onlymustys
28-03-2008, 19:12
selam arkadaşlar size son çalışmamı sunmak isterim şunu baştan belirteyim elimde ölçü plan vb bilgilier olmadığı için her ne kadar mostar köprüsüne tam olarak benzemesede orantısızlılar olsada benim içim için iyi bir ilham kayağı oldu bu köprü çizimi internetten bulduğum birkaç resim sayesinde yaptım birde eğer bu köprüye ait mimari planlarını ya da ölçülerini bulup benle paylaşan arkadaşlar olursa 1 e 1 olarak çizerim işte resimler iyi kötü yorumşarınızı bekliyorum birde kaplamada çok kötü oldu farkındayım
[Only registered and activated users can see links]
SerMimar
28-03-2008, 19:33
Mustafa Bey,
Öncelikle çalışmalarınızı paylaşımınızdan dolayı teşekkürü borç bilirim.
Nacizane kendi görüşlerimi sunmak isterim:
Sizin de belirttiğiniz gibi kaplamalar konusunda biraz daha çalışmanız projenizin kalitesi anlamında daha doğru olacaktır.
Onun dışında merdiven korkuluğu, zemine herhangi bir döşeme vs gibi çevresel ve kütlesel değerler projenize değer katacaktır.
Işık ve kamera açısı doğru alındığında göze hoş gelecek çalışmalar yapacağınızdan şüphem yok.
Ve son olarak çalışmalarınızın renderini "Max" ortamında almayı hiç denediniz mi?
Saygılarımla.
SerMimar
28-03-2008, 19:41
Esinlenmeniz için nacizane edindiğim resimler...
onlymustys
29-03-2008, 00:31
dostum yorumun için ve tavsiyen için çok teşekkür ederim ve eklediğin resimler içinde
bende aynen bu resimlere bakarak yaptım çizimi zaten resme baka baka ölçüsüz bu kadar oluyor 3dsmax konusunda bilgim yok başlangıç aşamasındayım henüz 3ds max ı bir öğrensem zaten sizlerle mükemmel çizimler paylaşacam autocad da kaplama malzemesi ne kadar kalite olursa olsun 3ds max gibi olmuyor ben bizzat maz bilmem ama maz ortamınada yapılan kaplamaların kalitesini bilirim yeniden yorumun ve tavsiyen için çok teşekkürler
SerMimar
29-03-2008, 00:45
örneğin:
kemerdeki kırıkların neden o şekilde olduğunu hala marak ediyorum :(
onlymustys
29-03-2008, 16:03
örneğin:
kemerdeki kırıkların neden o şekilde olduğunu hala marak ediyorum :(
hangi kırıklardan bahsettin anlamadın köprü üzerinde 4 adet sağda ve 4 adet te solda olmak üzere 8 basamak var kırık dediğin bunlar mı acaba eğer onlarsa basamak şeklinde olduğu için bi göz yanılması oldu sanırım ya da kırıktan kastın hangi çizimde var sölersen daha fazla bilgi verebilirim
SerMimar
29-03-2008, 16:33
hangi kırıklardan bahsettin anlamadın köprü üzerinde 4 adet sağda ve 4 adet te solda olmak üzere 8 basamak var kırık dediğin bunlar mı acaba eğer onlarsa basamak şeklinde olduğu için bi göz yanılması oldu sanırım ya da kırıktan kastın hangi çizimde var sölersen daha fazla bilgi verebilirim
büyük kemerden bahsediyorum mustafa,
sanırım benim gözüme öyle geldi.
sadece merakım renderden mi, yoksa özel bir nedeni olup olmadığı..