Matleerx
17-03-2008, 19:14
Merhaba arkadaşlar sap 2000 programını kule vinç tasarım projem dolayısıyla yeni yeni öğreniyorum.Kule vinç çizdiğimiz de düğüm noktalarını nasıl tanımlamamız lazım ve analiz sonunda bütün gerilim değerlerini bir tablo halinde elde edebiliyor muyuz? Ben versiyon olarak sap 2000 v10 kullanıyorum ona göre ayrdımcı olursanız sevinirim.Herşey için sağolun.
elmali123
17-03-2008, 23:58
sorularından biraz daha konu ile ilgili çalışman gerektiği anlaşılıyor. çünki baya farklı sorular yönetmişsin. kutlu darılmaz hocanın sap2000 notlarını netten bul. birkaç örnek yap sonrasında sorularını cevaplayalım.
Yapı Mühendisi
18-03-2008, 00:55
Düğüm serbestliklerini öğrenmenizde fayda var.
Sonuçları tablo halinde alabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar sap 2000 programını kule vinç tasarım projem dolayısıyla yeni yeni öğreniyorum.Kule vinç çizdiğimiz de düğüm noktalarını nasıl tanımlamamız lazım ve analiz sonunda bütün gerilim değerlerini bir tablo halinde elde edebiliyor muyuz? Ben versiyon olarak sap 2000 v10 kullanıyorum ona göre ayrdımcı olursanız sevinirim.Herşey için sağolun.
Yorumcu arkadaşların dediği doğru önce bence Kutlu Darılmaz hocanın kitabını alman lazım.Daha sonra soruların olursa cevaplarız.Ayrıca biz Sap2000,i yıllardır kullanıyoruz ,öyle bilinçli bi şekilde kullanmak istiyorsan programın teknik altyapısını oluşturan Sonlu elemanlar yöntemini bilmen gerekir, diğer programı öğrenme aşaması zaten şu anda ödev yapmak zorunda kaldığın için çabuk gelişir.
mrb arkadaşlar ben sap 2000 v11.0.4 versiyonunu kullanıyorum... çelik yapılar için proje yapıyorum fakat analiz yaptıktan sonra analiz sonuçlarını projeye aktar diyorum aşağıdaki hatayı
veriyo.... error creating database tables
acil yardıma ihtiyacım var..
file:///C:/Documents%20and%20Settings/ninova/Desktop/hata.bmp