Orijinalini görmek için tıklayınız : buda benim cami projem

onlymustys
08-02-2008, 16:07
slm arkadaşlar autocad kullanarak yapmış olduğum çok basit bir cami çizimi minare kısmı aceleci ve isteksiz olarak yaptığım için biraz kötü birde bu çizimi yaparken elimde ölçü vs bilgiler olmadığı için orantısızlıklar var yorumlarınızı bekliyorum render aldığımdada yeni capslar eklerim .

[Only registered and activated users can see links]

evet çizim bu birde yaptığım diğer basit çizimlerin linki

arkadaşlar render çalışmalarıda bitti kendi zevkime göre render yaptım umarım beğenirsiniz

SerMimar
08-02-2008, 18:36
selamlar mustafa,
çalışman ve bize sunmandan dolayı teşekkürler.
eğer bir mahsuru yoksa cad çizimini almamız mümkün mü,
şahsım adına max ile renklendirip sunmak istiyorum.

onlymustys
09-02-2008, 14:49
dostum şu ara biraz yoğunum ama pazartesi günü upload eder koyarım buraya ordan indirirsiniz keyfinize göre render yaparsınız

geotech
11-02-2008, 09:51
Merhaba Mustafa Bey,
Öncelikle sizi tebrik ederim çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize emeğinize sağlık.
Bana Sultanahmet Camii'ni andırdı gerçi onun 16 tane şerefesi var sizinkinde 18 adet. Bununla ilgili olarak şöyle bir şey söylenir;
Sultanahmet Camii'nin yapilmasi da hayranliklar, genis yankilar uyandirdi.

Fakat Imparatorlugun bazi eyaletlerinden itirazlar da geldi. Itiraz edenler, ''camiye alti minare yapilmasi kabe'ye saygisizlik olur'' diyorlardi.

Çünkü o zamanlar alti minaresi olan tek mebed Mekke'de idi.

Padisah bu meseleyi bütün Islam alemini memnun edecek bir sekilde halletti: Mekke'ye yedinci minareyi yaptirdi.

Bence bu tip eserler tasarlanırken ecdadımıza yaraşır bir hassasiyette olmak gerekir diye düşünüyorum.

SerMimar
11-02-2008, 10:21
geotech;

öncelikle değerli yorumunuz ve olaya farklı bakış açı getirmenizden dolayı teşekkür ediyorum.

lakin çalışmayı yapan arkadaşımızın burada bize sunmak istediği "muhtemelen" autocad çalışması ve "benzetme" olarak goruyorum..

onlymustys
11-02-2008, 21:46
Merhaba Mustafa Bey,
Öncelikle sizi tebrik ederim çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize emeğinize sağlık.
Bana Sultanahmet Camii'ni andırdı gerçi onun 16 tane şerefesi var sizinkinde 18 adet. Bununla ilgili olarak şöyle bir şey söylenir;
Sultanahmet Camii'nin yapilmasi da hayranliklar, genis yankilar uyandirdi.

Fakat Imparatorlugun bazi eyaletlerinden itirazlar da geldi. Itiraz edenler, ''camiye alti minare yapilmasi kabe'ye saygisizlik olur'' diyorlardi.

Çünkü o zamanlar alti minaresi olan tek mebed Mekke'de idi.

Padisah bu meseleyi bütün Islam alemini memnun edecek bir sekilde halletti: Mekke'ye yedinci minareyi yaptirdi.

Bence bu tip eserler tasarlanırken ecdadımıza yaraşır bir hassasiyette olmak gerekir diye düşünüyorum.

dostum beni bu konuda aydınlattığın için çok teşekkür ederim bu konuda gerçekten bilgim yoktu ama öğrendiyim çok iyi oldu ben bu çizimi süleymaniye camisine benzetmeye çalıştım ama elinde caminin çizimi hakkında fazla bilgi olmadığı için bana çoğunlukla ilham kaynağı oldu açıkcası bu çizimi yaparken internetten bulduğum süleymaniye camisinin ölçüsüz çizimlerinden yararlandım ve çoğu yerini kendi kafama göre yaptım eğer elinizde ölçülü çizimler varsa paylaşırsanız çok ama çok sevinirim çizimi upload ettim isteyen arkadaşlar üzerinde oynama yapıp render çalışmaları yapar ve buraya eklerse sevinirim bu arada ben mimar değilim benim alanım elektronik teknikerliği fakat çizim konusuna çok meraklıyım bana ölçülü çizimler paylaşırsanız çok sevinirim ona göre çizimlerimdeki orantısızlıklarda yok olur indirmek isteyenler için işte çizimin linki

seo06
24-02-2008, 13:05
gerçekten güzel çizim tebrik ederim...

onlymustys
20-03-2008, 21:32
kaplama eklendi