Orijinalini görmek için tıklayınız : idede çizilmiş bir projeyi jpeg kaydedebilirmiyim?

-ZeYNeP-
08-06-2008, 13:35
idede çizmiş olduğum bir çizimi jpeg olarak ölçekli kaydedip photoshopa atmak istiyorum...mümkünmüdür acaba?nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkürlerrrr:)

İsmail SKBN
08-06-2008, 16:02
Hem ide mimari hem ide statikten ide render' a atarak render aldıktan sonra jpeg olarka kaydedebilirsin. istersen kaplalama ışık v.b eklemeler görselliği arttırabilirisin

-ZeYNeP-
08-06-2008, 16:55
ide mimaride çiziyorum ben, sizin dediğiniz gibi yaptım fakat, tefriş elemanları ve kapı açılış yönleri çıkmadı, ayrıca kaydetmek istediğimde jpeg seçeneği çıkmıyor:( acaba direk autocade atıp ordan yapsam daha mı kolay olur?

İsmail SKBN
08-06-2008, 21:43
Oda olabilir ama çıkması lazım siz sanırım kat planı şeklinde almak istiyorsunuz o zaman ekran görüntüsünü "printscreen" yapın onu üzerinde çalışın bence...
yada ne yapmak istediğinizi tam olarak yazarsanız. ona göre yardımcı olayım eğer farklı mahalleri farklı renklerde boyayarak öyle sunum yapmak istiyorsanız onu idede yapabilirsiniz photoshopta düzenlersiniz..

piri.reis
09-06-2008, 09:51
ide mimaride çiziyorum ben, sizin dediğiniz gibi yaptım fakat, tefriş elemanları ve kapı açılış yönleri çıkmadı, ayrıca kaydetmek istediğimde jpeg seçeneği çıkmıyor:( acaba direk autocade atıp ordan yapsam daha mı kolay olur?

Merhaba,

iderender'da render komutu ile render aldıktan sonra dosya kaydet tıklarsanız jpeg dahil istediğiniz resim formatında görüntüyü kayıt edebilirsiniz.

Eğer almak istediğiniz ideCAD Mimari'deki basit bir plan görüntüsüyse print screen tuşu ile photshopta görüntüyü yapıştırın.

İsmail Bey'in yazdığı gibi ne yapmak istediğinizi tam olarak belirtirseniz daha açıklayıcı bilgi yazabiliriz.

Kolay gelsin.

-ZeYNeP-
10-06-2008, 19:41
teşekkür ederim gerçekten sağolun:) autocade atarak yapabildim... benim asıl yapmak istediğim plan görünüş ölçekli olarak photoshopa atabilmekti,photoshoptada boyayıp pafta hazırlıyacaktım:) idede hazırlanmış pafta örneklerine bakıyorum gerçekten çok güzel duruyorlar,bilgisayarda yeni çizmeye başladığım için pek bilmiyorum:) sanırım daha fazla çalışmam gerek:D

İsmail SKBN
10-06-2008, 20:48
Böyle Birşey mi Yapmak İstiyorsunuz.Eğer yapmak istediğiniz Buysa photoshop Bile Kullanmadan Rahatlıkla yapabilirsiniz. Toplam 5 dk. nızı bile almaz. (Not resim Formatı Jpeg dir. Ekran daha temiz çıkabilir. Bilgisayarda ide Kurulu olmadığından hemen kurup printscreenle yapıştırdım.)

[Only registered and activated users can see links]

-ZeYNeP-
11-06-2008, 21:28
evet aynen böyleydi:) peki bunu jpeg olarak kaydederken istediğimiz ölçekte yapabiliyomuyuz?

İsmail SKBN
11-06-2008, 22:25
ölçek olayını photshopta ölçü ölçeği menüsünden pixelleri girerek halledebilirsin. İde renderda otomatik katplanı oluştur komutu var ama o komutla senin yapmak istediğin şey tam olarak olmaz ( bir çok detay görünmüyor) ölçek için photoshop ve muadillerini kullanman en mantıklısı. programda çizdiğin detaylar zaten ölçekli olduğundan resim boyutunu küçültüp büyütmenin problem çıkaracağını sanmıyorum.

ÖZG3
26-06-2008, 18:47
Böyle Birşey mi Yapmak İstiyorsunuz.Eğer yapmak istediğiniz Buysa photoshop Bile Kullanmadan Rahatlıkla yapabilirsiniz. Toplam 5 dk. nızı bile almaz. (Not resim Formatı Jpeg dir. Ekran daha temiz çıkabilir. Bilgisayarda ide Kurulu olmadığından hemen kurup printscreenle yapıştırdım.)

bunun nasıl yapıldıpını anlatırmısınız??

mertoni
29-06-2008, 01:44
selamlar "-Bunun nasıl yapıldığını anlatırmısınız_?" dan kast ettiğiniz mahallerin renklendirilmesi mi ? Kat planının jpeg olarak kayıt edilmesi mi?
MAhalleri renklendirme için tarama komutunu kullanmalısınız. jpeg olarak kayıt için size önerim istediğiniz görüntüyü ekrana tam sıgacak kadar büyütün klavyeden alt tuşu basılı iken print screen tuşuna basın böylece sadece aktif olan pencereyi almış olursunuz. size örnek link gönderiyorum isterseniz ide de görünüş renklendirme konusunda yardımcı olabilirim