Orijinalini görmek için tıklayınız : sap2000 ile ilgili sorular
mrb arkadaslar sap2000 yenı basladım bazı noktalrda takıldım o yüzden burda size bırkac soru sormak ısıtıyorum 1. diaphragm constraint( diyafram bagımlılıgı) niçin yapılıyor
2. section cuts ve groups neden yapılıyor 3. frame releasesın yapılma amacı ne son olarakda unbraced lenght ratio ne demek ve nıye yapılıyor. sap2000 ıle ılgılı uygulamalar yaparken bunlara rastladım acıkcası yappıyorum ama anlamanı bılmedıgım ıcın havada kalıyor eğer bunları burda acıklarsanız sevenırım en azından ezberlemeden yapmıs olurum
Frame releases senin bağlantı noktalarını belirtiyor, eger kaynak ise no releases ı seçmelisin 3-3 yönünde dönüyorsa yada 2-2 yönünde dönüyorsa yani pinliyse onu releases seçeneğinden ayarlarsın. Releaseslı eleman göster dediğinde çubugun uçları yeşil olur ve o şekilde anlayabilirsin kolay gelsin
Frame releases senin bağlantı noktalarını belirtiyor, eger kaynak ise no releases ı seçmelisin 3-3 yönünde dönüyorsa yada 2-2 yönünde dönüyorsa yani pinliyse onu releases seçeneğinden ayarlarsın. Releaseslı eleman göster dediğinde çubugun uçları yeşil olur ve o şekilde anlayabilirsin kolay gelsin
Evet bağlantı noktalarıyla alakalı ama kaynaklı her bağlantı moment aktarmaz diye bir şey yok. Hatta kaynaklı bağlantılar genelde moment aktarırlar. Lütfen biraz daha dikkatli yönlendirme yapalım.
korucu55
22-03-2009, 00:52
sap 2000 de dinamik analiz nasıl yapılır anlayan varsa yardım. çünkü bu bitirme tezim. cevap verecek olanlar korucu55@windowslive.com a mail atarlasa sevinirim
Ben daha kolay bir yol biliyorum. Sayın Kutlu Darılmaz ın ,Sayın Sinan Çağdaş, ve Yıldız Hocalarının SAP 2000 diye birer kitabı var. Onları al çalış.
İyi Çabalar
sap 2000 watch and learn serisine de bakabilirsin
unbraced lenght ratio çubuğun burkulması ile alakalı bu sorunun temeli mukavemetten başlar ,mukavemetin en sevdiğim konularından birisi euler burkulma hesabıdır ,ilk olarak bunu bi incelemeni tavsiye ederim çünkü işin temelini bilmesssen sorgulayamassın daha sonra yalman hocanın landa katsayıları ile nasıl din4114 e göre ve ts648 e göre hesap yaptığını incelemelisin daha sonra erdoğan hocanın kitabını açmalı ve kolon hesaplarını incelemelisin.daha sonra asd89 da hangi hesap yöntemi sonucu nasıl değerlendirme yaptığını anlamalısın yani asd89 u okumalısın 648 e benzer ,daaha sonra verilen burkulmanın giderilmesi için ne gerekiyor ona bakmalısın .ve optimum çözüm için gerekli geometri ve mesnet şartı tayin etmeli ve uygulamada karşına çıkabilecek sorunları da düşünerek en uygun ustanın anlayacağı kritik burkulma boyunu geçmeyen tasarımı yapmalısın .işte bu kadar basit
hüseyin42
29-04-2009, 18:55
merhab iyi günler.. arkadaşlar benim uğraştığım sanayi yapısı bu kar yükü ,askasp deprem yüküğ nasıl etkideceğim..birde 5 metre yükseklik... 14 m açıklık derinlik 28 m.. de... kolnların IPE400 ÇIKMASI NORNAL Mİ.
CELİKKOLLU
29-04-2009, 19:25
merhab iyi günler.. arkadaşlar benim uğraştığım sanayi yapısı bu kar yükü ,askasp deprem yüküğ nasıl etkideceğim..birde 5 metre yükseklik... 14 m açıklık derinlik 28 m.. de... kolnların IPE400 ÇIKMASI NORNAL Mİ.
Anladığım kadarı ile öğrencisin.Sorduğun sorulara da bakılırsa daha proje yapman için epey vakit var......
Ahmet ÇELİKKOLLU
İnşaat Mühendisi
celikkollu@mynet.com
ESKİŞEHİR
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.