PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ide cad te yaptıgım basit bi çalışmayı sizlerle paylaşıyorum

ozgunergun
20-03-2008, 18:33
idecad i çok iyi bilmiyorum ama yaptıgım denemelerden birini sizle paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum. hatalarımı ve eksiklerimi sölerseniz sevinirim.

http://rapidshare.de/files/38881560/oezguenyeni_proje_deneme.ide.html

çok acemice bir çalışma fakat paylaşmak istedim. mimari ve sitatik bakımdan yorumlarınızı bekliyorum

KUTLUMÜH
22-03-2008, 10:00
Arkadaşım ilk yaptığın proje olarak göz önüne alırsak gayet güzel olmuş.Tabi çizimden çok statik değerlerin doğruluğu önemli bizim için.Genelde tavsiyemiz mimari plan üzerinden çalışmayın.Bazı karışıklıklara neden olabiliyor.En güzeli sıfırdan çizmek böylece projeye hakimiyet te artar.Şimdi gelelim proje ye.Ortada yapmış olduğun kirişler hem saplama
hemde açıklığı oldukça çok.Kolon koymanı tavsiye ederim.Mimari elverirse tabiki.Bu şekilde aldığın analizde kolon kesitlerin kurtarmıyor.Büyütmen gerek!Duvar yüklerin kirişlere tabnımlanmamış.Donatı ayarları yok!Temel kiriş bağlantıların biraz eksik olmuş.1997 yönetmeliği ile çöüzüme ulaşmak istemişsin.Ortalama gerilmeye göre çözüm yapmışsın.Yani anlayacağın çizimden çok girilecek statik değerlerin bayağı eksik.Ama bu seni yıldırmasın.Herşeyi zamanla öğreneceksin.Bizler sana yardımcı olucaz bu konuda.Sen öğrenmek istediklerini önce belirle sonra sor yardım edelim.Çalışmalarında başarılar dilerim...

ozgunergun
24-03-2008, 18:32
sagolun çok teşekkür ederim programda daha çok yeniyim. okuldada yeni yeni ögreniyoruz bazı şeyleri. her geçen gün kendimi birazdaha geliştirip yeni projelerimi sizlerle paylaşmak ve yorumlarınız almaktan onur duyarım.

İsmail SKBN
24-03-2008, 19:05
bölme duvar , merdiven,mahal ve döşemelerden bazıları yok sanırım ayrıca çatı eğimi çok fazla %33 gibi bir değer seçersen daha uygun olur

ozgunergun
24-03-2008, 19:29
teşekkürler uyarılarınızı dikkate alarak eksiklerimi tamamlamaya çalışacagım . ben teknikerlik okuyorum auto cad ve ide cad görüyoruz diyer programlarıda ögrenmem gerekirmi inşaat sektöründe genelde hangi program kulllanılıyo