Orijinalini görmek için tıklayınız : Ide Ve Sta Arasinda Bir Fark Var Mi??
Sta 4 Cad Biliyorum Fakat şimdi De Ide Yi öğrenmek Istiyorum.kendim öğrenebilir Miyim.yardimci Döküman Varsa Kullanabilirmiyim.;)
Biraz geç bir cevap olacak ama İde ve Sta birbirine benzer programlar.Sta yı bildiğin için İde yi kolay öğrenebilirsin
cassabotanic
14-11-2008, 22:53
ideCAD'in son versiyonu 6 için şunu diyebilirim. ETABS ve SAP2000 gibi genel amaçlı analiz programlarının hemen tüm Analiz olanaklarına sahiptir. Yani katları olan veya olmayan yine katları rijit diyafram tanımlanmış veya rijit diyaframsız malzeme olarak beton çelik ahşap gibi istenilen malzemenin tanımlandığı yıuklemelerin ve yukleme kombinasyonlarının serbestçe belirlenebildiği , çubukların uzayda istenilenn bir pozisyonda olabildiği , çubukların yanında ve aynı sistem içine entegre edilmiş shell , membran elemanların kullanılabildiği , döşemelerin perdelerin çubukların temellerin hebsi bir arada analize sokulabildiği analiz olanakları açısından lineer statik , full nonlineer , modal ,response spektrum , buckling , time history gibi çok gelişmiş analiz olanaklarıyla donatılmış , dataları BIM adını verdiğimiz ( Building İnformation System ) aracılığıyla mimari modellerden okuyabilen kendi grafik motoru sayesinde bir başka cad yazılıma ihtiyaç duymadan çizimlerinizi alabileceğiniz bir yazılım. Bunun yanında betonarme sistemlerin tasarımı ve güçlendirmesine yönelik otomatik TS500 ve deprem yönetmeliği kontrolleri yapan ve detay çizimleri üretebilen bir yazılım. Bu yazdıklarımdan bir kısmınını belki hepsini sta programı da yapıyordur. Karşılaştırmayı kendiniz yapın ben yaparsam doğru olmaz.
ideCAD'in son versiyonu 6 için şunu diyebilirim. ETABS ve SAP2000 gibi genel amaçlı analiz programlarının hemen tüm olanaklarına sahiptir. Yani katları olan veya olmayan yine katları rijit diyafram tanımlanmış veya rijit diyaframsız malzeme olarak beton çelik ahşap gibi istenilen malzemenin tanımlandığı yıuklemelerin ve yukleme kombinasyonlarının serbestçe belirlenebildiği , çubukların uzayda istenilenn bir pozisyonda olabildiği , çubukların yanında ve aynı sistem içine entegre edilmiş shell , membran elemanların kullanılabildiği , döşemelerin perdelerin çubukların temellerin hebsi bir arada analize sokulabildiği analiz olanakları açısından lineer statik , full nonlineer , modal ,response spektrum , buckling , time history gibi çok gelişmiş analiz olanaklarıyla donatılmış , dataları BIM adını verdiğimiz ( Building İnformation System ) aracılığıyla mimari modellerden okuyabilen kendi grafik motoru sayesinde bir başka cad yazılıma ihtiyaç duymadan çizimlerinizi alabileceğiniz bir yazılım. Bunun yanında betonarme sistemlerin tasarımı ve güçlendirmesine yönelik otomatik TS500 ve deprem yönetmeliği kontrolleri yapan ve detay çizimleri üretebilen bir yazılım. Bu yazdıklarımdan bir kısmınını belki hepsini sta programı da yapıyordur. Karşılaştırmayı kendiniz yapın ben yaparsam doğru olmaz.
Sayın Cassabotanic,
Bu sözlerinizle Etabs ve Sap2000 i aktif olarak kullanmadığınızı anlayabiliyorum. Sap2000 genel amaçlı analiz ve dizayn programıdır. Çelik yapılardan baraj hesabına, radyal kapaklar dan branşmanlara, köprü hesabından silolara daha burada detayına inmediğim yüzlerce sistemi çözebilen bir yazılımdır. Etabs ise özellikle bina türü sistemlere odaklanmış çelik yapıları, betonarme yapıları ve kompozik sistemleri daha kolay çözmemizi sağlayan araçlarla donatılmış analiz ve dizayn programlarıdır.
