Orijinalini görmek için tıklayınız : yüksek inşaat müh.
babazonna
21-01-2009, 19:04
arkadaşlar mrb.inşllh bu sene okulum bitecek.okul bittikten sonra yüksek lisans yapıp inşaat yüksek müh. olsam diorum.hem maddi hemde iş konusunda işime yararmı.birde inşaat yüksek müh oldugumuz zaman imza atma yetkimiz hemen olurmu.(3 yıl şartı).ve hangi ünide yüksek yaptıgımız önemlimidir.teşekkürler
CELİKKOLLU
21-01-2009, 19:48
umarım ukalalaık olarak görmezsin .Uyarı olarak al: Yüksek İnşaat Mühendisi değil İnşaat Yüksek Mühendisi bilgin olsun...
Ahmet ÇELİKKOLLU
celikkollu@mynet.com
ESKİŞEHİR
muh_bulent
21-01-2009, 21:49
mühendis ol yeter.zatn piyasada çevren varsa ve gerçektende mesleğinde bilgin avrsa bu sana yeterli.istersen bölümü birincilikle bitir bu iki şartın yoksa piyasada iş yapamazsın.ama devlet setöründe olursun.:)
tekrar altını çizerek söylüyorum mühendis ol yeter.mühendis kafası başkadır:)))
babazonna
22-01-2009, 17:54
tşkkür ederim uyarı için şimdi oldu.
ben şuan yapıyorum yüksek.sanada tavsiye edrim.
Özellikle projecilik te kariyer yapmak istiyosan çelik te bitirme projesi alırsın.piyasada teknikerler bile statik proje yapabiliyor, ama çelikten anlayan mühendis az....Ayrıca devlette çaılmayı düşünürsen faydalı olacaktır.
babazonna
22-01-2009, 20:53
bende çelik üzerine yapmak istiyorum yüksek.tavsiyen için teşekkür ederim.tabi diğer arkadaşlarada
A.Gökhan ALPTEKİN
22-01-2009, 22:20
Çelikte kendini geliştirmen için illa ki yüksek lisans yapmak zorunda değilsin ben yüksek lisansı bırakan bir insan olarak bunu söylerim, başkası kesinlikle yap der bu kişisel bir tercihtir biran önce hayata atılıp para kazanman gerekiyorsa yüksek lisans büyük bir engel ilerisi içinse kendini geliştirmen önemlidir özel sektör yüksek lisansına bakmaz kapasitene bakar...
Başarılar...
algorist
22-01-2009, 22:55
Yüksek Lisans da yapılan olay şudur sana bir konu üzerinde yol gösterilir ki bu konu yenidir veya eski bir konunun farklı bir şekilde ele alınmasıdır. Bunu piyasada öğrenemezsin. Çünkü bu yeni konular genelde deneysel çalışma gerektirir. Bunu da sana piyasa sağlayamaz. Kitaptan birşeyler okumakla bunu birebir yapmak çok farklıdır. Üniversiteler Tübitak tan destek alarak yeni konular üzerinde projeler yapar bu projelerde büyük firmalarla beraber çalışarakda kendini geliştirirsin ayrıca aylık belirli bir ücret alırsın. Bitince firmada rahat iş bulursun. Bu imkanın var. Ayrıca sadece yüksek ünvanını eklemek için yapıyorsan devlet kurumlarında işine yarar piyasanın aksine hızlı yükselmeni sağlar. Benim için para önemli dersen askere gitmeni ertelemiş olursun bu sırada bir işde çalışıp birikim yaparsın evlenirsin çocuk yaparsın :) (Yüksek lisansdaki bir arkadaşım yaptı onun için dedim ) . Başka ; eğer iş hayatına uygun bir dal seçmezsen hocalarının ingilizce dökümanlarını türkçeye çevirmiş olursun. Sevilen bir öğrenci olursan sürekli dışarıdan hocalarına tavsiye edebilecekleri öğrenci için iş teklifi gelir ki eğer bunu sana hocaların söylerse ve kabul edersen senden başkası seçilmez 100% işin olur. Bana 6 kere gelmişti piyasada çalıştığımdan geri çevirmek zorunda kalmıştım. Şimdi pişmanım :)
Çelik yüksek lisansda seçilebilecek güzel bir dal tavsiye ederim. Hem yüksek lisans yaparken piyasada da çalışman senin için büyük bir avantaj olur.
boran192
11-02-2009, 00:10
construction engineering and management ( inşaat ve proje yönetimi ) alanında yüksek yapınca yüksek mühendis ünvanının verilmediğini duydum. bunun hakkında bilgisi olan varmı?
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.