Orijinalini görmek için tıklayınız : Yorum Sizin Eğriye Eğri,Doğruya Doğru;

Y.Yıldırım
27-04-2008, 09:27
[Only registered and activated users can see links]

yorum sizin artık lafım yok....

[Only registered and activated users can see links]

celalsungu
29-04-2008, 00:39
İnşallah, o kirişi traşlayıp düzeltmeye kalkmazlar.
Elektrik direği nedeniyle şakül tutamamışlar mı acaba?

Y.Yıldırım
29-04-2008, 23:52
o elektrik direğinin gözüne kadar çıkmaya izin verilmesi bile kötü bir durum yapı denetim sisteminin kapsamına girmeyen dentimin belediyelerce yapıldığı bir ilden bu örnek detaylı sorular sormadım inşaat sahiplerine fakat yoldan geçerken artık meslekten yerleşmiş bir güdüyle insan dayanamıyor görünce ....

Volkan Donbaloğlu
30-04-2008, 00:03
Az önce Uğur Ersoy Betonarme kitabını okuyordum. Orda Roma Hukukundan bir yasa söylüyor. Yaptırımı olmayan yasalara uyulmayacağını belirtiyor.

Lex non promulgat non obligat
İzlenmeyen yasalara uyulmaz

MGuldas
18-05-2008, 11:53
Bir de direk camın tam önüne gelmiş, bunu yapan mühendisin hiç mi çoluğu çocuğu yok ki düşünememiş orada oturanın camı açınca karşısına kocaman bir elektrik direği çıkacağını. Bunun kalıbını çakan usta, duvarını ören usta falan nasıl olmuş da çarpılmamış o da ayrı merak konusu, Allah ıslah etsin.

esatseyido
18-05-2008, 15:47
Dış cepheyi yapmak için nasıl iskele kuracaklar acaba.Bizim ülkemizde bu tür olaylar sıradan karşılanıyor.Bu inşaata insanlar daire satın almayarak güzel bir ceza verseler daha iyi olur.Bunun dışında baz istasyonları kurarak insanların hayatıyla birebir oynayan iletişim sektörünede ciddi cezaların verilmesi gerekiyor.Bence bizim herşeyi oturup yeni baştan şekillendirmemiz gerek.

Erman GÜDÜ
18-05-2008, 22:26
Bir de direk camın tam önüne gelmiş, bunu yapan mühendisin hiç mi çoluğu çocuğu yok ki düşünememiş orada oturanın camı açınca karşısına kocaman bir elektrik direği çıkacağını. Bunun kalıbını çakan usta, duvarını ören usta falan nasıl olmuş da çarpılmamış o da ayrı merak konusu, Allah ıslah etsin.

Bu ülkede normal karşılanır...

Yapı Mühendisi
19-05-2008, 00:21
İnşaat alanı sınırları içerisinde olan, inşai faaliyeti engelleyen, risk oluşturan elektrik direkleri , bölgenin elektrik dağıtım şirketine dilekçe ile başvurularak yeri değiştirtilir.

Erman GÜDÜ
19-05-2008, 23:07
İnşaat alanı sınırları içerisinde olan, inşai faaliyeti engelleyen, risk oluşturan elektrik direkleri , bölgenin elektrik dağıtım şirketine dilekçe ile başvurularak yeri değiştirtilir.

Hep acele etmekten oluyor zaten bunlar. Adam için önemli değil ki direk maksat başka. Ya birde anlamadığım mal sahibi hiç mi bakmamış. Tamam müteahhit zaten bakmazda :) mal sahibi de mi yokmuş :)

Y.Yıldırım
19-05-2008, 23:47
Umarım gözünüze ilişen sadece elektrik direği değildir arkadaşlar,kısa bri ziyaret için gittiğim memleketim trabzonda çekmiştim bu fotoğrafı ve ne yazıkki fazlasıyla yapılmakta bu tip binalar.
Bir bakın binanın tek sorunu sizce çamaşır ipi gibi kullanılacak derecede yakın olan elektrik telleri mi ?

