tünell
03-08-2008, 16:19
tünelin açma kapama bölümü diye bi kısım var.yani yanımdaki mühendis tünel yanındayken öyle dedi.bende detaylı sormadım.acaba bilgisi olan varmı.açma kapama bölümü ne?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : tünel bölümü tünell 03-08-2008, 16:19 tünelin açma kapama bölümü diye bi kısım var.yani yanımdaki mühendis tünel yanındayken öyle dedi.bende detaylı sormadım.acaba bilgisi olan varmı.açma kapama bölümü ne? Halil ÇAKICI 09-08-2008, 18:47 açma kapama diye kalıbın şakülündeki durum olaraka biliyorum.kalıbın şakülü kalıba yapışıksa kalıp kapalı eğer şakül kalıptan açıyorsa kalıp açık diyoruz.açma kapama bölümü dediği kalıpta birleşmeyi sağlayan yatay panolarda ve arkalık panolarındaki kancalarda olabilir.sorunu netleştirirsen daha net bir cevap verebilirim serdar0683 13-08-2008, 13:18 kalıp açma kapama diye bahsedilen konu tünel kalıp elemanı olan kontrafişlerin yukarı aşağı hareketleriyle gerçekleşerek şaküle getirilip kelebek somun ile kalıbın sıkılması yani kapanması yine kontrafişlerin ve kelebek somunlşarın gevşetilmesiyle kalıbın boşa çıkmasını sağlayıp kalıbı açmaktır.tabi bunlarda yatay ve arka pano bağlantı elemanları olan konik kancaların sökülüp bağlanmasıylada alakalıdır. saygılarımla, SERDAR ÜNCÜ tünell 06-02-2009, 01:34 yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim |