Orijinalini görmek için tıklayınız : Kolon kaçıklığı
Öncelikle her kese kolay gelsin... ben idestatik yapamadım veya öyle bir özelliği varmı bilmiyorum, çok katlı bir yapıda kolon kaçıklığını tek seferde nasıl değiştirebilirim( Bütün katlarda tek seferde)
Erman GÜDÜ
16-02-2009, 14:37
Öncelikle kolay gelsin. Yapının üç boyutlu görüntüsünün verildiği görüntü kongfigürasyonundan mouse ile kaçıklık vermek istediğiniz kolonları tıklayarak seçin. Sonra özellikler butonundan istediğiniz kaçıklık değerini verebilirsiniz. İdecad üç boyuttan da istediğiniz işlemi her bir eleman için yapabilrisiniz. Saygılarımla...
muz_o2000
16-02-2009, 19:00
Konunun daha iyi anlaşılması için hazırlanmış bir slayt var.Bu slayttan kolon boyutlarının ve kaçıklıklarının nasıl değiştirildiğini rahatlıkla izleyip anlayabilirsiniz.
http://www.idecadsupport.com/diger/video/kolonboyut.swf.htmlAdmin
Site Admin
E-posta
Site Admin
E-posta
muz_o2000
16-02-2009, 19:02
Linki ekleyemedim....ama ekteki linkte verilen linki tıklarsanız ulaşabilrisiniz
http://www.idecadsupport.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=140
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşşekür ediyorum.arkdaşlar benim istediğim daha pratik bir komut aramaktayım çok yoğun bir projede çalışmakta olduğumu var sayalım ve 3D her bir kolonu bulmak ve işaretlemek biraz zor oluyor....
cassabotanic
17-02-2009, 21:31
Bundan daha pratik olur mu ? Hayalinizdeki komut nasıl olurdu ?
Dikkat ederseniz orada kolon kaçıklığını değiştir ve şu katlara uygula gibi opsiyonlar var, gözünüzden kaçtı herhalde ;)
muz_o2000
18-02-2009, 09:45
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşşekür ediyorum.arkdaşlar benim istediğim daha pratik bir komut aramaktayım çok yoğun bir projede çalışmakta olduğumu var sayalım ve 3D her bir kolonu bulmak ve işaretlemek biraz zor oluyor....
İde bu tür durumlarıda göz önünde bulundurarak bir komut eklemiş. OBJE BUL bu komutla istediğiniz objeyi rahatlıkla bulabilirisiniz..
Ayrıca donatı kontrolleri tablosunda eleman isminin üzerine çift tıkladığında hangi katta olursa olsun direk o objeyi size buluyor.
Sanırım bundan daha kolayı yok.
bebekyuzu
22-09-2009, 18:13
ben de arkadaşla aynı sorundan müzdariptim teşekkürler
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.