Orijinalini görmek için tıklayınız : "hatalı merdiven sahanlıkları"

codex
19-02-2008, 19:20
resimlerdede görüldüğü gibi merdivenler sahanlığa sıfır basıyor

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] PG)[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] lo.JPG)[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] lo.JPG)

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] lo.JPG)[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] lo.JPG)[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] o.JPG)

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] lo.JPG)

codex
19-02-2008, 19:26
resimdede görüldüğü gibi merdivenimiz sahanlığa sıfır basıyor ve merdivenin bütün yükü 7 adet demire basıyor ve depremde iki beton makas görevi yapıp demirleri kesebilir ve depremde ilk lazım olan merdivenlerdir ama sahanlığın üzerine bassa merdivenimiz demir ile beton beraber çalışır depremde sadece sahanlık demirlerine yük binmez hem beton hem demir merdiveni tutar..
bizim uygulamalarımızı birazdan göndericem inş.....

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

codex
19-02-2008, 19:56
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] PG)[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] g)

şimdiye kadar gönderdiğimiz resimlerimiz; projeye göre yapılan merdiven sahanlıklarıdır ve yanlıştır buda bir proje eksiğidir.....
(hepside böylemi bilmiyorum ama 26 senelik meslek hayatımda elime geçen projeler bu şekildedir)sahanlıkların resimdede gösterldiği gibi uzatılması gerekirki depremde yatay salantıda sahanlık filizleri kesilmesin (demirci makası gibi) ve bu çektiğim resimlerin çoğu yeni binalardır ustalarımıza söylüyorum nazım geçenlere tabii ama sayısı çok azdır ama bunlar projelerde olursa hiç bir usta itiraz edemez..................................
zaten bizim bir seneden fazladır yapı danışmanı google groupta, sayfalar kısmında resmimiz vardır ama orada ayrıntıya fazla girmedik

bakın maksadımız kimseyi incitmek değildir ama işin olması gereken budur
bizim uygulamalarımız bir sonraki resimlerde gelecektir ve uygulama aslında çok basittir... saygılarımla Kadir Atlı

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

codex
19-02-2008, 20:26
bizim uygulamalarımızdır ve olması gerekende budur....

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] 857lo.JPG)[Only registered and activated users can see links] PG ([Only registered and activated users can see links] 122_572lo.JPG)[Only registered and activated users can see links] PG ([Only registered and activated users can see links] 122_783lo.JPG)

alt resimdeki yazımızda mimarlarımız kısmı değilde mühendislerimiz kısmı olacaktır ......

[Only registered and activated users can see links] pg ([Only registered and activated users can see links] 122_220lo.jpg)

codex
19-02-2008, 20:49
olması gereken sahanlık uzatması.......

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] 2_530lo.JPG)

codex
19-02-2008, 21:21
"herkes çizdiği projelere baksın" bu bizim yaptığımız ufak bir ayrıntıdır ama çook önemlidir merdivenlerin sıhhati için gereklidir çünkü ustalar görmezse yapmazlar (bir çoğu) biz işin içindeyiz...........

bazen ağır konuşabiliyorum kusuruma bakmayın ama inanın hataya tahammülüm kalmadı ( bizim işler basit işler değildir) mesela bu sahanlık uzatması gördüğüm herkese anlatmaya çalışıyorum ama sonuçta elimin uzanabildiği yer kadar oluyor ve bu kökünden hallolsun diye konuyu buralara taşıdık dediğim gibi bazen kırıcı olabiliyorum çoğunuzun abisi, ve amcası yaşındayım beni mazur görün tekrar söylüyorum kusuruma bakmayın

her insan hata yapabilir bu bizim yaratılışımızda vardır ama hatalarda ısrar etmek işte asıl eksiklik burdadır..............

daha öncede dediğim gibi zamanında bizimde hatalarımız oldu ama hatalı olduğumuzu anladığımız anda vazgeçtik ve başakalarınıda vaz geçirmeye çalışıyoruz bu 26 senelik çalışma hayatımızda o kadar çok örnekler yaşadıkki hele hele ustalarımızın hataları onlar sayılamıyacak kadar çoktur..........

saygılarımla Kadir Atlı

codex
22-02-2008, 19:51
buyrun merdiven sahanlıkları ile ilgili

[Only registered and activated users can see links]

sorun bulunuyor ama maalesef çözüm düşünülmüyor!!!

