arkadaşlar programı rahat bir biçimde açabiliyorum aksları çizip kolonları yerleştirmeye başlayınca 3 boyutlu görünümü açmaya çalıştığım zaman resimdeki run-time error '6'overflow hatasını veriyorve tamam a basınca programı direk kapatıyor. yardım ederseniz çok sevinirim.bitirme projesini rahat bir şekilde yapamaz oldum.
aşağıya resmini koydum
versiyonu 14.1sp3
[Only registered and activated users can see links]
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Y.Yıldırım
05-03-2008, 13:19
Bir probina kullanıcısı olarak bir kaç tavsiyede bulunmaya çalışayım size;
öncelikle sp3 ü sp 6 ya yükseltmenizi tavsiye ederim..
Orion da run time errorların kesin şudur diye tanımları bulunmadığında sebebi şudur diyemem bunu programın tasarımcıları da söylemez.
Programı her kapatıp açışınızda ve sadece bu projede mi gerçekleşiyor bu hata .
önce kat bilgileriniz kontrol edin girmiş olduğunuz kot değerlerini bunlarda anormal bir durumun söz konusu olmadığından emin olun
eğer bu kısım normal ise projeye gidriğiniz doneleri giriş biçinizi kontrol edin ve hatta yeniden girmeyi deneyin ,sadece aks ve kolon tanımlama ile böyle bir hata ile karşılaşılmaz genelde... (sadece bu projede gerçekleşiyor ise hata bu şekilde çözülmeli)
eğer her farklı projede 3d görünüşe geçişinizde bu hatayı veriyor ise program kurulumdan gelen bir hat aoluşmuş olabilir.
programı kaldırıp yeniden kurmanız probleminizi çözebilir...
daha detaya inerseniz biz de daha detaylı yorumlarda bulunabilirz...
d3l3 yardımın için teşekkürler öncelikle.programın içinde varolan bitirilmiş bir projenin 3boyutlu görünümünü açmaya çalıştığım zaman hatta herhangi bir aks çizip bir tane kolon koyduğum anda aynı sorunu veriyor.ama diğer analizlerdebir sorun yok gibi görünüyor.dediklerini bir uygulayayım inş olur
Y.Yıldırım
06-03-2008, 11:11
d3l3 yardımın için teşekkürler öncelikle.programın içinde varolan bitirilmiş bir projenin 3boyutlu görünümünü açmaya çalıştığım zaman hatta herhangi bir aks çizip bir tane kolon koyduğum anda aynı sorunu veriyor.ama diğer analizlerdebir sorun yok gibi görünüyor.dediklerini bir uygulayayım inş olur
umarım sorununuza bir çözüm bulabilmişizdir değilse de karşılaştığınız sorunları tekrar yazarsanız tavsiyelerde bulunmaya devam edebiliriz...