Orijinalini görmek için tıklayınız : tünel kalıp perde ve döşeme donatıları

statiker78
06-11-2008, 18:29
Merhabalar,
Ben bir konuda hen kendim bilgilenmek hem de mesajı okuyan ve bu konuya ilgi dutanları bilgilendirmek amacıyla bu konuyu açmak istedim. Bu yüzden soruları biraz primitif olarak sıraladım.
Tünel kalıp yapı sistemlerinde perdelerde ve döşemelerde hasır donatı kullanmak zorunlu mudur? İstisnası yok mudur? Bu konudaki uygulamalar ve hesap teknikleri ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum. Ayrıca örnek olabilecek bir-iki ufak detay çizimi gönderebilecek arakadaşlara ekstra teşekkür.
Herkese kolay gelsin...

Halil ÇAKICI
06-11-2008, 19:43
tünel kalıp uygulaması seri bir imalat olduğu için klasik sistemde perde döşeme yapılması uzun zaman alacağından aynı statik özelliğe sahip çesanlar kullanılır.toki projelerinde tünel kalıp sisteminde sadece bir defa klasik döşemeye rastladım.tek döşeme olduğu için onuda hasır çelikle yaptık.

statiker78
10-11-2008, 15:58
Sn. Halil Çakıcı , ben TOKİ C tipi,C1 Tipi konutların statik projelerini arıyorum. Bu konuda elinizde örnek varsa bana yardımcı olabilirmisiniz?

Halil ÇAKICI
10-11-2008, 19:23
k2,f,d,e tipleriyle ticaret merkezi projeleri statik+mimari mevcut isterseniz mail atıyım

Y.Yıldırım
12-05-2009, 17:53
tünel kalıp uygulaması seri bir imalat olduğu için klasik sistemde perde döşeme yapılması uzun zaman alacağından aynı statik özelliğe sahip çesanlar kullanılır.toki projelerinde tünel kalıp sisteminde sadece bir defa klasik döşemeye rastladım.tek döşeme olduğu için onuda hasır çelikle yaptık.

Sn: Halil ÇAKICI;
Elinizdeki örnek projeleri buraya eklerseniz sanırım sizin açınıdan da daha kolay olacaktır.
Bireysel olarak arkadaşlarımız da mail adreslerini bu konuya yazmak durumunda kalmayacaklardır.
Belki de bu yolu tercih etmemenizin sebebi 100 indirme iki teşekkür durumlarıdır ama böyle durumlarla hepimiz karşılaşmaktayız emeğe saygı gösteren kişilerin burada olacağını olarak rica ediyorum lütfen örnekleri foruma ekleyiniz.

Kolay gelsin ...

Y.Yıldırım
12-05-2009, 18:01
Ve lafta kalmasın söylediklerim babında elimde c2 tipi statiği var ekliyorum ....

nedense eke atamadım rapide yükledim şimdilik buyrun rar şifresizdir...

[Only registered and activated users can see links]