma sabiti ( define/frame sections/set modifiers/torsional constant )
sayın kumral özür dilerim probina dosyasında yanlışlıkla düzlem çerçece göndermişim, kusuruma bakmayı. bu gönderdiğim ikisi de aynı uzay çerçece.
H.Kumral
02-03-2009, 21:16
ölü yükler altında inceledim bir fark yok sonuçlarda
ama sap datasında bir önceki mesajımda dediğim değişikliği yaptım
cassabotanic
02-03-2009, 23:05
Probina Time history yapabiliyor mu ?
torunoğlu
02-03-2009, 23:19
ölü yükler altında inceledim bir fark yok sonuçlarda
ama sap datasında bir önceki mesajımda dediğim değişikliği yaptım
ewet dediğiniz gibi . çok teşekkürler.probina kirişte burulma rijitliğini %2 ile çarpmış. peki sizce neden böyle bişe yapıo?? yani sadece kirişlerde azaltıyor??
bu arada cassobotanic, probina time history yapmıyor.
Onu bir tek IDE yapıyor :) Ama ben Time History adı altında bir başlık açtığım zaman pek yardımlarını da alamadım.
H.Kumral
03-03-2009, 12:54
ewet dediğiniz gibi . çok teşekkürler.probina kirişte burulma rijitliğini %2 ile çarpmış. peki sizce neden böyle bişe yapıo?? yani sadece kirişlerde azaltıyor??
normal koşullarda kesitimiz çatladığı zaman burulma rijitliği elmanın 1/20 sine kadar düşmektedir bu sebeple modelleme tekniği açısında yapılan işlem doğrudur
Uğur Ersoy un betonarme kitabında dediklerimi bulabilirsiniz hatta hocanın yüklü kirişler için çatlak genişliğini sınırlamak gerektiğini söylediğinide
torunoğlu
03-03-2009, 16:08
normal koşullarda kesitimiz çatladığı zaman burulma rijitliği elmanın 1/20 sine kadar düşmektedir bu sebeple modelleme tekniği açısında yapılan işlem doğrudur
Uğur Ersoy un betonarme kitabında dediklerimi bulabilirsiniz hatta hocanın yüklü kirişler için çatlak genişliğini sınırlamak gerektiğini söylediğinide
sayın Kumral ben bu konu hakkında tez yazmaya çalışıyorum, benden bir önceki arkadaşım sta üzerine yazmıştı. genel olarak programa baktığımda yazılım sonlu elemanlar kısmına baya hakim, ama benim gördüğüm, probina kolon elemanların kesitlerini beta açısı kadar döndürdüğünde kolon lokal eksenlerini döndürmüyor. bu durumda sap2000 le analiz sonuçlarını karşılaştırdığım zaman iç kuvvet farkları çıkıyor. size gönderdiğim ilk dosyada yanlışlıkla düzlem çerçeve koymuşum. o çerçeveyi de incelerseniz görürsünüz soldaki kolonu 30 derece döndürüp hem sap da hem probinada çözün. sonuçların birbiriyle alakası yok. bunu nedeni de lokal eksen takımının geometrik kesitle beraber dönmemesi.
aslında probina gerçekten güzel bir program, her programda olduğu gibi bazı eksiklikler olabbilio,...
H.Kumral
03-03-2009, 16:26
lokal eksen sorununu tespit edip ilgillelere aktarıcam sizinde aktarma şansınız olur
aktarın lütfen
torunoğlu
03-03-2009, 17:00
lokal eksen sorununu tespit edip ilgillelere aktarıcam sizinde aktarma şansınız olur
aktarın lütfen
bu sorunları doğrudan arayıp mı sölicez yoksa mail mi atmamız gerekiyor. ben soru sormak için okadar fazla arıyorum ki böle şeyleri söylemeye çekiniyorum artık :)
H.Kumral
03-03-2009, 18:38
direk destek grubundan arkadaşlar ile görüşebilirsiniz onlar size yardımcı olacaktır,
bence hiç çekinmeyin sonuçta yazılımlar en iyi bu şekilde geliştirilirler
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.