Etabs ın analiz özellikleri
• Static/Dynamic Analysis for Frame and Shear Wall Buildings (N, P)
• Response Spectrum Analysis with Eigen or Ritz Vectors (N, P)
• P-Delta Analysis (N, P)
• Automated Center of Rigidity Calculations (N, P)
• Rigid, Semi-Rigid, Multiple and Flexible Floor Diaphragms (N, P)
• Frame Objects Drawn as Members – Automatically Meshed (N, P)
• Automatic Meshing of Decks/Slabs for Diaphragm Analysis (N, P)
• Wall/Slab/Deck Modeled with Shell, Plate or Membrane Types (N, P)
• Applied Force and Ground Displacement Loading (N, P)
• Seismic Acceleration or Displacement Time History Analysis (N, P)
• Wind Load Forcing Functions (N, P)
• Explicit Panel-Zone Deformations (N, P)
• Effects of Beam-Column Partial Fixity (N, P)
• Construction Sequence Loading Analysis (N)
• Frame Hinges for Axial, Flexural, Shear & Torsional Behavior (N)
• Nonlinear Static Pushover Analysis (N)
• Viscous Dampers (N)
• Base Isolators (N)
• Gap Object for Structural Pounding (N)
• Nonlinear Time History Analysis with the Wilson FNA Method (N)
• Large Displacement Analysis (N)
• Sequential Construction Analysis (N)
SEQUENTIAL CONSTRUCTION (N)
• Model Effects of Construction or Demolition
• Specify Active Structure by Stories or Groups
• Geometric Nonlinear P-Delta and Large Displacements
• Sequential Construction Load Cases for Design
• User Defined Loading
PUSHOVER ANALYSIS (N)
• FEMA 273, ATC-40
• Force-Deformation Relations for Steel & Concrete Hinges
• Modal, Uniform, or User Defined Lateral Load Patterns
• Capacity Spectrum Conversions
• Effective Damping Calculation
• Demand Spectrum Comparisons
• Performance Point Calculation
• Summary Reports including Plastic Hinge Deformations
Sap2000 in Analiz özellikleri
SAP2000 ANALYSIS
• Static Analysis with Frame and Shell Objects (A, P, B)
• Response Spectrum Analysis with Eigen or Ritz Vectors (A, P, B)
• P-Delta Analysis (A, P, B)
• Joint Constraints including Rigid Bodies & Diaphragms (A, P, B)
• Applied Force and Displacement Loading (A, P, B)
• Gravity, Pressure and Thermal Loading (A, P, B)
• Layered Shell Element (A, P, B)
• Post Tensioning in Frame, Area and Solid Objects (A, P, B)
• Relaxation & Anchorage Slip Losses in Tendons (A, SC)
• Plane, Asolid and Solid Objects (A, P)
• Time History Analysis, including Multiple Base Excitation (A, P)
• Frequency Domain Analysis – Power Spectral Density (A, P)
• Moving Loads (A, P, BR)
• Time Dependent Concrete Creep & Shrinkage Effects (A, SC)
• Frame Hinges for Axial, Flexural, Shear & Torsional Behavior (A)
• Nonlinear Static Pushover Analysis (A)
• Viscous Dampers (A)
• Fiber Hinges (A)
• Base Isolators (A)
• Gap Object for Structural Pounding (A)
• Time History with Wilson FNA or Direct Integration Methods (A)
• Dynamic Effects of Moving Loads (A, P, BR)
• Segmental Construction Analysis (A, SC)
• API Simplified Fatigue Analysis (A, OS)
BUCKLING
• Buckling Analysis Around Any Nonlinear State (A)
• Element-Based P-Delta Effects for Local Buckling Instabilities (A)
LARGE DISPLACEMENTS
• Large Displacement/Small Strain Analysis (A)
• Nonlinear Large Rotations Cable Analysis (A)
FREQUENCY DOMAIN
• Steady State Analysis (A, P)
• Power Spectral Density (PSD) Analysis (A, P)
• Frequency Dependent Properties for Links/Supports (A, P)
NONLINEAR MATERIAL BEHAVIOR
• Pushover Analysis Using Fiber Models (A)
• Viscous Damper with Nonlinear Exponent on Velocity Term (A)
• Base Isolator with Biaxial Plasticity Behavior (A)
• Hinges offer P-M-M Interaction with Moment-Curvature (A)
• Section Designer – Mander Model for Confined Concrete (A)
• Pivot-Hysteresis and Takeda Models for Plastic Link Behavior (A)
• Double-Acting Friction Pendulum Isolators (A)
Evet ideCAD gerçekten güzel bir iş çıkarmış ekibi tebrik ediyorum ama meslektaşları bu program Sap2000 veya Etabs tır diye yanıltmayalım.
