Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu ne yaaa???
KUTLUMÜH 20-11-2008, 22:30 Valla bu fotoğrafını çektiğim yer 5 yıldızlı otel inşaatından alınma.Proje
müdürü hata yaptıklarını itiraf ediyor.Ama hatanın tüm katlar boyunca devam etmesini
açıklayamıyor.Gülüp geçiyor.Ne kadar komik değilmi :mad:.Valla hi halimiz içler acısı...
üff çok tehlikeli talıyıcı ana kirişe makaslama etkisi yaptığını düşünmek bile istemiyorum :(
bu saçmalık ötesi bişi, görüntünün sol taraflarına doğru baksanıza bir de orda da kirişler geçiyo kolonun yanında. ilginç, mantıklı bir açıklaması olacağını sanmıyorum. ki burası otel...:S
Yazıklar olsun bu bölgedeki sorumlu mühendislere, mimarlara, yapıdenetimi varsa yapıda denetçi olanlara, ve en önemlisi buna bilerek boyun egen iş sahiplerine....... Harbi millet olarak ne zaman akıllanacağız bilmiyorum.
sol alt köşedeki kirişi benmi yanlış görüyorum acaba
M.Kemal VARCIN 21-11-2008, 16:36 Aynı binada baska konumlardan fotograf cekme fırsatınız var mı?Varsa paylasırsanız sevinirim.
Söylenecek birsey yok!! Ürün ortada...
Saygılarımla....
İyi Çalışmalar...
MhmmtYldrm 21-11-2008, 18:50 proje müdürü mimar mı acaba?
KUTLUMÜH 21-11-2008, 19:44 proje müdürü mimar mı acaba?
Hayır İnşaat Mühendisi!yarın yeni fotoğraflar çekip koyacağım.
M.Kemal VARCIN 21-11-2008, 20:26 proje müdürü mimar mı acaba?
Proje müdürünün mimar yada mühendis olmasının bir önemi yok.Sonucta asama asama olan bir imalatın bir asamasında hata var.Bu ya proje asaması yada yerinde uygulama asaması.Simdi bazı arkadaslar proje asamasının uzerinde duracak ama bu hata uygulamada da olabilir.(olabilirlik) Suanda bana gore de hatanın proje asamasında olması agır basmakta.
Eger proje asamasında ise projeyi yapan muhendis mimar bu hatayı nasıl gormedi hadi onların gozunden kactı.Uygulamaya baslamadan once neden bu hata gorulup uyarılmadı.(Revize bir proje daha cizilmedi).Hadi görülmedi diyelim bu proje nasıl onay aldı.
Eger uygulama asamasında ise uygulama yapılırken bu hata nasıl gozden kactı?Hadi gozden kactı diyelim tum katlara uygulanana kadar nasıl farkedilmedi?Hadi uygulamada uygulayan ve binanın sorumlulugundaki kişilerden kactı yapı denetimden yada o binanın TUS undan sorumlu kişinin gozunden nasıl kactı?Yine bir katta dikkat edilmedi tum katlarda nasıl yapıldı bu hata?
Neyse daha fazla uzatmayayım.Yeni fotografları arkadasımız eklerse biraz daha bilgi edinebiliriz hata hakkında.Ayrıca baska nerelerde hatalar bulunmakta bunları da görme ve yorumlama imkanı bulacagız.Simdiden tesekkur ederim KUTLUMUH. paylasımın için...
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
KUTLUMÜH 21-11-2008, 21:24 yarın tekrar gideceğim bol bol foto çekerim
MhmmtYldrm 22-11-2008, 05:31 proje aşamasında bi hata var sanki.bu kirişlerin boyutları çok küçük gibi geldi bana.
yarın tekrar gideceğim bol bol foto çekerim
Üstadım bi sor bakalım bir bildiklerimi var böyle bişey yapmışlar yoksa bizim bilmediğimiz bişeymi var bu tasarımda ;)
kutlu müh. arkadaşım rica etsem, resimini çektiğin bölgenin ayrıca projesinden de görülebilecek derecede resmini çekebilir misin, ya da autocad olarak kalıp planını da gösterebilir misn rica etsem. teşekkürler
demiraydemir 10-03-2009, 00:43 normaldir ben 4 tane saplama bile gördüm :)
serdar_perwer 19-03-2009, 16:15 Proje müdürünün aklından geçeni söyleyeyim
Asma tavanla kapatırız kimsenin ruhu bile duymaz...
saygılar...
turrrannn 19-03-2009, 16:42 yandaki inşaattada aynı durum var dikkat ederseniz işçilik ve beton kalitesi iyi olması sistemi iyi yapmıyor iyi bir de mühendis lazım
tevekkül 19-03-2009, 19:38 bazı belediyeler 20'lik duvarların altına kiriş atma zorunluluğu getiriyor. bence bu saplama kirişlerinin üstünde 20'lik duvarlar olacak...
hata projeden kaynaklanıyor kesinlikle.uygulama hatası olması imkansız. öyle olsaydı kiriş yükseklikleri de aynı olması beklenirdi. zira minimum döşeme kalınlığının 3 katı yüksekliğinde kirişler yapılmış diye tahmin ediyorum.
bu katın hemen üst katında muhtemelen bu kirişler daha ince ve yüksek olmalı. tahmin yürüttüm sadece...
|