Y.Yıldırım
04-03-2008, 18:40
hangi şehirde karşılaştınız bu uygulama ile bilmiyorum ama bir kaç proje ile veya olmadı 20 30 projeyle ya statikerler böyledir demeniz çok profesyonelce değil bence.
ben de söylediğiniz gibi projeler gördüm kontrol ettiğim bir çok projede merdiven donatısı yok ya da alt üst koyulmamış ben 8 lik kullanan gördüm projesinde bunlar acemiliktir bilmemezliktir kimsenin uyarmaması ile devam eden cahilliklerdir bence.
ben de bir satatikerim bu güne kadar üç ilde projecilik yaptım ve kesit detaylarını vermediğim hiç bir merdiven hatırlamıyorum ki merdivende verilmesi gereken kesit zaten sizin olması gereken dediğiniz kesit.
bir projeci onu yapmak zorunda statiker mühendisin insiyatifine kalmış bir olay değildir o .
ha diyeceksiniz ki olması gereken de benim elime gelen projeler niye böyle ben bunun sebeplerini de gördüklerim nazarında söyliyeyim ;
öncelikle eline program lisansını alan proje hazırlıyorum deyip kendini statiker sanıyor ama bi çoğuna bana bir detay çiz deseniz çizemez .
statiker dediğin işin sadece çizgi kısmını değil şantiyedeki uygulama biçimini de bilecek,
ilk sebebp acemi statikerler
ikincisi ise ne kadar kızsam da iki hatta üç kurumdan geçiyor bu projeler
imo denetliyor ,belediye denetliyor , ve yapı denetimin proje denetçisi denetliyor
bunlardan birinden de dönmüyorsa bu proje artık bir yerlerdeki kopukluğu tahmin edersiniz.

son olarak eklemek isterim ki haklı düşüncenizin burda altını çizdiğiniz için sağolun ben tek tek söylemekten yorulmuştum ..

ve haklısınız şantiyede tam anlamıyla uygulanabilir, hiç soru sorulmayacak bir proje yapabilen kişi statikerdir aksi program operatörüdür mühendis değildir..

kolay gelsin ....

codex
05-03-2008, 14:45
hangi şehirde karşılaştınız bu uygulama ile bilmiyorum ama bir kaç proje ile veya olmadı 20 30 projeyle ya statikerler böyledir demeniz çok profesyonelce değil bence.
ben de söylediğiniz gibi projeler gördüm kontrol ettiğim bir çok projede merdiven donatısı yok ya da alt üst koyulmamış ben 8 lik kullanan gördüm projesinde bunlar acemiliktir bilmemezliktir kimsenin uyarmaması ile devam eden cahilliklerdir bence.
ben de bir satatikerim bu güne kadar üç ilde projecilik yaptım ve kesit detaylarını vermediğim hiç bir merdiven hatırlamıyorum ki merdivende verilmesi gereken kesit zaten sizin olması gereken dediğiniz kesit.
bir projeci onu yapmak zorunda statiker mühendisin insiyatifine kalmış bir olay değildir o .
ha diyeceksiniz ki olması gereken de benim elime gelen projeler niye böyle ben bunun sebeplerini de gördüklerim nazarında söyliyeyim ;
öncelikle eline program lisansını alan proje hazırlıyorum deyip kendini statiker sanıyor ama bi çoğuna bana bir detay çiz deseniz çizemez .
statiker dediğin işin sadece çizgi kısmını değil şantiyedeki uygulama biçimini de bilecek,
ilk sebebp acemi statikerler
ikincisi ise ne kadar kızsam da iki hatta üç kurumdan geçiyor bu projeler
imo denetliyor ,belediye denetliyor , ve yapı denetimin proje denetçisi denetliyor
bunlardan birinden de dönmüyorsa bu proje artık bir yerlerdeki kopukluğu tahmin edersiniz.

son olarak eklemek isterim ki haklı düşüncenizin burda altını çizdiğiniz için sağolun ben tek tek söylemekten yorulmuştum ..

ve haklısınız şantiyede tam anlamıyla uygulanabilir, hiç soru sorulmayacak bir proje yapabilen kişi statikerdir aksi program operatörüdür mühendis değildir..

kolay gelsin ....

cevap için teşekkür ederim hangi şehirde olduğumuz zaten yazıyor....
gelelim 20 veya 30 tane
(burayı proje resimleriyle doldurmaya gerek yoktur) meselesine biz dedikki herkes çizdiği projeye baksın aslında bu biraz ağır kelimedir biz 500 tane veya 1000 tane demedik sayıda vermedik 100/100 hepsi böylede demedik
ve genel konuştuk yada şöyle söylememiz lazımdı çoğunuz evine giderken sahanlıklı merdivenlerden çıkıyor kaç tanesi bizim yaptığımız gibidir!!!
sayısını gittiğiniz yerlere bakarak belirliyebilirsiniz kadir atlı boş konuşmaz ve
her söylediğinide ispat etmeye hazırdır ama inanın bunları söylemektende zevk almıyoruz ama maalesef bunlar gerçeklerdir ve gerçeklerde acıdır...

