Orijinalini görmek için tıklayınız : Radye temel ağ oluşturma problemi
STA4CAD'de radye FEA analizinde oluşan mesh'i incelerken bir husus dikkatimi çekti, program üstyapıda kolonlardan gelen yükü tam olması gereken yere uygulamıyor. Yani ide'deki (probina kullanmadım o yüzden nasıl yapıyor bilmiyorum) gibi kolonun alt ucuna FEA düğüm noktası denk getirmiyor, Yakınlarda bir yerlere uyguluyor kolon yükünü. Bu durumda özellikle büyük mesh boyları için sonuçlar hatalı çıkabilir diye düşünüyorum, bu konuda bir doküman var mı? Bir şekilde kolon alt ucundan gelen yükler transforme edilerek mi uygulanıyor, yoksa bu hata gözardı mı ediliyor?
STA4CAD'in radye FEA çözümünü SAP'a aktarıp karşılaştırma imkanı var mı?
noforyou
04-02-2009, 00:29
O imkan var (idi) hatırladığım kadarı ile. Programınız lisanslı mı? Çünkü lisanssız programlarda özellikle update edilmeye çalışanlarda gerilme sonuçları da yanlış çıkıyor.
Proje çözmüyorum. v13 Demo versiyonu inceliyorum orada gördüm. Teker teker biz mi mesh'i çekiştirip denk getireceğiz peki? Çok zahmetli bir iş, kimsenin de yapacağını sanmıyorum. Birçok mühendis programın analiz butonuna basıp gerisini hiç incelemiyor, dolayısıyla programın normal kullanımında otomatik bir şekilde olması gereken mesh'i oluşturması önemli bana göre.
avcioglu
10-02-2009, 14:10
Programda kolonların altına gelen sonlu elemanların düğüm noktalarına kolon yükleri belli bir formül çerçevesinde dağıtılmaktadır, bu yüzden özel olarak noktanın kolon altına gelmesine gerek bulunmuyor.
V13 de Sap2000 e radye sonuçları aktarılabiliyor, ayrıca web sitesinde bunla ilgili bir döküman var: http://www.sta.com.tr/pict/sss/sta_verification.pdf
A.Gökhan ALPTEKİN
10-02-2009, 14:20
Kolonlar radye temele bastığı yerde %40, derinlik kadar x/y -x/-y bölgelerine %10, a kök2 uzaklıklarına ise %5 kuvvet dağılımıyla basınç yapar...
cassabotanic
10-02-2009, 16:26
Bu işin doğrusu birlikte çozmektir. Dikdörtgen sonlu elemanlarla bu iş olmaz mutlaka genel dörtgen elemanlara ihtiyaç vardır. Hadi kolon neyse de radyeye basan perdelerin rjitliklerini ihmal edemezsiniz.
avcioglu
10-02-2009, 18:58
Sta4CAD in radye kısmında kullanılan sonlu elemanları genel dörtgendir, dikdörtgen olmak zorunda değiller.Yolladığım linkteki(http://www.sta.com.tr/pict/sss/sta_verification.pdf) dökümanı dikkatlice inceleyin. Ayrıca üst yapı perdelerinin rijitliği radye kısmına aktarılmaktadır.
cassabotanic
10-02-2009, 19:30
Size çalışmalarınızda başarılar dilerim.
avcioglu
10-02-2009, 20:01
Teşekkür ederim, bende size içtenlikle başarılar dilerim.
Benim demoyu incelerken gördüğüm kadarıyla üst yapıda dörtgen elemanlar kullanılamıyor. (Ya da ben beceremedim :). Boşluklu panellerin deformasyonları incelerken iki tane çarpraz çubuk olarak gösteriyor, diğer programların aksine herhangi bir şekilde tanımlanan boşluğun analiz anlamında modellenmesini göremedim., eğrisel kirişler de düz görünüyor, başka bir arkadaş yazmıştı daha önce, ben de oradan gördüm.
Üst yapı perdelerin rijitliği aktarılmaktadır demişsiniz, beraber çözüm yapılmıyorsa bu nasıl oluyor? Panel altına gelen FEA elemanların kalınlığı mı arttırılıyor?
Sayın Avcıoğlu
Verification daki örneklerinizin çoğunu STA da yapmak mümkün değil.Örneğin 1. 3. ve 16. örneğiniz. STA da nasıl yapılıyor ?
cassabotanic
11-02-2009, 16:18
Verification orneklerinin sta4CAD datalarını buradan incelemek uzere verebilirmisiniz acaba.
Biz de Sta4CAD ide açar çozer ve sap2000 Programına aktarırız böylelikle.
M.Kemal VARCIN
12-02-2009, 02:02
Sayın Avcıoğlu
Verification daki örneklerinizin çoğunu STA da yapmak mümkün değil.Örneğin 1. 3. ve 16. örneğiniz. STA da nasıl yapılıyor ?
Angela soylemiş oldugun orneklerin hepsini yapabilirsin.Biraz dusun nasıl yapabilecegini eminim ki bulacaksın.
cassabotanic
12-02-2009, 17:09
Sap2000 Bu yuzden güvenilir oluyor. Butun Verification orneklerinin dataları var.
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.