Orijinalini görmek için tıklayınız : kendi daire planlarımız projelendirilebilir mi?..

fetill
05-04-2008, 00:31
merhabalar;
1250 m2 lik arsama iki yıl içinde inşaatına başlayacağım ev için daire planı tasarlamaya çalıştım.
merak ettiğim kendi tasarladığım bu plana proje uygulanabilir mi?
plan üzerinde önerileriniz olursa memnun olurum...

elmali123
05-04-2008, 08:08
Genelde daire tasrımı ile uğraşmam, fakat sizin yaptığınız çizim çok hoşuma gitti ve kendi görüşlerimi sunmak istedim.

1) Arazinizin yönü, kuzey doğu batı ve-veya ana yola, manzaraya vs bakması açısından önemli ve ben sizin yapınızın yönünü bilmiyorum. Terasın güney veya doğu manzaralı yöne yerleştirildiğini tahmin ediyorum. Bu doğrultuda;

--- çok geniş bir terasla tam bir yaz evi tasarlamışsınız.
--- mutfağın önündeki çıkıntı ile kış ayları için bir niş yapıp sanki kış bahçesi olarak kullanmayı hedeflemişsiniz ki bu benim çok hoşuma gitti.

2) Oturma odanız ile salon isim değişikliği yapılabilir :)

3) Antreler çok geniş, ölü alan fazla.

4) Gece holu yapmışsınız bu çok güzel !!!

--- Gece holü yaparak bunu günlük yaşam kısmından ayırmak her zaman için tercih ettiğim bir konu.
--- Gece holünde tasarladığınız banyo ile wc de tesisat açısından yan yana olması güzel
--- Ben burada ikinci bir ebebeyin banyosu tasarlayıp banyonun yeri ile oynardım.

5) Çok geniş dolaplar. Yatak odasındaki dolap ortalama 8 m2 ki bu hacim dolap için özel istek sınıfına girer.

Sonuç ;
İnsanın eğer elinde fırsatı varsa, kendi tasarımını yapması ve aklındakini ortaya koyması en doğrusu. Fakat bunun işin uzmanı ellerde şekillenmesi (=sanatkar bir mimar tarafından tasarlanmalı) gerekmekte.

Öneri;
Arazinize göre, formdan yada yaşadığınız şehirden farklı insanlara tasarımınızı gönderip mimari etüd isteyin. Aklınıza yatan tasrımla proje işinize başlayın.

Kolay gelsin ... :)

fetill
06-04-2008, 02:11
Genelde daire tasrımı ile uğraşmam, fakat sizin yaptığınız çizim çok hoşuma gitti ve kendi görüşlerimi sunmak istedim.

1) Arazinizin yönü, kuzey doğu batı ve-veya ana yola, manzaraya vs bakması açısından önemli ve ben sizin yapınızın yönünü bilmiyorum. Terasın güney veya doğu manzaralı yöne yerleştirildiğini tahmin ediyorum. Bu doğrultuda;

--- çok geniş bir terasla tam bir yaz evi tasarlamışsınız.
--- mutfağın önündeki çıkıntı ile kış ayları için bir niş yapıp sanki kış bahçesi olarak kullanmayı hedeflemişsiniz ki bu benim çok hoşuma gitti.

2) Oturma odanız ile salon isim değişikliği yapılabilir :)

3) Antreler çok geniş, ölü alan fazla.

4) Gece holu yapmışsınız bu çok güzel !!!

--- Gece holü yaparak bunu günlük yaşam kısmından ayırmak her zaman için tercih ettiğim bir konu.
--- Gece holünde tasarladığınız banyo ile wc de tesisat açısından yan yana olması güzel
--- Ben burada ikinci bir ebebeyin banyosu tasarlayıp banyonun yeri ile oynardım.

5) Çok geniş dolaplar. Yatak odasındaki dolap ortalama 8 m2 ki bu hacim dolap için özel istek sınıfına girer.

Sonuç ;
İnsanın eğer elinde fırsatı varsa, kendi tasarımını yapması ve aklındakini ortaya koyması en doğrusu. Fakat bunun işin uzmanı ellerde şekillenmesi (=sanatkar bir mimar tarafından tasarlanmalı) gerekmekte.

Öneri;
Arazinize göre, formdan yada yaşadığınız şehirden farklı insanlara tasarımınızı gönderip mimari etüd isteyin. Aklınıza yatan tasrımla proje işinize başlayın.

Kolay gelsin ... :)

Tekrar merhaba;
Öncelikle yorum ve önerileriniz için teşekkür ediyorum.
Arsa Adana-İncirlik civarında.40mt GK * 30 mt DB ölçülerinde KDB cephelerinde yine aynı boyutlarda arsalar var. Tahmin ettiğiniz gibi teras güney cepheye bakacak.Adana'nın sıcağı için büyük olması gerekiyor.Mutfaktaki çıkıntıyı üç cepheden de kış için güneş; yaz için hava almasını sağlasın diye düşünmüştüm.Salon güneyde hala sürekli kullanılan bir mekan olmadığı için, yaz sıcaklarına maruz kalmamak için batı cephesinde olmasında fayda var diye düşünüyorum.Yatak odası ve KD cephesine bakan odadaki bölümler aslında balkon.KD daki oda çok gerekli değil ama banyonun daha rahat havalandırılabilmesi için yatak odasındaki balkon gerekli bence.Aynı şekilde WC nin havalandırma problemini çözmek gerekiyor.Yatak odası ve KD daki odanın yerleri değiştiği; aynı şekilde WC ve banyonun yatak odasına yakın tutulduğu ve balkonun biraz daha uzun düşünüldüğü bir çizimimde bunu çözmüştüm,ekte bu çizimi de gönderiyorum,ancak bunda olmadı.Antreler geniş oldu; ancak salon ve oturma odasından kuzey cephedeki iki odanın ve banyonun görünmesini istemiyorum.
Sonuç olarak bütün bu sorunların çözümünü yine bu işin uzmanına çizdirerek sağlayacağım.Herhangi bir sorun olmasaydı bile yine de mimari çizim ve proje için araştırma yapacaktım.
İnşaata bir birbuçuk yıl sonra başlamayı düşünüyorum. O aşamaya geldiğimde forumda mimari çizim-proje-inşaat konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar olduğu taktirde yardım,tavsiye ve önerileri kabul etmeye hazırım.
Size yorum ve önerileriniz için tekrar teşekkür ediyorum.
İyi günler diliyorum….