Saygılarımla...
cassabotanic
18-11-2008, 13:01
ideCAD 6 Aşağıdaki analiz ozelliklerine sahip
• Response Spectrum Analysis with Eigen
• Viscous Dampers (N)
• Base Isolators (N)
• Gap Object
• Nonlinear Time History Analysis with newmark beta
Sizin listeledeğiniz , ETABS da olup ta ideCAD olmayan , yapım aşaması yuklemeleridir. Bu bir yukleme meselesidir , teorik altyapıyla alakalı birşey değildir. Bir diğer husus wind loading ile ilglidir bu da analiz altyapısı ile ilgili değildir.
Bunlard da sap2000 den koyduklarınız
Bu ozellikler de ideStaik 6 versiyonunda var.
• Response Spectrum Analysis with Eigen (A, P, B)
• Gravity, Pressure loading (A, P, B)
• Base Isolators (A)
• Gap Object
• Time History with Direct Integration Methods (A)
BUCKLING
• Buckling Analysis
LARGE DISPLACEMENTS
Ben yazımda ide sap2000 in yaptığı herşeyi yapar demedim ki. idestatik yukarıda saydığım etabs ve sap2000 olanaklarına sahiptir ve ayrıca gelişmeye de açıktır.
Saygılarımla
idenin arabirimi bana zor gelio bir türlü alışamadım, sta ile mutluyum ben...
ideCAD 6 Aşağıdaki analiz ozelliklerine sahip
• Response Spectrum Analysis with Eigen
• Viscous Dampers (N)
• Base Isolators (N)
• Gap Object
• Nonlinear Time History Analysis with newmark beta
Sizin listeledeğiniz , ETABS da olup ta ideCAD olmayan , yapım aşaması yuklemeleridir. Bu bir yukleme meselesidir , teorik altyapıyla alakalı birşey değildir. Bir diğer husus wind loading ile ilglidir bu da analiz altyapısı ile ilgili değildir.
Bunlard da sap2000 den koyduklarınız
Bu ozellikler de ideStaik 6 versiyonunda var.
• Response Spectrum Analysis with Eigen (A, P, B)
• Gravity, Pressure loading (A, P, B)
• Base Isolators (A)
• Gap Object
• Time History with Direct Integration Methods (A)
BUCKLING
• Buckling Analysis
LARGE DISPLACEMENTS
Ben yazımda ide sap2000 in yaptığı herşeyi yapar demedim ki. idestatik yukarıda saydığım etabs ve sap2000 olanaklarına sahiptir ve ayrıca gelişmeye de açıktır.
Saygılarımla
Bu nedenle ki dünyada en fazla satılan ilk 3 program şunlardır :
1. SAP 2000
2. ETABS
3. ideCAD 6
cassabotanic
20-11-2008, 12:16
Bu forum başlığının konusu ideCAD ile Sta4CAD arasında ki fark.
İsterseniz "Türkiye'de üretilen bilgisayar yazılımlarının Dünya pazarlarındaki başarılıarı" isimli bir başlık açalım oarada enine boyuna tartışalım bu konuyu.
Yukarıdaki verdiğiniz sıralama asla doğru değil. CSI prograları dünya'da ilk sıralarda değiller. Diyelim ki bu sıralama doğru . Siz şunu mu diyorsunuz ? Madem ideCAD Bu ozellikte bir program , niçin Dünya'da satış başarısı yok ? Ya da yok canım ideCAD bunları yapamaz mı diyorsanız. Ne dediğinizi açıkça ifade edin ki ben de fikrimi bu yanıt üzerine söyleyeyim.
Ama unutmayın Bu forum başlığının konusu ieCAD ile Sta4CAD arasındaki fark.
Ben ideCAD ile CSI programlarını karşılaştırmıyorum. Çok farklı kulvarlarda programlar. Fakat diyorum ki ideCAD'in analiz alt yapısı Sap 2000 Ve ETABS programlarında kullanılan alt yapıya benzer bir alt yapı. Bunu anlatırken de , bu programlarının bu anlamda bilinirliğinin daha fazla olduğunu kabul ediyorum ki , bu programları referans gösteriyorum.
Bir arkadaş yanıt vermiş ETABS sap2000 şunları şunları yapıyor, ideCAD ile bu programları karşılaştırmayın demiş. Ben de onun üzerine onun yazısından alıntı yaparak yanıt verdim. Ve dedim ki hayır yanılıyorsunuz ideCAD Bu ozelliklere tamamıyle sahiptir.
Saygılarımla
O zaman değiştiriyorum:
1. IDECAD
2.........
3........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
n SAP2000
n+1 ETABS
Bu forum başlığının konusu ideCAD ile Sta4CAD arasında ki fark.
İsterseniz "Türkiye'de üretilen bilgisayar yazılımlarının Dünya pazarlarındaki başarılıarı" isimli bir başlık açalım oarada enine boyuna tartışalım bu konuyu.