dedinizki: "bizde böyle yapıyoruz" size teşekkür ederim ama genel bir çözüm için yeterlimidir!

evet biz her zaman söyleriz insanız hata yapabiliriz ama bu sürekli olursa hatalıktan çıkar............................................. .....................
hani dediniz ya acemi burda isim vermek bize yakışmaz hatalı merdiven sahanlıkları yapanların birçoğunun altında şu imza vardır: İYM

Kopukluğu biz zaten çok iyi biliyoruz 26 senelik meslek hayatımız boyunca aslında bu denetliyenlerinde birgün denetlenmesi gerekir.................daha yazacak ve çizecek okadar çok şey varki.......
Saygılarımla Kadir Atlı

Y.Yıldırım
05-03-2008, 21:45
cevap için teşekkür ederim hangi şehirde olduğumuz zaten yazıyor....
gelelim 20 veya 30 tane
(burayı proje resimleriyle doldurmaya gerek yoktur) meselesine biz dedikki herkes çizdiği projeye baksın aslında bu biraz ağır kelimedir biz 500 tane veya 1000 tane demedik sayıda vermedik 100/100 hepsi böylede demedik
ve genel konuştuk yada şöyle söylememiz lazımdı çoğunuz evine giderken sahanlıklı merdivenlerden çıkıyor kaç tanesi bizim yaptığımız gibidir!!!
sayısını gittiğiniz yerlere bakarak belirliyebilirsiniz kadir atlı boş konuşmaz ve
her söylediğinide ispat etmeye hazırdır ama inanın bunları söylemektende zevk almıyoruz ama maalesef bunlar gerçeklerdir ve gerçeklerde acıdır...

dedinizki: "bizde böyle yapıyoruz" size teşekkür ederim ama genel bir çözüm için yeterlimidir!

evet biz her zaman söyleriz insanız hata yapabiliriz ama bu sürekli olursa hatalıktan çıkar............................................. .....................
hani dediniz ya acemi burda isim vermek bize yakışmaz hatalı merdiven sahanlıkları yapanların birçoğunun altında şu imza vardır: İYM

Kopukluğu biz zaten çok iyi biliyoruz 26 senelik meslek hayatımız boyunca aslında bu denetliyenlerinde birgün denetlenmesi gerekir.................daha yazacak ve çizecek okadar çok şey varki.......
Saygılarımla Kadir Atlı

Ne kadar fazla cümle kurduğumuz değil ne söylediğimizdir önemli olan ;
ve burda Mevlana'nın bir sözünü söylemekte fayda görüyorum 'Ne kadar bilirsen bil ,Senin bilgin karşındakinin anladığı kadardır'.
Şimdi kendi düşüncemi nakletmeye getireyim sözü;dün son olarak ve ayrı bir şekilde yazdım ki boğulmasın onca cümle arasında haklı düşünceniz diye yani size herangi bir konuda haksız olduğunuzu söylemedim ya da söylediklerinizin aksini ıspatlama yoluna gitmedim ki bana daha fazla fotoğraf veya projeyi örnek gösteresiniz.
Net olarak bir kez daha söylüyorum her eline program lisansı alan statik projeci değildir statiker değildir , o kişini yüksek mühendis olmuş ünvanı ,yüksek mühendis mimar olmuş veya benim gibi sadece mühendis olmuş fark etmez.
Proje işi mantık işidir tecrübe işidir görme işidir ,yüksek mühendis olması o kişini çok fazla proje tekniği bildiği anlamına gelmez bilmediği şeyi de insanlar bişeyleri yansıtamazlar işlerine .(Yüksek mühendisliğini proje alanında(yapı) yapmamıştır belki hidroliktir ihtisas alanı belki ulaştırmadır belki malzeme bilimidir,belki zemin mekaniğidir,Mühendis sadece şantiyede yöneten veya ofiste proje çizen kişi değilidir.)
Kaldı ki;ustam burası türkiye neleri var belki o bahsi geçen kişinin sadece adı vardır projede imzası vardır projeyi açıp bir kere görmemiştir bile bu bile oluyor..
Yani söylediğim gibi işin kökü tecrübesizlik.
Ha bu bir mazeret mi değil yanlış uygulamanın benim mesleğimde affı yoktur.
Ama şunu da söyliyeyim ben aydın ilinden izmir ilinden bir çok proje gördüm bir çok iğretilik var olmaması gereken kanun ve yönetmeliklerce olmaması gereken iğretilikler kendi adıma yanıtlıyorum zira genel adına konuşmaktan ve konuşulup tömet altında bırakılmasından haz etmem , bizim firma o projedeki eksikleri bir bir yazıp tamamlanması için müellife geri yolluyor tamamlanmadıkça da imzalanıp ruhsat aşamasına geçirtilmiyor.

