Orijinalini görmek için tıklayınız : Çift saplamalı konsol kiriş!

cableguy
09-09-2008, 16:02
Manisa da 4 katlı bir binanın zemin katı.

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

sivil
10-09-2008, 13:22
O iki kirişin saplandığı kirişte kolonun diğer ucundan başka bi kirişe mi saplanıyor yoksa?? Bu kadara cesaret edemezler heralde :))))))

tevekkül
10-09-2008, 16:06
zemin kat olduğuna göre saplamaların bindiği kiriş iki taraftan da kolona oturuyor olmalı...

MGuldas
11-09-2008, 14:17
Bir de bu kiriş akslarını kolonda kesmiş, bu da yanlış değil mi? Bir öğrenci olarak o aksların sonuna kadar devam ettirilmesi gerekirdi diye düşünüyorum, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

tevekkül
12-09-2008, 08:23
yanlışın yok kardeşim. ama her zaman mümkün olmuyor işte....

eyıldız
12-09-2008, 10:42
saplanan kirişler kolon kesme bölgesinin en fazla olduğu yere yakın.birde kolona baktığımızda iki taraflı kiriş var ama diğer taraflara uzanan hiç bir kiriş yok.kolonda baya bi büyük 5-6 katlı bir yapı gibi.çok sakat bir durum.üst katında ne var acaba ?

cableguy
12-09-2008, 23:33
zemin+4 kat bir bina... ayrıca saplamaların bindiği kiriş tek taraftan kolona oturuyor!

torunoğlu
12-10-2008, 19:07
Manisa da 4 katlı bir binanın zemin katı.

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

arkadaşım sen eminmisin bu kirişin konsol olduğuna. eğer öyle ise ben senelerce boşuna okumuşum. bu kesitle bu açıklığı üzerinde yük olmasa bile geçemezsin nerdeyse. kadı ki muazzam bir yük war üstünde. bende duvarın içinde veya diğer tarafında kolon olmalı. bilemiyorum çok şaşırdım.

hsnylmz
05-12-2008, 12:09
Bir de bu kiriş akslarını kolonda kesmiş, bu da yanlış değil mi? Bir öğrenci olarak o aksların sonuna kadar devam ettirilmesi gerekirdi diye düşünüyorum, yanlışım varsa düzeltin lütfen.

çok haklısın, 17 ağustos depreminde ki en büyük sorun. binayı yıkan en önemli hata; çerçeve oluşmaması. malzemesi donatısı kalıbı hatalı olan çoğu binalar tam çökmedi, kullanılamaz hale geldi. ağır hasar gördü. Fakat bu resimdeki gibi çerçevesi oluşmamış binalar yıkıldı. !!!! anlayın artık önemini

Raphsody
16-12-2008, 14:40
Birde atlanan bir nokta bence, bu kolonun iki yönlü çalışma durumu. Yani hem x hem y yönünde son kolon. Bu durumda ataleti iki yönde de aynı olmalı. Kare kolon kullanılmalıydı diye düşünüyorum. Tabi yük etkileri, donatı sistemi vs. farklı olabilir. Fakat bu sekilde ortada kalan bir kolonun kare kesitli yada en azından kareye yakın kesitli olması gerektiğini düşünüyorum. Hele hele iki yöndeki kiriş kesitlerinin de aynı olduğunu da göz önünde bulundurursak...

Birde fotoğrafı paylaşan arkadaşımız kendi mi çekti bilmiyorum ama, bu fotoğrafta bi köy kahvesi tadı var. Muhtemelen bu bina yapılırken ne müteahhit, ne mühendis görmüş... Ustanın birine işi vermişler, o da kafasına göre tek tip kalıbından (ki bütün kirişlerin aynı boyutta olduğu da görülüyor) çakmış, geçmiş...

Erman GÜDÜ
02-02-2009, 20:19
Ölümüne saplama kiriş :)

A.Gökhan ALPTEKİN
03-02-2009, 01:29
Ben o kirişin konsol olduğundan şüpheliyim büyük bir ihtimal gördüğümüz duvar bölme duvar ve arkasında bir kolona oturuyor...

Ama söylediğiniz gibi kesinlikle bir mühendisin elinden çıkmamış kalıpçı ustası oluşturmuş yapıyı :)