Orijinalini görmek için tıklayınız : archicad de kaliteli bir render nasıl alınmalıdır

gakko42
08-02-2008, 13:55
herkese mrblar.ben yaklaşık bir yıllık bir archicad mazim var.program çok hoşuma gitti.çoğu bundan birşey olmaz bırak bu işleri dedi ise de ben üstüne gittim ve kitap bile aldım.tasarımlar yapıyorum.
fakat güzel bir render alamadım şimdiye kadar.tam olarak render alınması işlemini saygı değer üstadlarımızdan rica ediyorum acaba anlatabilirler mi?

SerMimar
08-02-2008, 18:51
selamlar gakko42;

Renderini hangi render motoruyla alıyorsun archicadde , bu birinci kriter..
ikinci kriter ise, materyal ve ışık ayarları..
tabı bunlarla birlikte kamera ve kamera bakış açısı da onemli.

gakko42
09-02-2008, 14:35
renderimi genelde light works ile alıyorum fakat ışık ayarlarını mesela bir maxdeki gibi ayarlayamıyorum.ve kamera özelliğini de pek bilmiyorum.acaba kamera ve ışık ayarları ile biraz bilgi verir misiniz

SerMimar
06-03-2008, 09:55
renderimi genelde light works ile alıyorum fakat ışık ayarlarını mesela bir maxdeki gibi ayarlayamıyorum.ve kamera özelliğini de pek bilmiyorum.acaba kamera ve ışık ayarları ile biraz bilgi verir misiniz

lightworks, internal engine a göre daha gerçekci görüntüler almanı sağlayan bir render motorudur.

ve max deki "mental ray" e kısmen de olsa benzer.

ışık ayarlarını 3d gorunumunu ayarladığın pencereye girerek,
gerek ışığın şiddetini gerekse hazır olan saatler ve bölgelere, hatta daha otesine giderek projenin yönlenmesine göre ayarlaman mümkün.

kameranın diğer 3d pencerelere göre avantajı her zaman ayrı ayrı çalışma hamallığından kurtarıp bir defaya mahsus ayarları yapmaktır. kullanmanı öneririm.

kamera ekledikten sonra 3d pencerelerinin hemen altında bulunan camera ya tıklayıp, ayarlarıın yapabilirsin.

ışık konusunda da max deki mantık ile aynı, ışık objesi ekleyip, render penceresinden eklediğin "lamp- lamba" ların etkilerinin aktif olmasını seçmelisin.

çalışmalarında başarılar diler, saygılar sunarım..

gakko42
06-03-2008, 21:42
tşk ederim cevapların için baya faydalı oldu..