PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : INTERNAL ERROR: !dblayoti.cpp@102: ePermanentlyErased

zeliha3818
11-08-2008, 11:44
merhaba arkadaşlar autocadte kendi çizdiğim dosyayı açamıyorum recoverla açmayı denedim fakat olmadı hep INTERNAL ERROR: !dblayoti.cpp@102: ePermanentlyErased hatasını veriyo dosya en son çalışıyodu aniden bu hatayı verdi hiç bişi anlamadım lütfen yardımcı olurmusunuz.........

snblrsn
11-08-2008, 17:22
Recover işe yaramadıysa,

- Yeni boş bir dwg dosyası oluşturun ve Insert menüsünden açmak istediğiniz dwg dosyasını yeni oluşturmuş olduğunuz dosyaya ekleyin. Sizden yerleştrmeniz için bir yere tıklamanızı isteyecek. Sonra dosyanız eğer açıldıysa blok gibi görünecektir sağ tıklayıp open xref deyin. Veya kullandığınız sürüme göre komutlar olmayabilir. İşe yarayacağından şüpheliyim.

- Autocad siz dosyayı kaydettiğiniz zaman dosyanızın bulunduğu yerde .bak uzantılı bir yedek dosya oluşturur. bak uzantısını .dwg yaparsanız düzelecektir. Ayrıntı için buraya tıklayın. (http://www.autocadgunlugu.com/elektrik-kesildi-proje-ne-olacak/) Bu yazının sorununuzu gidereceğini düşünüyorum.

zeliha3818
12-08-2008, 12:20
ya insert menüsünden nasıl ekleyeceğimi anlamadım biraz daha açarmısınız lütfen:confused:

snblrsn
12-08-2008, 12:48
Ben autocad 2008 kullanıyorum kaydettiğim videoyu izleyin lütfen.

İkinci anlattığım yol işe yaramadı mı?