Zeynep A.
25-05-2008, 20:35
Mimar Arkadaşalar daha foruma gireli bir hafta olmadı ama gördüğüm şu insaatla ilgili bölümler çok aktif olmasına rağmen mimarlık bölümünde hiç hareket yok yeterince mimar mı yok yoksa mimarlarımızda mı iş yok ??? ben aynı zamanda arki***.com üyesiydim oradaki mimar arkdaşlar çok başarı ve ellerinde gelen herşeyi yapıyorlar buradaki fark ne anlamadım...ordan buraya mimar mı transfer etsek????
Volkan Donbaloğlu
25-05-2008, 20:42
Bende çok isterdim mimarlık başlığının aktif olmasını. Çok uğraştım çabaladım, farklı farklı onca yapı koydum, kimse bir şey yazmadı da ilgilenmedi de. Üzüldüm sonra, belli tartışmalar açtım yine yazan tek tük kişiler. Hatta artık isteğim kalmadı. Konu açasım bile gelmiyor, giren direk çıkıyor. Bakıyor şöyle, hmm güzelmiş diyor herhalde içinden direk çıkıyor. Ben onca vakit harcayıp, uğraşıp didiniyorum, ama ilgi yok. Bende umudumu kestim gibi. Mimar olmasam da mimarlığa aşık biriyim sanırım. Mimarlık da okumak istiyorum kısmetse ama ilgi yok malesef. O başlıklarda mühendisler daha aktif.
Normaldir mühendisler mimarlar,mimarlar da mühendisleri pek sevmez.Orada da mühendis yok :)
sebebini bende bilmiyorum ama bende mimarlardan pek hoşlanmıyorum. ilgiinç ama öyle.
MİMARSİNAN
19-06-2008, 00:42
ilginç neden ki arkadaşlar ne yaptık biz size
Volkan Donbaloğlu
19-06-2008, 00:57
Mimar Arkadaşalar daha foruma gireli bir hafta olmadı ama gördüğüm şu insaatla ilgili bölümler çok aktif olmasına rağmen mimarlık bölümünde hiç hareket yok yeterince mimar mı yok yoksa mimarlarımızda mı iş yok ???
Forumda çok fazla mimar olsa da aktif mimar hiç yok. Hali hazırda var olan yüzlerce konu da öylece cevapsız duruyor. Mimarlık başlığı altında 60 tane konum var, bu konulara yazanlar nedense hep mühendis. Oysaki ben çok teklif ettim konularda, fikirlerinizi almayı hep arzuladım ama hiç bir mimarın bir mesajı olmadı. Türkiye'deki mimarlık ve mimari üzerine konu açtım. Sorunları tartışalım istedim, yine tek tük cevap geldi. 2 mimar yazmıştı, gerisi yine mühendis. Onca yapı tanıttım, fikirlerinizi merak ettim, hatta küçük sorularla belki merak uyandırmak istedim ama konuya giren sayısı bile oldukça az dı. Teşekkür edenler yine hep mühendis, yazanlar yine hep mühendisdi.
Ben mimarlığı severim, ilgim çoktur ama sizin de benden bilginiz çoktur. Ben hep sizin gözünüzle de durumları anlamak istedim ama çıt ses yok. Ben de sonra sıkıldım, öyle kendi halinde takılan biri gibi görünmek istemedim. O yüzden ben de pek bir şey yapmak istemez oldum. O kısmı aktifleştirecek kişiler sanırım Mimarlar olmalı.
ya bir inşaat mühendisi olarak mimarların bizi yada bizim sizi sevmememizi bir türlü anlayamadım. Yani nedir bu düşmanlık :)