Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 katlı yığma bina ???inceleme

statik
06-08-2008, 19:49
Arkadaşlar 4 yıllık şantiye hayatından sonra proje işlerine döndüm ..doğrusu basit hesaplarda bile sorunlar yaşıyorum.Çözmüş olduğum (aslında cözdüğüm pek bişi yok TDY 2007 ye göre yaptık bişiler) yapının statiği dwg formatında aşağıdaki linktedir.
[Only registered and activated users can see links]

Zemin sınıfı ,emniyetli taşıma gücü falan proje üzerinde yazılı.Öncelikle sormak istediğim inceleme fırsatı bulursanız şayet.. temel hatılı ile (mimariden kaynaklanan) zemin kat kotu arası 1.5 m ve subasman perdesi ile gecmiş oldugum bu 2 kot arası bana cok saçma ve pahalı geldi.(Resmen tüm temel hatıllarını perde ile döndüm).Doğru bir uygulamamıdır farklı bi çözüm yolu varmıdır.???(Ekonomi)

2 si..

Bina tasarımını probina da yapmaya çalıştım.(Döşeme Hesaplarını).Analizin yanlış olacağını bile bile kolon ve kirişleri donatısız tanımlayarak programın bana eksenel yük raporunnu vermesini sağladım.Toplamda 188.411 sabit ve 53.918 ton da hareketli yüklerimiz var imiş.İşte bu yüklere göre temel tasarımını yaptığımda mevcut kesitlerin yetersiz olduğunu görüyorum.(Kesitleri büyütmenin sacmalık olduğunun farkındayım).Doğru çözüme nasıl ulaşabilirim.????

3 sü.. yukaridakine benzer şekilde binayı STA 4 cad de de tanımlayabiliyoruz R katsayısını 2.5 almam ne kadar doğru olur.?

Öneri , tenkit ,eleştiri ve incelemeleriniz için şimdiden teşekkürler.