bodrum katı olmayan bi tasarımda zemin katın dış kenarları(kat yüksekliği 3.4 metre-dükkan) y yönünde simetrik 2 adet 170 cm yüksekliğin panel eleman tanımladım zemin genişliği boyunca.. proje genel ayarlarından deprem yükü alt yüksekliği bölümüne ne yazmam gerekiyor..1.70 m dahil her yüksekliği denedim ama deprem raporunda hata veriyor..bunu nasıl hallederim....Acaba bundanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama mesela kolon aplikasyon planı istiyorum çiziyor sonra save yapıyorum oradan çıkıyorum yada oradan direk stadrawa geçiyorum,stadraw dan çağırıp düzenlemek istediğimde yada kayıt etmek istediğimde "kayıt başarız oldu" diye bi uyarı geldi...Çoğu yerde sorunun genel opsiyonlardan çizim font tipini değiştirerek gidereceğimi söyledi ama ben hepsinide denedim ama hiç bir şekilde kayıt işlemini başarısız yazısının değiştiğini görmedim...
M.Kemal VARCIN
23-09-2008, 21:38
bodrum katı olmayan bi tasarımda zemin katın dış kenarları(kat yüksekliği 3.4 metre-dükkan) y yönünde simetrik 2 adet 170 cm yüksekliğin panel eleman tanımladım zemin genişliği boyunca.. proje genel ayarlarından deprem yükü alt yüksekliği bölümüne ne yazmam gerekiyor..1.70 m dahil her yüksekliği denedim ama deprem raporunda hata veriyor..bunu nasıl hallederim....Acaba bundanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama mesela kolon aplikasyon planı istiyorum çiziyor sonra save yapıyorum oradan çıkıyorum yada oradan direk stadrawa geçiyorum,stadraw dan çağırıp düzenlemek istediğimde yada kayıt etmek istediğimde "kayıt başarız oldu" diye bi uyarı geldi...Çoğu yerde sorunun genel opsiyonlardan çizim font tipini değiştirerek gidereceğimi söyledi ama ben hepsinide denedim ama hiç bir şekilde kayıt işlemini başarısız yazısının değiştiğini görmedim...
Sta4CAD' in kullanım klavuzuna bakarsanız orada deprem alt kotu yüksekligi olarak projesi yapılacak yapının her iki yonde (x ve y) kat yüksekliginde rijit perde eleman var ise bu elemanın bulundugu bodrum katın ust kotu olarak alınacagını soylemekte.Buna gore sizin alt kot yuksekligini 1.7 almanız dogru olmayacaktır.Sıfır almanız dogru olacaktır.
Stadrawda karsılastıgınız problem için kullandıgınız programın lisanslı olup olmamasından meydana gelecegini dusunuyorum.Ama lisanslı bir urunse bu konuda malesef bir yardımda bulunamayacagım.Bu konuda programın yazılımını yapan ve bize sunan Sn Serdar AMASRALI bey e danısmanızı tavsiye ediyorum.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
teşekkür ediyorum sorunumu çözdüm..bişeye daha kafam takıldı..Analiz sonrası bi ekranda tasarım spectrumu diye bi grafik çıkıyor..Bu değer neyi ifade ediyor,bu değeri bişeylerle karşılaştırmam gerekiyormu,öğrenmeye çalışıyorum programıda kafama takılanları soruyorum sadece..saygılar