Orijinalini görmek için tıklayınız : Lütfen Yardım

kotukedi
18-07-2008, 12:22
Arkadaslar ben yeni bir daire alma asamasındayım basıma gelen bi olayı sizlere danısmak istiyorum.. alacagımız dairede alaturka tuvalet betonu doken kalıpcının hatası ile normal zeminde 15 cm gibi bir yukseklige sahip olacagı muteahit tarafından soyleniyor.. bende bunun cozumunu ustalara sorarak ve nette bakarak arastırdım ve dusuk doseme denilen olayın bizim insaatta yanlıs yapıldıgını anladım.. su anki durum muteahitin dedigi beton atılmıs uzerine demir onun uzerinede tekrar betton dokulmus ve bırakılmıs.. bunun uzerinede alaturka wc geldigi zaman otomatikman min 15 cm gibi bir yukseklik olacak diyor ve cozumunun olmadıgını soyluyor.. bende bu sekilde kabul etmeyecegimi soyluyorum.. sizler bu isin bilenleri olarak bunun cozumu varmıdır.. yandan cıkıslı alaturka wc filan okudum formda ama nette bulamadım.. bana fikir ve bilgi verebilirseniz cok memnun olurum ..tesekkurler..

SerMimar
18-07-2008, 12:35
Yükseltilmiş döşeme yapıldıysa, ki yüksekliği önem arzetmekle birlikte muhtemelen 20 cm civarındadır.

Alaturka helataşı altından bir dirsek ile istediğiniz yere yükseltilmiş döşeme altından pis su pimaş borusunu alabilirsiniz diye düşünüyorum.

kotukedi
18-07-2008, 12:48
sayın sermimar öncelikle tesekkur ediyorum.insaatta hicbirsey yapılmadı durdurdum.. bana sadece 15cm yuksek olacagını soylediler bende olmazz dedim.. bana alafranga takarsak o zaman normal olur dediler onuda kabul etmedim cunku bence evde bi tane alaturka olması gerekir..benim takıldıgım noktalardan biride bu olayın bastan beri belli olan birsey olması gerekir diye dusunuyorum ama benim onume son dakikada cıktı.. sayın sermimar benim istedigim zemin hizasında yukseltme olmadan alaturka kullanmak.. bu sartlarda bu karsılanabilirmi??.. tekrardan tesekkurler

SerMimar
18-07-2008, 19:55
sayın sermimar benim istedigim zemin hizasında yukseltme olmadan alaturka kullanmak.. bu sartlarda bu karsılanabilirmi??.. tekrardan tesekkurler

efenim, diğer bir çözüm düşük döşemedir ki, bunu anlattığınız gibi olan bir imalat için uygulamak söz konusu değildir.

kotukedi
19-07-2008, 13:11
cok tesekkur ederim sayın sermimar.. simdide bana tuvaleti komple yıkıp tekrar kalıp cakarız diyorlar ama oda bana sacma geliyor.. son soylediginizden de anladıgım kadarıyla bu olamayacak.. tekrardan cok tesekkurler