PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3- yada 4 katli celik yapi bina

Tekirdag
02-07-2008, 22:30
Iyigunler,

Ilk once eger yanlis bir bolume sorumu yazdiysam ozur dilerim. Benim insaat konusunda pek bilgim yok ve sizin bilgi ve onerilerinize ihtiyacim var. Benim Tekirdag`da Trakya Universitesine cok yakin 720 m2 arsam var ve onu aileme uzun vaadede gelir olabilecek sekilde degerlendirmek istiyorum. Bildigim kadari ile imar planina gore, betonerme bina yapildiginda 280 m2 uzerine 3 kata kadar izni var. Bende dusundumki celik yapi sistemi ile 3 katli, ker kata 65-70 m2 de 4 daire olacak sekilde bir bina yatirabilirim.

Benim merak ettigim, Turkiye`de bu ozelliklerde celik yapi bina yaptirmak nekadar`a maal olur? Yada betonerme bina dahami saglikli ve uygun fiyata maal olur benim icin?

Birde, betonerme degilde celik bina yapildiginda imar planina gore verilen insaat alani ve kat sayisinda degisiklik yapilabiliyormu, bir bilginiz varmi?

Ben amerika`da yasiyorum ve bildiginiz gibi burada bircok bina celik yapi benim evimde dahil olmak uzere. Ben cok memnunum ( biraz zemin katta boceklenme durumu disinda ( ama onun careri cok kolay :) ), o yuzdende celik yapi ustunde daha fazla yogunlasiyorum.

Simdiden fikir oneri ve bilgilerinizi benimle paylastiginiz icin tesekkur ederim.

Esra

sniffer
03-07-2008, 00:49
İmar planını ne ise onu yapabilirsiniz, 3 kata kadar izin varsa 4ünc katı yapamazsınız.

Çelik yapı konusuna gelince, sanırım yapabilirsiniz tabiki ama çelik bina betonarmeden daha pahalıya gelebilir.

serdar_perwer
03-07-2008, 22:27
eğer 50/60 sene için düşünürsen betonarme daha ucuz
ama uzun süreli düşünürsen çelik daha ucuza gelir...

hasanun
11-07-2008, 15:56
sitede mobilya imalatı ile ilgili resim, kroki, şema nasıl bulabilirim yardımcı olurmusunuz teşekür ederim

esrayavas
15-07-2008, 14:01
Iyigunler,

Ilk once eger yanlis bir bolume sorumu yazdiysam ozur dilerim. Benim insaat konusunda pek bilgim yok ve sizin bilgi ve onerilerinize ihtiyacim var. Benim Tekirdag`da Trakya Universitesine cok yakin 720 m2 arsam var ve onu aileme uzun vaadede gelir olabilecek sekilde degerlendirmek istiyorum. Bildigim kadari ile imar planina gore, betonerme bina yapildiginda 280 m2 uzerine 3 kata kadar izni var. Bende dusundumki celik yapi sistemi ile 3 katli, ker kata 65-70 m2 de 4 daire olacak sekilde bir bina yatirabilirim.

Benim merak ettigim, Turkiye`de bu ozelliklerde celik yapi bina yaptirmak nekadar`a maal olur? Yada betonerme bina dahami saglikli ve uygun fiyata maal olur benim icin?

Birde, betonerme degilde celik bina yapildiginda imar planina gore verilen insaat alani ve kat sayisinda degisiklik yapilabiliyormu, bir bilginiz varmi?

Ben amerika`da yasiyorum ve bildiginiz gibi burada bircok bina celik yapi benim evimde dahil olmak uzere. Ben cok memnunum ( biraz zemin katta boceklenme durumu disinda ( ama onun careri cok kolay :) ), o yuzdende celik yapi ustunde daha fazla yogunlasiyorum.

Simdiden fikir oneri ve bilgilerinizi benimle paylastiginiz icin tesekkur ederim.

Esra

Esra Hn.

Biz Tekirdağ ve Trakya bölgesinde çelik konutlar üzerine şahıs ve site projeleri üretip inşaa ediyoruz.Arsanızın ulunduğu bölgede de çelik villalar inşaa ettik.Size bu konuda yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.

Saygılarımla
Esra Yavaş
www.akaycelik.com (http://www.akaycelik.com)

Alpmax
16-07-2008, 00:05
Çeliğin sizin için kullanım alanı, kat sayısı ve de ekonomik açıdan faydası olduğunu düşünmüyorum. Sadece çelik olduğu için psiklojik olarak bir rahatlık verir. Aynı dayanıma sahip ve depreme dayanıklı betonarme binanın daha ekonomik olacağını düşünüyorum. Ayrıca çelik yapılacaksa uzman bir firma ile çalışmakta fayda var. yalıtım ve birleşim detayları oldukça önemli. yani çelik uzmanlık ister. Ayrıca 1 ve 2 katlı hazır çelik evler var. Örneğini ve kullananlarla görüşüp incelemek lazım. Birde yurt dşındaki insanların beklentisi ile piyasadaki taşeronların yaptığı iş pek uyuşmuyor. Bu nedenle kesinlikle profesyonel bir firmayla 4 x4 lük bir sözleşme ve şartnameyle, teminat güvencesiyle çalışmakta fayda var. şahsi düşüncemdir. hiç kimseyi hedef almaz..