Orijinalini görmek için tıklayınız : Autocad'e parsel koordinat girşi


sniffer
12-05-2008, 07:49
Soru : Aplikasyon krokisindeki veya inşaat istikamet rölövesinde belirtilen koordinat noktalarını girerek parsel sınırlarını nasıl belirleyebilirim arkadaşlar?
(Kullanılan AutoCAD sürümü 2007'dir.)

Not: Şuan noktalar arasındaki X,Y farklarını bulup mesafe girerek nokta girişi yapıyorum arkadaşlar ama bazen parsel kapanmıyor.Acaba ben mi yanlış yapıyorum yoksa bu işi yapmanın daha basit bir yöntemi varmıdır bu programı sık kullanan arkadaşlara danışmak istedim.

mühendis1973
29-06-2008, 23:39
Girebilirsin.dikkat Etmen Gereken Biliyorsun Kadastro çaplarindaki X-y Ile Bizimki Farkli Bundan Dolayi Y Leri X -- Xleri Y Olarak Girdinmi Sikinti Kalmaz.parselin Kapanmama Olayi Ise Vatndaşlarini Koordinat Veririken Sabunlama Yapmasindandir.ben Sonuca Bakarim Dersen Parsel Krokisi Veya Tapudaki Toplam Parsel Alani Ile Senin Area Komutuyla Bulacağin Alanin Ayni Olmasi Gerekir.saygilar.

nuri_14
30-06-2008, 11:18
Öncelikle Koordinatların doğruluğu kontrol edilmeli.Yanlış ise zaten çizimden anlaşılır.Çizmek için Line,Polyline gibi komutlardan biri seçilir.1,2,3,4,... nokta girişleri, (verilen koordinatlar) komut satırına yazılarak girilir."mühendis73"tavsiyeleri de dikkate alınmalı.Kolay gelsin.