Orijinalini görmek için tıklayınız : Koordinat Dönüşümleri

fotanka
07-06-2008, 10:45
Merhabalar,

Civil3D de çalışma yaptığım proje için;
Çalışma yaptığım bölge Antalya taraflarına düşmekte olduğu için,
"Utm Zone 36,CM 33 deg East ve ED50" tanımlaması yaptım. Yapmakta oldugum iş, ruhsat hazırlama işidir. Şöyleki,
İdari kurum için hazırladıgım ruhsatların koordinat dökümlerinde enlem,boylam,sağa ve yukarı değerlerinin olması istenmektedir. Bende az önce belirtiğim gibi çizimime UTM tabanlı başlıyırom. Fakat ruhsat çizimime "Track Coordinates" tool unu kullanarak (LL84) cografi koordinat değerlerini üzerinden gerçekleştriyorum. Çünkü idare için asıl olan coğrafi koordinatlardır.

Ancak cografi koordinatları kullanarak yaptıgım bu planda, Köşe noktaları için dimordinate ile yazdırdıgım UTM koordinatlarında farklılıklar gözüküyor.

Şöyleki;
Başka CAD progranımda Boylam:33deg45'00'' Enlem:37deg52'30'' olan koordinat UTM karşılığı X:4 192 280.59m Y:565 963.03m iken (Bu değerleri İdare doğru olarak kabul ediyor)

Civil3D nin aynı Enlem-Boylama verdiği UTM koordinat değeri ise: X: 4 192 394.22m ve Y:566 011.54m

Acaba LL84 yerine başka bir tanımlamamı kullanmalıyım? Ya da Türkiye için kullanmam gereken hangisidir??

Bilen arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum...
Teşekkür ederim.