Orijinalini görmek için tıklayınız : Probina 14 ile yay tarzı kiriş yada perde tanımlanması
Arkadaşlar PB14 ile zannedersem tanıtımlarında gösterildiği kadarıyla dairesel - yay tarzı perde ve kirişler tanımlamak mümkün . Bunu denedim ama ben yapamadım bunu yapabilen bana bu konuda yardım edebilecek arkadaş varmı ?
sende büyük bir ihtimalle probina standart vardır. Probina birçok özelliği pro ve komple modüllerine koymuş
mühendis1973
20-07-2006, 15:53
arkadaşlar ben bu konuyu ankaradaki destek bölümü ile konuştum aks aralıkarını sık tutarsanız her aks aralığında tanımladığınız perdelerin bütündeki görüntüsü yay gibi oluyor.Kendim pb komple kullanıcısıyım ayrı olarak böyle bir özellik tanımlanmamış
zaten sorun surdan çıkıyor probinın ingilizce versiyonu temsilcisi olan www.cscworld.com da probina orion ile alakalı bir pdf döküman var ve burda dairesl aks tanımlanabileceğinden bahsediyor. Zannımca Joseph Kubin bize farklı , dünyaya farklı program pazarlıyor. Bizdede Probina Standart var. Galiba biz türkiyede bu özellikleri Probina V15 ile falan kullanırız .
Arkadaşlar ben 1996 dan beri probina kullanıcısıyım ve bazı milli eğitim bakanlığının okul projelerini görünce şaşırıyorum acaba benmi kullanmayı bilmiyorum diye çizimler harika ve normalde tanımlayamadığımız bir çok detay mevcut o yüzden ben probinanın bilmediğimiz modelleri olduğunu düşünüyorum :)
insmuhgk
02-12-2006, 09:10
Arkadaşlar ben 1996 dan beri probina kullanıcısıyım ve bazı milli eğitim bakanlığının okul projelerini görünce şaşırıyorum acaba benmi kullanmayı bilmiyorum diye çizimler harika ve normalde tanımlayamadığımız bir çok detay mevcut o yüzden ben probinanın bilmediğimiz modelleri olduğunu düşünüyorum :)
Sn meslektaşım,
bende 1993 de probina kullanmaya başladım,
gördüğünüz milli eğitim bakanlığı projelerindeki detaylar, proje firmasının detayları iyi bilmesinden, ve bunları autocad ortamında çok güzel ifade etmesinden ve çıktıları autocadde göze hoş gelecek şekilde düzenlemesinden kaynaklanmaktadır.
Probina alt yapıyı kurmakta, süsleme ve görselleştirme autocad de tamamlanmakatadır.
honolululu
03-12-2006, 17:16
Probina versiyon 14'de direk olarak yay şeklinde aks ya da kiriş tanımı mevcut değil.
Ancak, kırıklı şekilde çizilen akslar aralarındaki açı 40 dereceden az ise ve aynı yön koduna sahipse birleştirilebiliyor. Bu sayede birleştirilmiş bu aksların üzerine tanımlanmış kirişler de donatı hesabına beraber gidiyorlar.
Yay şeklinde perdeler ise yine birleştirilmiş aksların üzerine tanımlanabiliyor ama donatı hesabına ayrı ayrı gidiyorlar. Ayrıca bu perdelerin modellenebilmesi için de shell elemanları kullanılabiliyor.
Çok yakın bir zamanda, poligon kesitli perdelerin tek parça halinde donatı hesabına gitmesi için bir modül ekleneceği söyleniyor. Bu şekilde aplikasyon planlarında donatı yığılmasına sebep olan perde kesişimlerine de çözüm bulunacakmış.
arkadaşlar Probinanın 14.1 versiyonu nisanda geliyormuş tünel kalıp ve yay tarzı sistemleri destekliyecekmiş
torunoğlu
16-04-2007, 19:52
Probina versiyon 14'de direk olarak yay şeklinde aks ya da kiriş tanımı mevcut değil.
Ancak, kırıklı şekilde çizilen akslar aralarındaki açı 40 dereceden az ise ve aynı yön koduna sahipse birleştirilebiliyor. Bu sayede birleştirilmiş bu aksların üzerine tanımlanmış kirişler de donatı hesabına beraber gidiyorlar.
Yay şeklinde perdeler ise yine birleştirilmiş aksların üzerine tanımlanabiliyor ama donatı hesabına ayrı ayrı gidiyorlar. Ayrıca bu perdelerin modellenebilmesi için de shell elemanları kullanılabiliyor.
Çok yakın bir zamanda, poligon kesitli perdelerin tek parça halinde donatı hesabına gitmesi için bir modül ekleneceği söyleniyor. Bu şekilde aplikasyon planlarında donatı yığılmasına sebep olan perde kesişimlerine de çözüm bulunacakmış.
gerçektende poligon perde meselesine bi çözüm bulsalar tam süper olacak:)
filozof77
01-08-2007, 15:59
arkadaşlar probina v14.1sp2 oldu peki kullanan arkadaşlar arasında yay şeklinde kiriş li modelleme yapan ve bu kirişlerin donatılarını inceleyen oldu mu ?
donatılar düz di mi halaaaa
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.