Erman GÜDÜ
20-05-2008, 23:30
Tuğla duvarların örülmesi kirişler başka bir bomba zaten :D

canylmz
21-05-2008, 09:32
zemin kat kiris duzeni bozuk.on akstaki kolonlar burkulmaya musait.kolonlari kirisle baglasa iyi olurmus.1.kattaki kiris de zaten desen icin verilmis.

M.Kemal VARCIN
21-05-2008, 11:31
Öncelikle fotograf için tesekkur ederim.

Herkes elektrik diregine takmıs tellere takmıs ve arkasından bir arkadasımızda muhendislere, mimarlara saymıs.Arkadaslar bu bolumun acılması veryansın yapmak degil.Hataları bulmak gormek bunlardan ders almak ve elimizden geldigince bu hataları yapmamak ders almak bir nevi.

Buradaki elektrik teli ve diregi olayında yapının yapılmasına engel teskil eden direkler o bolgenin elektrik dagıtımından sorumlu sirkete bildirilecek uygun bir yere kaldırılabilir.Asıl sorun yapıdaki hatalarda.

Yapıdaki yanlıslıklara gelince;
Zemin katta yumusak kat olusumu var.Bunu su sekilde acıklayabiliriz diger kat yuksekliklikleri aynı olmasına ragmen zemin kattaki kolonlar diger kattaki kolonlardan daha uzun bu nedenle zemin kat kolonlarının rijitligi diger kat kolonlarının rijitliginden azdır.Biliyorsunuz Rijitlik (k)=Atalet momenti(I)/kolon boyu (h).Kolon boyutları aynı oldugundan atalet momenti aynıdır ancak zemin katın yuksekligi diger katlara oranla cok oldugundan zemin katın rijitligi diger katlara gore daha kucuktur bu da zemin katta zayıf kat olusumuna neden olmaktadır.Ve aynı kattaki kolonlar için kolon burkulmaları diger katlardaki kolonlara gore daha fazladır.

Kolon yonlerinin hep aynı yonde yerlestirilmesi o yondeki rijitligi arttırır.Yanlıs gormuyorsam cogu kolon yola dik yonde yerlestirilmiş.Bu da yola dik yondeki rijitligin yola paralel yondeki rijitlikten fazla oldugunu gostermektedir.

Uygulama alanındaki yanlıslıklara gelince katlar arasında akslarda kacıklık olmus ve tugla duvar sakulunde orulmus ise katlar arasındaki kacıklıklar zaten diş yaparak kendisini gostermiş.Ön kısımdaki cıkıntı acaba projede mi var yoksa bir hata mı bilmiyorum ama bu kadar hatanın yapılacagını sanmıyorum.Sanırım bu da odaların 10 cm-20 cm daha geniş olsun mantıgından yapılmıs herhalde.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Y.Yıldırım
21-05-2008, 12:40
Öncelikle fotograf için tesekkur ederim.

Herkes elektrik diregine takmıs tellere takmıs ve arkasından bir arkadasımızda muhendislere, mimarlara saymıs.Arkadaslar bu bolumun acılması veryansın yapmak degil.Hataları bulmak gormek bunlardan ders almak ve elimizden geldigince bu hataları yapmamak ders almak bir nevi.

Buradaki elektrik teli ve diregi olayında yapının yapılmasına engel teskil eden direkler o bolgenin elektrik dagıtımından sorumlu sirkete bildirilecek uygun bir yere kaldırılabilir.Asıl sorun yapıdaki hatalarda.

Yapıdaki yanlıslıklara gelince;
Zemin katta yumusak kat olusumu var.Bunu su sekilde acıklayabiliriz diger kat yuksekliklikleri aynı olmasına ragmen zemin kattaki kolonlar diger kattaki kolonlardan daha uzun bu nedenle zemin kat kolonlarının rijitligi diger kat kolonlarının rijitliginden azdır.Biliyorsunuz Rijitlik (k)=Atalet momenti(I)/kolon boyu (h).Kolon boyutları aynı oldugundan atalet momenti aynıdır ancak zemin katın yuksekligi diger katlara oranla cok oldugundan zemin katın rijitligi diger katlara gore daha kucuktur bu da zemin katta zayıf kat olusumuna neden olmaktadır.Ve aynı kattaki kolonlar için kolon burkulmaları diger katlardaki kolonlara gore daha fazladır.