Altını çizerek tekrar söylüyorum bahsettiğiniz bir çok hata zaten yönetmeliklerce yapılmaması gereken ve nasıl yapılması gerektiği detaylı olarak belirtilmiş şeylerdir ,bilemiyorum ki bu yönetmelikleri hiç inceleyebilme fırsatı buldunuz mu sizin işiniz değil ama bilgi edinmenin kimseye zararı dokunmaz incelemiş iseniz bilirsiniz .
Bunlar mühendis öyle yaptı hadi biz de öyle uygulıyalım denecek şeyler değildir, ben kolonlar için filizler belirtilmemiş projeler de gördüm onaylanmış hem de,nedir yani onaylanmış olması şantiyede o kolonların filizsiz dikilebileceği anlamına mı gelir.
Projesi hatalı eksik yapılmış ve ilgili belirttiğim üç makamdan da ilgisizlikle geçmiş öyle mi uygulanacak o proje.
Ben statik projesi onaylanmış bir çok insanın projesi üzerinde düzeltme yapılsın diye kaç belediyeye başvurdum biz onayladık bir kere düzeltme yapmayız diyorlar .
Bu gibi işler sandığınızdan yaygın , ne olacak yetkili merci değiştirmedi diye yanlış olan mı uygulanacak hayır tabii ki burda iş son safhaya düşüyor ne yazık ki .
Şantiye mühendisine yani o doğruyu uygulatacak bu yüzden yeni yapı denetim uygulama yönetmeliğinde en küçük bir yapı inşaatında bile o yapının yapılışında bulunacak bir mühendis veya o alanda ihtisası olan bir kişinin bulunması şartı vardır.

Ve yine ilk cevabımda yazmıştım; altını çizmekte fayda görüyorum ki bu konuda da haklı olduğunuzu söylemiştim sizi hiçbirşeyi ıspata yöneltmeyecek kadar açık bir dille

''ve haklısınız şantiyede tam anlamıyla uygulanabilir, hiç soru sorulmayacak bir proje yapabilen kişi statikerdir aksi program operatörüdür mühendis değildir..''

Yanlışları dile getirmek onların tekrarlanmasını önlemek adına gerçekten önemli bir adımdır ,Tabi herşeyde olduğu gibi söyleniş biçimi önemlidir.

Elbette hepimiz insanız hiçbirimiz kusursuz değiliz...

Gördüğünüz bir yanlışı dile getirirken o mesleğe ait herkesi tömet altında bırakacak uslup kullanmamaya özen göstermenizi rica ederim ...

Sadece Mühendis...

mydurgun
06-03-2008, 17:32
Ustam projelerin altına imza atanların bi çoğu İYM demişsin ama bu bahsettiğin meselenin yüksek mühendis olup olmamakla çok da alakası yok. Yani 2 sene daha okumakla bu konularda tecrübenin artmasını beklemeniz yanlış. Bu işin bi çok anabilimdalı war. Eğer yapı üzerine eğitim almamışsa kişinin bunun inceliklerini bilmemesi doğaldır. Kaldı ki 4 sene boyunca mühendislik eğitimi veriyolar ama bu inceliklerin çok da ayrıntılarına girilmiyor. Onun için sizde iyi bilirsiniz işverenler bas bas minimum 5 yıl tecrübeli mühendis arıyoruz diyorlar. Ama bi kişi statikçilik yapıyorsa bu ayrıntılara dikkat etmeli. Bunun yüksek veya sayın d3l3 ün deyimiyle sadece mühendis olmasıyla değil, mühendislik ünvanını alıp bunu hakkıyla taşımasıyla alakalıdır. Tecrübe de eklendikçe her şey çok daha güzel olacaktır.

Bu hatalar tabi ki kabul edilebilir durumlar değildir. Bizim dileğimizde her şeyin en iyi şekilde olmasıdır.

Saygılar…