PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : statik proje birim fiyatı

sevars889
01-09-2008, 12:24
10.000 m2 toplam proje alanı olan 16 katlı bir işmerkezinin statik proje maliyeti mühendislik ofislerinde ne kadar ücretlendirilir?birim maliyet ücrtei ne kadardır?belediye onayı için değil sadece uygulama projesi olarak soruyorum.

celebimuzaffer
12-11-2008, 13:39
m2 fiyatı 1 tl diye biliyorum

M.Kemal VARCIN
12-11-2008, 15:57
Statik proje fiyatları olsun tum proje fiyatları o meslek grubunun odasınca belirlenmiş asgari fiyatlara baglıdır.Bu da odanın hangi bolgede olduguna gore degişir.Örnegin:
Statik proje yaptıracaksınız.(Mugla da oldugunu dusunelim.)İMO muglanın İnsaat mühendisleri Odasının belirlemiş oldugu asgari fiyat listesi vardır.O asgari fiyata gore ucret talep edilir.Bu farklılık sadece oda olarak yani sube olarak degil temsilcilik içindede farklılık icerir.Bu farklılıkların nedeni ise bu fiyatları belirlemede kullanılan bir cok katsayının farklı olmasıdır.Örnegin yapacagınız bina Mugla Fethiyede ise bölge katsayısı : 0.88 iken Bodrumda bolge kat sayısı 1.0 olarak alınmakta.

Kısaca yapılacak yapının proje bedeli yapılacak il-ilcelerde ki odaların belirlemiş oldugu fiyatlara gore degerlendirilir.Her Sube ve temsilcilik için degişkenlik gosteren katsayılar nedeniyle boyle bir sonuc olusmakta.Umarım faydalı olmustur bu bilgiler.

Birim Maliyette yapacak oldugunuz yapı sınıfına baglı olarak degişir.Yapacak oldugunuz yapının yapı sınıfı 3A ise farklı 5A ise farklı birim maliyetler ortaya cıkar.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Erman GÜDÜ
28-01-2009, 04:20
m2 fiyatı 1 tl diye biliyorum

proje fiyatları sadece statik için nerden bakarsanız en az 5-6 ytl/m2'dir. 1 ytlye çizen varsa helal olsn...

CELİKKOLLU
28-01-2009, 12:18
Büyük firmalar adam-saat olarak proje maliyetini belirler.Proje etüd edilirken projenin ne kadar işgücü ile yapılabilecegi bulunur ve adam-saat ücreti projenin özelliğine buyuklüğüne göre belirlenir ve taoplam maliyet bulunur.

Ahmet ÇELİKKOLLU
İnşaat Mühendisi
[Only registered and activated users can see links]
ESKİŞEHİR

iyumrutas
16-02-2009, 18:16
slm arkadaşlar
3000 m2 civarında 3 veya 4 kattan müteşekkil bir okul projesi, (statik-mimari) ve metraj ve hakedişi lazım ÇOK ACELE. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Saygılarımla...

nirengi
17-02-2009, 10:21
slm arkadaşlar
3000 m2 civarında 3 veya 4 kattan müteşekkil bir okul projesi, (statik-mimari) ve metraj ve hakedişi lazım ÇOK ACELE. Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Saygılarımla...

özel okul mu? devlet okulu mu? rengi ne olsun?

boza
17-02-2009, 12:54
10.000 m2 toplam proje alanı olan 16 katlı bir işmerkezinin statik proje maliyeti mühendislik ofislerinde ne kadar ücretlendirilir?birim maliyet ücrtei ne kadardır?belediye onayı için değil sadece uygulama projesi olarak soruyorum.

Üstadım o işi proje olarak, en ucuz istanbulda yaptırabilirsin(!) Özellikle Esenyurt da bunu sana 1000 ile 3000 liraya yaparlar....

boza
17-02-2009, 12:59
slm arkadaşlar
Saygılarımla...

Proje arşivi bölümlerini bi taramanı tavsiye ederim, bulamazsan şayet köşedeki bakkala sor belki bir iki paket kalmıştır(!)