Orijinalini görmek için tıklayınız : bodrum kat yükseltme parapetleri

torunoğlu
06-02-2008, 14:10
arkadaşlar ekte gönderdiğim çizimde bişey kafama takılıyor.biz birinci kat alt kotunu +20cm mi alcaz -50 mi???(projeye başlarken program soruyor!!!)

ikinci olarak ta bu kattaki yüksekliği 3m mi alcaz yoksa 2,30 m mi??
butür parapetler bildiğim kadarıyla programa tanıyılmıyor. ama gerçekte bu elemanlar kolonların bu noktalardaki deplasmanlarını önlüyor.
buralara gireceğimiz değerler hem analizi etkiliyor hemde temel vede özellikle kolon boy açılımı çıktılarını etkiliyor.hangi statikçiye sorduysam başka bişe söylüyor. yardımcı olursanız sewinirim.
iyi çalışmalar dilerim...

[Only registered and activated users can see links]

torunoğlu
12-02-2008, 23:23
arkadaşlar türkiyedeki projelerin %50 si bu şekilde yükseltme perdesi veya parapetlerine sahip. statikçi arkadaşlardan bir yoorum bekliyorum. bu bilgiye ihtiyacım var nası çözeceğimi kestiremiyorum.

Yapı Mühendisi
13-02-2008, 00:18
Probina kullanıcı değilim ama başka cevap alamadığına göre yardımcı olmaya çalışayım.Söz konusu çizimde bap ismiyle belirttiğiniz elemanlar genel olarak subasman perdesi olarak isimlendirilir.Bu konu sta4cad için çokca tartışıldı.
Probina kullanıcı sanırım az olduğundan tartışması da az.Programa nasıl girilir tanıtılır bilmiyorum ama bu perdenin ne yapılacağı konusunda çeşitli düşünceler var.Tartışalan konu başlıklarından ikisi ;

arama yaparsan daha çokta bulabilirsin.Benim düşüncelerimde bunların içerisinde var o yüzden tekrar yazma veya copy-paste yoluna gitmiyorum.