Kolon yonlerinin hep aynı yonde yerlestirilmesi o yondeki rijitligi arttırır.Yanlıs gormuyorsam cogu kolon yola dik yonde yerlestirilmiş.Bu da yola dik yondeki rijitligin yola paralel yondeki rijitlikten fazla oldugunu gostermektedir.

Uygulama alanındaki yanlıslıklara gelince katlar arasında akslarda kacıklık olmus ve tugla duvar sakulunde orulmus ise katlar arasındaki kacıklıklar zaten diş yaparak kendisini gostermiş.Ön kısımdaki cıkıntı acaba projede mi var yoksa bir hata mı bilmiyorum ama bu kadar hatanın yapılacagını sanmıyorum.Sanırım bu da odaların 10 cm-20 cm daha geniş olsun mantıgından yapılmıs herhalde.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Çok teşekkür ederim benim de önünden geçerken bu binaya dikkatimi çeken mühendislik güdülerimin sebebpleri bunlardı .
Fotoğrafı ekleyen kişi olarak bakın burda şu şu şu hatalar demek bana pek mantıklı gelmemişti o yüzden yorumu meslektaşlarıma bırakmıştım ...

Yapmış olduğunuz bu yorum için çok teşekkür ederim ...

İyi çalışmalar

muay_thai
13-07-2008, 22:02
mimar kardeşim projeyi yapmadan hiç mi bakmamış acaba arsaya neden baksınki çapta nasılsa gerekli değerler var ne gerek arsayı görmeye değil mi
hadi mimar bunu atladı bu şantiye hiç mi kontrol edilmedi

muay_thai
13-07-2008, 22:08
Yapıdaki yanlıslıklara gelince;[/FONT]

yumuşak kat oluşumu var fakat gördüğüm kadarı ile sanırım 1 yönde bunu engellemek için kiriş atılmış kolon yüksekliğinin sanırım ortasından bu diger yöndede uygulanırsa yumuşak kat oluşumu sanırım önlenir bana öyle geldi belki yanlış düşünüyorumdur ama

erhan023
22-09-2008, 13:13
diregı kaldırırlar ya..

rfcnr
15-11-2008, 02:13
o pencereden bakacak kişi için güzel bir manzara olmuş :) ayrıca çıkmayı her katta 20 cm daha dışarı çekse (misal) 5 katta 1 m yapar :) yer kazanmak için bilerek yapılmış bir şakül hatası mı diyeceğim ama o da çok saçma geliyor. ne diyeyim söylenecek pek bir şey yok...

rooobzoom
20-11-2008, 17:05
elektrik direğini geçtimde , ön cepkede 1. katın kirişiyle 2. katın kirişi arasında bi deişiklik var kapalı konsol çıkıp binaya farklı bi estetik kazandırmayamı çalışmışlar yoksa elektrik direğini referans alıp tüm kirişleri direğemi yaslamışlar anlayamadım farklı bi yapı gerçekten :D ama hala tam anlamıyla anlayabilmiş değilim

casus62
03-02-2009, 14:59
Burada suç öncelikle elektrik idaresine başvurmadıysa müteahhitin ,başvurulup kaldırılmadıysa idarenin

yani direğin orda olması mimarlık mühendislik hatası değil güzel yurdumun plansız programsız imar planları ve günlük değişen işler güçler.

juninho10
07-06-2009, 06:07
ben yeni mezun olacam ama büyük ve tecrübeli abilerime soruyorum...Binada iç kolonlar arası kiriş göremedim özellikle geniş açıklıklarda..Eğer statik hesap yapılmadan uygulanan bir yapı ise zımbalamadan göçme olasılığı yüksek değil midir?Ayrıca hemen hemen hiç kiriş yok