Yukarıdaki verdiğiniz sıralama asla doğru değil. CSI prograları dünya'da ilk sıralarda değiller. Diyelim ki bu sıralama doğru . Siz şunu mu diyorsunuz ? Madem ideCAD Bu ozellikte bir program , niçin Dünya'da satış başarısı yok ? Ya da yok canım ideCAD bunları yapamaz mı diyorsanız. Ne dediğinizi açıkça ifade edin ki ben de fikrimi bu yanıt üzerine söyleyeyim.
Ama unutmayın Bu forum başlığının konusu ieCAD ile Sta4CAD arasındaki fark.
Ben ideCAD ile CSI programlarını karşılaştırmıyorum. Çok farklı kulvarlarda programlar. Fakat diyorum ki ideCAD'in analiz alt yapısı Sap 2000 Ve ETABS programlarında kullanılan alt yapıya benzer bir alt yapı. Bunu anlatırken de , bu programlarının bu anlamda bilinirliğinin daha fazla olduğunu kabul ediyorum ki , bu programları referans gösteriyorum.
Bir arkadaş yanıt vermiş ETABS sap2000 şunları şunları yapıyor, "ideCAD ile bu programları karşılaştırmayın" demiş. Ben de onun üzerine onun yazısından alıntı yaparak yanıt verdim. Ve dedim ki hayır yanılıyorsunuz ideCAD Bu ozelliklere tamamıyle sahiptir.
Saygılarımla
Sayın Cassabotanic,
Size karşılaştırmayın demedim ki zaten ideYAPI kendisi sap2000 e aktarım altyapısı sunarak karşılaştırmamızı istiyor. Ancak Bu demek değildir ki ideCAD 6 = Sap2000 =Etabs. Bunu sizin "ETABS ve SAP2000 gibi genel amaçlı analiz programlarının hemen tüm olanaklarına sahiptir." sözünüze ithafen söylüyorum.
Saygılarımla...
Sayın Cassabotanic,
Size karşılaştırmayın demedim ki zaten ideYAPI kendisi sap2000 e aktarım altyapısı sunarak karşılaştırmamızı istiyor. Ancak Bu demek değildir ki ideCAD 6 = Sap2000 =Etabs. Bunu sizin "ETABS ve SAP2000 gibi genel amaçlı analiz programlarının hemen tüm olanaklarına sahiptir." sözünüze ithafen söylüyorum.
Saygılarımla...
Kendinizi boş yere yormayın Sayın 5005,
Sayın Cassabotanic'e laf anlatamazsınız. Her şeye alınır ve İde'ye hakaret sayar. Eleştirmeyi bırakın, buna yeltenenler anında cevabını alır.(kopyala/yapıştır da olsa!)
Ben sizi gerçekten anlıyorum ve inanıyorum ki bir çok kişi de anlıyor...
Ben de fırça yemek istemiyorum;
Ne Sap'ı, Ne Etaps'ı, Ne Tekla'sı...
Bir tek gerçek var, o da; IDE YAPI..
Gerisi yalan... Demi Sn. Cassabotanic..
Saygılarımla..
(Her programın kendini sürekli geliştirmesi ve mekemmele ulaşmaya çalışması takdire şayandır. Kullansanızda kullanmasanızda olgun bir şekilde takdir etmek eftaldir. Kaldı ki mükemmele ulaşmış bir program yok ve olamaz.
"evet işte bu... Ide6.. teknolojide son nokta" sarhoşluğundan kurtulması gerekenler var herhalde..)
M.Kemal VARCIN
25-11-2008, 16:20
Arkadaslar konunun tartısmaya kadar uzayacagını dusunerek burada son bulması için konuyu kilitliyorum.
Bastada dedim sonunda da diyorum.Her program illaki kendisini yenileyecektir. Cunku kendisini yenilemeyen kaybetmeye mahkumdur.Ve biz kullanıcılar olarak arkadasın da dedigi gibi kendini daha cok yenileyen ve bunu dogru yonde yapmaya calısan programı ister kendimiz kullanalım ister kullanmayalım bunu takdir etmek gerekir ki.Bir Sta kullanıcısı olarak (Hem ideyi kullandım hem probinayı kullandım tercihim sta olmasına ragmen) bu tartısmaya girmemeye çalıştım.Ve yazdıgım bir kac yazı içinde bunu saygı cercevesi içinde belirttim.
Her ne kadar her 3 programın kendisine gore farklılıkları olsa her ne kadar kendi icerisinde eksiklikleri olsa da herkesin kendisine gore kullanmakta oldugu ve kullanacagı program var Sonuç olarak;
Son sözüm: Programlar amaç degil araç olmalı.Ne zaman amaç olursa biz onu degil o bizi kullanır.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.