Orijinalini görmek için tıklayınız : Orion Ekibine Yöneltilen Sorulardan Örnekler


Y.Yıldırım
18-03-2008, 10:30
Probina Orion'un bir mimari program ile entegrasyonu var mıdır? Böyle bir entegrasyon düşünülüyor mu?
Probina Orion bir İnşaat Mühendisliği analiz, dizayn ve çizim programınıdır. Yapısal modelin hem en güvenli hem de en hızlı ve kolay biçimde girilmesini sağlayacak teknolojiye ve esnekliğe sahiptir.
İnşaat mühendislerimizden beklediğimiz ise, en azından sadece birkaç saatlerini harcayarak bina modelini grafik ortamda hazırlamalarıdır. Bu sürecin en önemli yararı ise, binanın taşıyıcı sisteminin kontrollü bir biçimde oluşturulabilmesi ve mühendisin çalıştığı binayı daha iyi tanıma olanağını bulabilmesidir. Mimari yazılımlardan veri aktarımı (mimarın kiriş, kolon ve perde elemanlarını tanımlamış olması kaydıyla) zor olmayan bir işlemdir. Ancak bu safhanın daha otomatik ve kontrolsüz proje üretimi sağlaması açısından sakıncaları olduğunu düşünüyoruz.
Bu konuda sadece plan geometrisini oluşturan aks sisteminin (Autocad veya benzeri CAD yazılımlarından) Probina Orion ortamına aktarımı ile yetinmekteyiz ve daha ileriye gitmeyi, yani herhangi bir mimari yazılımla entegrasyonu veya bir mimari yazılım yapmayı şimdilik düşünmüyoruz.






Ekranda beyaz arka-plan kullanarak çalışmak istemiyorum. Probina Orion'da alıştığım düzende (siyah arka-plan) nasıl çalışabilirim?
Grafik editör ekranınızın solunda yeralan düşey alet çubukları üzerindeki "Katmanlar" butonuna basın. Ardından ekrana gelen "Katman Ayarları" formunda yeralan "Editör Renk Paleti" kutucuğunun yanındaki listeden "Classic Cad" seçeneğini işaretleyin. Bu listede yeralan "Windows Lite" seçeneği varsayılan (Default) grafik editör düzenidir. Formu "Tamam" butonuna basarak kapattığınızda istediğiniz katman renk düzeni yüklenecektir. Kendi oluşturduğunuz Katman/Renk düzenlerini bu menüyü kullanarak saklayabilirsiniz.

grdlkkc
23-05-2009, 03:31
bu kadar mı