PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İş Deneyim Hakkında Bilgi

Mavrobela
28-05-2008, 17:36
Merhaba arkadaşlar;

Ben bir kamu kurumunda ihale kesin hesap biriminde inş teknikeri olarak çalışıyorum.Sormak istediğim sorular şu ....

1-İş deneyim için kontrollüğüm yok.Ama hakediş ve kesin hesap tetkiklerinde imzam var.Aynı zamanda görevlendirmem de var.Tetkik ettiğim işlerden iş deneyim belgesi belgesi alabilirmiyim.
2-Burda ihale hazırlık aşamasındada çalışıyorum.İşlerin tip idari şartnamelerinde ilgili personel olarak ismin var.Aynı zamanda ihale hazırlık için görevlendirmem de var.Bunlardan iş deneyim belgesi alabilirmiyim.

Şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşşekkür ederim.(Mümkünse vereğiniz bilgilerin kaynağınıda açıklarsanız sevinirim.Şu kanunda yada şu maddede diye )

Mavrobela
29-05-2008, 22:19
Bilgisi olan yokmu ?

wolkan
03-06-2008, 21:38
çok geç bir cevap oldu sanırım ancak iş bitirme belgesini yalnızca işin yüzde 70 inde fşşlen bulunmanız şartı ile ; şantiye şefi iseniz imzaladığınız hakedişler kadarını (minimum yüzde yetmiş parasal olarak işin başında bulunmanız yani hakedişlere imza atmanız gerekiyor.) proje müdürü iseniz bu miktarın %10 unu , normal mühendis olarak çalışıyorsanız sizinle aynı konumda olan mühendis sayısına toplam miktar bölünür ve size o iş bitirme kalır. Anlattığınız diğer durumlarda iş bitirme alamazsınız.ayrıca iş bitirmenizi bir ltd şirketi kurarak ve minimum yüzde 51 ortak olarak kullanabilirsiniz ve aldığınız iş bitirmenin ne yazıkki bu oranını kullanabilirsiniz.(ortaklık oranınaıza göre) kaynak olarak www.kik.gov.tr den kamu ihale mevzuatından ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz.İyi çalışmalar

wolkan
03-06-2008, 21:39
ayrıca inşaat teknikerleri iş bitirme alamazlar.